Audiovisueel

Jun 24, 2021, 8:45
ADC presenteert zijn nieuwe led wall studio

ADC presenteert zijn nieuwe led wall studio

15 april 2021

Omwille van de Covid-lockdown heeft ook ADC Production de omschakeling moeten maken naar events op afstand, virtuele of hybride events. De audiovisuele specialist voor events heeft zojuist zijn green key studio in Zaventem uitgebreid met een ​​LED wall studio. Deze heeft een resolutie van 4K en zorgt voor een 180° onderdompeling. Daniel Van Ruyssevelt van ADC vertelt ons over de troeven van dit staaltje toptechnologie.

"Deze eenvoudige en trendy led wall staat garant voor een ervaring die dichtbij de echte televisie-ervaring staat. Het biedt het voordeel dat mensen iets meer in de werkelijkheid worden weergegeven, dan wanneer ze in een volledig virtuele ruimte op een groene achtergrond worden geprojecteerd. Zo kan men discussiepanels creëren op basis van achtergronden en decors, en dit altijd met een zeer hoge mate van interactiviteit, inclusief externe sprekers of Powerpoint-presentaties.

Het tweede grote voordeel zit in de kwaliteit van de led wall. Door de uitstekende resolutie kunnen de sprekers en het decor samen met de sprekers op afstand in beeld gebracht worden. Zij moeten dus niet langer als een ‘insert’ worden weergegeven. Dit biedt een pak meer mogelijkheden voor het  gebruik van de camera. En dus ook een betere televisie-ervaring.

Ten slotte zorgt het feit dat alles met dezelfde mediaserver werkt, voor extreem weinig vertraging. Dit betekent dat de finale captatie terechtkomt op dezelfde server die de beelden naar de led stuurt. Zo is er veel minder geluidsvertraging.

Interactie met de green key studio maakt duplexen mogelijk. Door mensen bijvoorbeeld te laten geloven dat de sprekers die in de green key studio staan, ergens anders staan, of zelfs aan de andere kant van de wereld, terwijl ze in feite maar 10 meter verwijderd zijn. Uiteraard is dit op logistiek niveau, in termen van beheer en gegevensoverdrachtsignaal, veel eenvoudiger. En nogmaals, aangezien alles samen wordt gebracht, zorgt dit ook voor een veel efficiënter beheer van geluidsvertragingen”, besluit Daniel Van Ruyssevelt.

Meer van ADC Production :