Nieuwsarchief

Jul 5, 2022, 11:41

Communicatiesector veert weer op in jaarlijkse ACC Profitability Survey

maandag, 04 juli 2022 15:45

Na een aanzienlijke daling van de brutomarge (-7%) en een PBT/Income ratio van slechts 7,4% voor de communicatiebureaus in het eerste Covid-jaar 2020, veert de sector terug op met een stijging van de brutomarge met 13,4% en een PBT/Income ratio van 11,8% in 2021. Tot die conclusie komt de jaarlijkse Profitability Survey van ACC, waaraan dit jaar een record aantal van 119 bureau(groepen) deelnamen, die communicatiebureaus vertegenwoordigen.

Ontdek het Geheime Woud van het Domein van de Grotten van Han...

donderdag, 30 juni 2022 09:25

De dag breekt aan en de grond twinkelt door de ochtenddauw. De heldere zonnestralen verlichten het woud tot in de meest verborgen hoeken. Doorheen een fijne mistlaag verschijnen mysterieuze vormen tussen de bomen... Welkom in het Geheime Woud van het Domein van de Grotten van Han...! Ontdek de raadselachtige, fantasierijke wereld van Spencer Byles, een internationaal bekende kunstenaar.

Sylvester organiseert het inhuldigingsfeest van het gerenoveerde stadhuis van Antwerpen

dinsdag, 28 juni 2022 11:04

Onder een stralende zon gaven presentatoren Carl Huybrechts en Esohe Weyden op zaterdag 18 juni kort na de middag de aftrap van een groots en druk bijgewoond volksfeest op de Grote Markt waarmee de heropening van het gerenoveerde stadhuis van Antwerpen gevierd werd. Het volksfeest was live te volgen op ATV. Een uitgebreid Sylvester-team leidde alles in goed banen en zorgde voor een onvergetelijk show-gebeuren met veel acts, leuke randanimatie, Radio Minerva, verrassende muziekoptredens, DJ’s, een indrukwekkend inhuldigingsmoment en als apotheose een heuse meezingmusical vanuit het stadhuis. Massaal veel Sinjoren en toeristen beleefden een dag die ze zich nog lang zullen herinneren.

Le Carnaval des Animaux

dinsdag, 28 juni 2022 11:00

Luc Petit is wereldwijd bekend op het gebied van entertainment en evenementen voor zijn creaties die circuskunst, orkest en videoprojecties combineren. Dit keer pakt de regisseur een monument van klassieke muziek aan: Le Carnaval des Animaux, een prachtig bestiarium gecomponeerd in 1886 om de "Mardi Gras" van een cellistvriend te versieren.

IELA congres te gast in Brugge

dinsdag, 28 juni 2022 10:55

Van 27 juni tot en met 1 juli is Brugge gaststad voor het 37ste jaarlijkse IELA congres. IELA staat voor International Exhibiton Logistics Association, een wereldwijd professioneel netwerk van logistieke dienstverleners voor de beurs- en eventindustrie. De associatie houdt zich bezig met uitdagingen op vlak van transport en logistiek verbonden aan internationale events en beurzen.

Sigma en The Oval Office op zoek naar Straffe Fixers

woensdag, 15 juni 2022 11:29

Sigma, de federatie van invoerders van materieel voor (burgerlijke) bouw en goederenbehandeling kent een forse economische groei. Tijdens de afgelopen twee "Corona-jaren" groeiden de bedrijven uit de sector met gemiddeld 22% en ook voor de komende jaren verwacht de sector verder te groeien. Alle bedrijven kampen echter met een tekort aan instroom van technisch personeel. Naargelang de grootte van het bedrijf hebben ze 2 tot 50 openstaande vacatures. Om de unieke troeven van de sector zoals innovatie, flexibiliteit, afwisseling en autonomie bekend te maken en te promoten, creëerde The Oval Office de employer branding campagne Straf Gefixt!

Cateringgigant Compass Group Belgium gaat met Dripl voor minder verpakkingen

woensdag, 15 juni 2022 11:27

Het beursgenoteerde cateringbedrijf Compass Group Belgium en de Gents-Brusselse start-up Dripl slaan de handen in elkaar om de strijd tegen wegwerpverpakkingen op te voeren. Compass Group, de Belgische poot van het grootste foodservicebedrijf ter wereld, zal verpakkingsvrije Dripl-drankautomaten installeren bij zijn klanten. Dankzij enkele eerste toestellen wisten de twee bedrijven samen al ruim 30.000 verpakkingen te vermijden.

Grand Est: een unieke locatie voor unieke evenementen

maandag, 13 juni 2022 11:20

De bestemmingen van de regio Grand Est genieten een uitzonderlijke ligging: in het hart van Europa, op de grens met België, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland – en bovendien ook nog eens dicht bij Parijs. Maar dat is niet de enige troef van Grand Est. De streek is ook befaamd om haar rijke verleden en haar natuurerfgoed. Redenen te over om ons netwerk van Convention Bureaus en hun aanbod voor je volgende evenement te ontdekken.

Tijd voor de BESA BBQ

donderdag, 09 juni 2022 09:49

Nu de sector terug tot over zijn oren in het werk zit, wil BESA toch graag een gaatje in de drukke agenda maken om samen met jullie te genieten van een zomers hapje en een drankje en uiteraard van het goede gezelschap.

Casa Batlló herschept Gaudi’s creatieve universum met Panasonic

dinsdag, 07 juni 2022 11:56

Casa Batlló, het beroemde architecturale werk in Barcelona van de modernistische architect Antoni Gaudí, heeft een cultureel bezoek met Panasonic-projectietechnologie verrijkt om zo een bekroonde unieke ervaring te creëren. Het multisensoriële museum biedt een blik in de geest van de grootste exponent van het Catalaanse modernisme door middel van een artistiek meeslepende ervaring.

Push To Talk organiseert succeseditie van de ASTRID User Days 2022

dinsdag, 07 juni 2022 11:40

Live communicatiebureau Push To Talk organiseerde de ASTRID User Days 2022 op 18 en 19 mei in Louvexpo in La Louvière. Een tweedaagse beurs die volledig in het teken staat van de digitale vernieuwing van kritieke (tele)communicatie. Push To Talk organiseerde het ganse evenement, zorgde voor alle video’s, zette zich voor zowel het visuele werk als de praktische kant voor de vele standhouders in en leidde zo alles in goede banen. 

TABLE 58 nog open tot 2 juli

donderdag, 02 juni 2022 10:19

Wat begon als een waanzinnig idee - een gastronomisch restaurant neerpoten op het dak van Paleis 5 van Brussels Expo - groeide uiteindelijk uit tot een groot succes! Iets om trots op te zijn. Zozeer zelfs dat Brussels Expo en TABLE 58 besloten om tot 2 juli op hun elan door te gaan. Voor wie houdt van unieke ervaringen een uitgelezen kans om voor een eerste of laatste keer de trappen naar de top te beklimmen en zich te goed te doen aan de gerechten van sterrenchefs Lionel Rigolet (Comme chez Soi*) en Nick Bril (The Jane**).

Samsung Unpacked

donderdag, 02 juni 2022 10:16

Net zoals voorgaande jaren verzorgde Fast Forward de organisatie van Samsung Unpacked. Voor ruim 250 Samsung specialists werden de nieuwe S22, S22+ en S22 Ultra smartphones en de nieuwe TAB S8 tablet gepresenteerd.

Utopia events en OMcollective organiseren eerste CO2-neutrale marketingevent in België

dinsdag, 31 mei 2022 09:42

Op 26 september gooit het Elisabeth Center in Antwerpen haar deuren open voor de vierde editie van OMconference, een jaarlijks marketingevent waarbij de marketing beslissingsnemer ondergedompeld wordt in een bad vol inspirerende sprekers en waarbij hij ruimschoots de tijd krijgt om te netwerken met gelijkgestemden. Dit jaar is duurzame marketing hét hot topic. Een boeiend thema waar de marketing beslissingsnemer een belangrijke rol in speelt tegenover zijn/haar merk en de klanten. En OMconference walks the talk, want het wordt het eerste CO2-neutrale marketingevent in België. En dat met de deskundige begeleiding van Utopia Events uit Gent.   

Pagina 1 van 107