Audiovisueel

Jul 27, 2021, 8:17
ADC deelt zich in drieën voor Winterpret

ADC deelt zich in drieën voor Winterpret

25 april 2019

Van 31 november tot 6 januari werd het leven in Brussel opnieuw gekenmerkt door Winterpret. Voor Brussels Major Events (BME) heeft ADC Production een schat aan flexibiliteit ingezet om mappings te projecteren op drie verschillende plaatsen…

Iedere avond van 18u tot 22u heeft ADC om de 30 minuten een mapping van Dirty Monitor geprojecteerd op de St-Catherinakerk, waarvan de gevel nu geen geheimen meer heeft voor de Brusselse audiovisuele specialist. Voor deze mapping werkte Dirty Monitor samen met de Brusselse kunstenaar Oli-B, bekend om zijn kleurrijke universum waarin hij harmonieuze heldere tinten en abstracte vormen combineert. ADC bracht ook elke avond een andere gevel op de Anspachlaan tot leven, met name die van het casino Viage. Hier werd een mapping van Starloop geprojecteerd, die vertelde welke feestelijke activiteiten zich afspelen op deze plek van spel en spektakel. "In beide gevallen moesten we heel wat vermogen gebruiken om boven de helderheid van de openbare verlichting en de verschillende decoraties op de kerstmarkt uit te komen", zegt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

Ten slotte had BME op oudejaarsavond ook de verlichting en animatie van de gevel van het Paleis 5 van de Heizel aan ADC toevertrouwd. Van 21.00 uur tot 02.00 uur, met een pauze om middernacht voor het traditionele vuurwerk, heeft ADC een mapping met decors en animaties van Starloops geprojecteerd. "Voor dit evenement, dat een groot publiekssucces was, moesten we bijzonder efficiënt werken, met een montage de dag voordien, en een zo discreet mogelijke aanwezigheid ter plaatse. In plaats van projectietorens hebben we gekozen voor een kleine, praktische toestellen op de grond ", besluit Daniel.

Meer van ADC Production :