Nieuwsarchief

Jul 23, 2024, 13:43

Last call voor de BEA-competitie 2024!

donderdag, 11 juli 2024 09:21

Event agencies hebben nog maar enkele dagen om een case in te schrijven voor de BEA Awards 2024. Heeft uw agentschap de voorbije 12 maanden een project gerealiseerd dat in aanmerking komt voor een sectoronderscheiding? Aarzel dan niet om deze case aan te melden! Op maandag 15 juli worden de inschrijvingen afgesloten.

Folks ondersteunt de aanpassing aan de klimaatverandering

donderdag, 04 juli 2024 14:06

Op 8 en 9 februari was het Palais des Congrès in Luik het toneel voor ‘Climate Chance Europe 2024 Wallonia’, een top omtrent de aanpassing aan de klimaatverandering en oplossingen gebaseerd op de natuur en veerkracht. De organisatie van deze allereerste Europese top omtrent deze aanpassingsuitdagingen, in het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, werd toevertrouwd aan het evenementenbureau Folks. Een enorme uitdaging, zo legt Margaux Lempereur, projectmanager bij Folks, ons hieronder uit…

Belgocatering versterkt evenemententak met overname Dîner Privé

donderdag, 04 juli 2024 14:01

Belgocatering, een toonaangevende speler in de cateringsector, neemt de gerenommeerde eventcateraar Dîner Privé over. Dîner Privé staat bekend om zijn uitzonderlijke service en culinaire uitmuntendheid. Deze strategische overname versterkt het aanbod van Belgocatering en hertekent het eventcateringlandschap in België.  Beide bedrijven blijven onder hun eigen naam opereren.

DB Video en Nimblerr ontwikkelen compleet audiovisueel pakket voor de Europese Parlementsverkiezingen 2024

donderdag, 27 juni 2024 12:16

DB Video en Nimblerr zijn trots op hun rol als vooraanstaande audiovisuele partners van het Europees Parlement bij de recente verkiezingen van 2024. Het project benadrukt hun toewijding aan het leveren van hoogwaardige audiovisuele diensten, inclusief geavanceerde grafische ontwerpen, multi-camera setups, dynamische LED-walls en naadloze streamingoplossingen.

Bea World onthult ranglijst van Event Agencies

donderdag, 27 juni 2024 12:13

De Bea World Hall of Fame beloont bureaus voor hun creativiteit, innovatieve aanpak, strategisch denken en impact, maar erkent ook hun loyaliteit door de jaren heen. De ranglijst is gebaseerd op de som van de punten die zijn behaald voor elke gewonnen prijs sinds de Best Event Awards in 2017 wereldwijd zijn geworden.

Franse surfer Vahiné Fierro benoemd tot duurzaamheidsambassadeur van Panasonic

maandag, 24 juni 2024 11:50

Panasonic heeft aangekondigd dat de Tahitiaanse surfer Vahiné Fierro zich bij Team Panasonic heeft aangesloten als duurzaamheidsambassadeur. In de aanloop naar haar Olympische debuut op de Olympische Spelen van Parijs 2024 zal de samenwerking met Vahiné het bewustzijn vergroten en mensen samen brengen in de richting van het gemeenschappelijke doel om de planeet te beschermen.

“Creativiteit gekoppeld aan een sterke organisatie”

donderdag, 20 juni 2024 15:36

De carrière van Ruben Schroyen leek aanvankelijk een totaal andere weg op te gaan. Maar een toevallige ontmoeting op het WK voetbal in 1998 gaf zijn professionele leven een compleet nieuwe wending en leidde tot de oprichting van een eigen agentschap. Vandaag, meer dan twee decennia later, is way2events een gevestigde naam op vlak van incentives, teambuildings en corporate events.

Gent: meer dan ooit een creatieve hotspot

dinsdag, 18 juni 2024 10:49

Bij het bestuderen van de lijst van Belgische event agencies, valt het op hoeveel bureaus er in Gent gevestigd zijn. Zorgt het samenstromen van de Schelde en de Leie voor een bijzondere bron van creativiteit? Of is er een andere verklaring waarom de stad is uitgegroeid tot een evenementiële hotspot? Experience Magazine nodigde zeven agentschappen met een hoofdzetel of een kantoor in Gent uit rond de tafel in Van der Valk Hotel Gent, om op zoek te gaan naar het geheim van de Arteveldestad, maar ook om het te hebben over de actuele thema’s binnen de sector.

Kursaal Oostende blijft open!

dinsdag, 18 juni 2024 10:15

Vanaf oktober 2024 zullen de deuren van de concertzaal van Kursaal Oostende sluiten voor de ingrijpende verbouwing, maar de muziek zal blijven weerklinken in het gebouw. Tussen november 2024 en december 2025 zullen er concerten georganiseerd worden in de foyer van het Kursaal. Een black box met vast podium en technische installatie worden geplaatst, waardoor er zittende concerten voor 750 personen en staande concerten voor 1500 personen kunnen worden georganiseerd.

De voortdurende evolutie van MoJuice

donderdag, 13 juni 2024 10:49

Al 15 jaar lang wil MoJuice een pionier zijn in de oplossingen die het brengt. Dat betekent dat de diensten van het bedrijf constant in evolutie zijn. Ter gelegenheid van de 15de verjaardag van MoJuice willen we deze evolutie illustreren door twee cases naast mekaar te leggen: eentje uit de beginperiode van MoJuice, en een recent project. Stefan Uytterhoeven geeft ons tekst en uitleg…

De zomer staat voor de deur bij Jacques

donderdag, 13 juni 2024 10:46

Jacques bevindt zich in het ouderlijke huis van Jacob “Jacques” Jordaens. Het pand is gelegen aan een binnenplaats tussen de Hoogstraat en de Reynderstraat in het hartje van de Antwerpse historische binnenstad. Het binnenplein van Jacques leent zich wondermooi om een authentiek zomers sfeertje in de Antwerpse binnenstad te creëren.

BOOMING BELGIUM zet Belgisch ondernemerschap in de verf

donderdag, 13 juni 2024 10:35

Wist je dat 99% van de Belgische bedrijven kmo’s zijn? Zelfstandigen en kmo’s zijn de backbone van onze Belgische economie. Om dat Belgische ondernemerschap te stimuleren, lanceert de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie de campagne Booming Belgium. The Oval Office verzilverde deze pitch met hun booming concept, mediaplan en werkte de hele nationale campagne van a tot z uit.

Nakend verbod van PET en blik op evenementen op de valreep geschrapt

woensdag, 12 juni 2024 10:52

Op de valreep heeft de laatste Ministerraad van de vorige regering het verbod van PET en blik op evenementen geschrapt, en dit op vraag van de evenementensector. De sector is tevreden dat er geluisterd werd naar haar bezorgdheden en de realiteit op het terrein om vanaf 1 januari 2025 deze maatregel te moeten doorvoeren, boven op de eerder genomen verplichtingen rond herbruikbare bekers.

Sylvester TV wint Video Experience Day Award

maandag, 10 juni 2024 12:21

Sylvester, een vooraanstaand productiehuis en evenementenbureau, heeft de begeerde Video Experience Day award gewonnen in de categorie ‘Employer Branding & Recruitment’. De prijs werd op 4 juni 2024 uitgereikt tijdens de 25ste editie van de Video Experience Day in Brugge, een inspirerende jubileumeditie die de beste corporate branding video’s van het jaar in de kijker heeft gezet.

8 out of the box meeting locaties

maandag, 10 juni 2024 12:16

Oostende heeft een bijzonder ruim aanbod aan hotels, restaurants en meeting locaties. Sommige van deze locaties weten zich te onderscheiden door hun authenticiteit, huiselijkheid of hun inspirerende karakter. We inspireren jullie in dit artikel graag met enkele van deze out of the box locaties.

“Een unieke gelegenheid om bedrijven te ontdekken die je anders misschien nooit tegenkomt”

woensdag, 05 juni 2024 16:48

Op woensdag 18 en donderdag 19 december verwelkomt Waregem Expo de eerste editie van Eventure, de nieuwe vakbeurs voor de eventsector. Deze wil organisatoren van grote én kleine events een divers en compleet aanbod aan toeleveranciers tonen. Initiatiefnemer Chris Baert van Fairs & Events vertelt ons hoe deze nieuwe vakbeurs ontstaan is en wat we precies mogen verwachten.

“Als je alle zintuigen kunt raken, creëer je herinneringen”

maandag, 03 juni 2024 15:49

Als specialist in het vormgeven van emoties heeft Steven Martin in drie decennia een waanzinnig palmares opgebouwd, met daarbij het regisseren en/of creëren van een Olympische ceremonie, grote stadionshows, memorabele herdenkingsevents, spectaculaire main stage shows op Tomorrowland, en nog zoveel meer. Met zijn labels Architect of EMOTION en The Cintamani Stone probeert hij op een ambachtelijke wijze de dromen van klanten in binnen- en buitenland waar te maken. Experience Magazine ging bij hem op bezoek voor een boeiend gesprek over zijn carrière, zijn visie en zijn professionele dromen.

Pagina 1 van 124