Audiovisueel

Sep 15, 2019, 18:30
Waterloo : allesbehalve een saaie vlakte, dankzij ADC

Waterloo : allesbehalve een saaie vlakte, dankzij ADC

03 december 2015

De Kasteelboerderij van Hougoumont, een plaats die bol staat van geschiedenis en sleutelrol had bij de Slag van Waterloo, herbergt een museum waar je sinds 17 juni laatstleden de beroemde veldslag kan herbeleven op een manier die je nog nooit gezien had: aan de hand van een verbluffend audiovisueel spektakel dat opgezet en geautomatiseerd werd door ADC Production.

"In opdracht van Tempora, de specialist in ontwerp, productie, promotie en beheer van exposities, kregen wij de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de audiovisuele techniek en automatisering van het spektakel dat gecreëerd was door Luc Petit Création en gebruik maakte van beelden van Dirty Monitors. Het gaat om een geautomatiseerde show met schermen die zich oprichten. Deze zijn voorzien van een vlakke zijde voor de projectie, en een versierde kant met een bas-reliëf van de Slag van Waterloo, bestemd voor mapping.”

“Voor dit spektakel, dat we zeker bij onze meest kwalitatieve projecten van het jaar mogen rekenen, moesten we de juiste hulpmiddelen vinden, installeren en programmeren, opdat we op correcte wijze de ideeën van Tempora en Luc Petit zouden kunnen overbrengen. Dit permanente spektakel – dat 7 dagen op 7, met 25 voorstellingen per dag werd opgevoerd –, wordt bestuurd via een enkele iPad. Bovendien hebben we hiervoor een applicatie ontwikkeld voor besturing op afstand via Teamviewer. Deze verstuurt ‘waarschuwingen’ in geval van problemen, bijvoorbeeld wanneer het tijd is om de lampen te vervangen, etc. Kortom, een spektakel waarvan de hoge techniciteit de krachtige emotionele en historische dimensie nog versterkt. En die zeker en vast geapprecieerd wordt door de talrijke bezoekers, al dan niet Engels, die het museum aantrekt. Want in tegenstelling tot de meeste tijdelijke evenementen waaraan  wij werken, heeft u hier de kans om dit permanente spektakel te gaan bezoeken. Dit is dan ook ineens een prachtige vitrine voor een minder gekend aspect van onze activiteiten", verduidelijkt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :