Nieuwsarchief

Mar 31, 2023, 2:06

Het iconische Wiltcher’s Hotel viert in 2023 zijn 110de verjaardag!

dinsdag, 28 maart 2023 11:57

De faam van het Steigenberger Icon Wiltcher's Brussels, een juweel in de kroon van stad, behoeft geen introductie. Integendeel zelfs, gezien de vele prijzen en labels die het hotel heeft weten vergaren, en dit zowel binnen het internationale prestigetoerisme als bij een prominente klantenkring uit alle lagen van de bevolking. De 1.001 diensten en attracties die dit emblematische honderd jaar oude hotel biedt, groeien met de tijd onder de gepassioneerde leiding van de directie en haar teams.

Fast Forward terecht fier op het resultaat van de 14e editie van Eneco Clean Beach Cup

dinsdag, 28 maart 2023 11:54

Vorige zondag organiseerde Fast Forward voor de 14e keer de grote strandschoonmaak: bij 26 surfclubs langs de Belgische en Nederlandse kustlijn lagen grijpers, vuilniszakken en hesjes klaar om de stranden opnieuw te doen schitteren. Het weer trachtte roet in het eten te gooien, maar dat deerde de enthousiaste opruimers niet. Bijna 3.300 deelnemers verzamelden tijdens deze 14e editie ruim 5 ton afval.

Welkom bij de Mol 2.0

dinsdag, 28 maart 2023 11:52

Bijna 15 jaar geleden lanceerde Ecco La Luna met ‘Welkom bij de Mol’ een succesvol teambuildingconcept waarbij groepen op zoek moeten gaan naar de saboteur in hun midden. Dit voorjaar kreeg het concept een stevige update met o.a. nieuwe opdrachten en een bijkomend spelelement!

IK Partners investeert in Veldeman

dinsdag, 21 maart 2023 09:22

IK Partners (“IK”), een toonaangevende Europese private-equity firma, heeft met het IK Small Cap III Fonds een overeenkomst bereikt om te investeren in Veldeman Group, de Belgische producent van tijdelijke infrastructuur. IK verwerft hiermee de aandelen van het bestaande management team en een groep van individuele investeerders. Het management zal samen met IK herinvesteren. De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

The MIX, het MICE-salon dat de Belgische markt niet mag missen

donderdag, 16 maart 2023 12:02

Op 14 en 15 juni ontvangt Metz Congrès Robert Schuman de eerste editie van The MIX – de nieuwe MICE-beurs die werd opgezet om het evenementenaanbod van vier aan elkaar grenzende gebieden in de kijker te zetten: de regio Grand Est (Frankrijk), Luxemburg, Duitsland en België. Het doel? De rijkdom aan evenementen in deze Grote Regio laten ontdekken. En het goede nieuws is dat er nog een paar standruimtes vrij zijn...

“Events blijven een belangrijke pijler om lezers te bereiken”

maandag, 13 maart 2023 12:44

Na een ongewone carrièrewending kwam Lukas Houthaeve vier jaar geleden als Event Marketeer bij Mediahuis terecht. Sindsdien heeft hij zich kunnen uitleven met projecten zoals 100 jaar De Standaard, Het Grootste Licht en het DS Podcastfestival. En vanaf dit jaar zal hij zich ook op events omtrent ‘de koers’ gaan toeleggen. Experience Magazine sprak met Lukas over de uitdagingen van zijn job en zijn kijk op events.

Van Hool gelanceerd in Eventique-stijl

donderdag, 09 maart 2023 11:19

Het was de eerste keer, maar na afloop waren de reacties unaniem: het lanceringsevent voor de nieuwe serie touringcars van Van Hool was fantastique. De busbouwer en zijn 450 gasten beleefden in de Gare Maritime in Brussel een heus kippenvelmoment. De bekroning van een eventcampagne die op alle terreinen indruk maakte. Getekend: Eventique.

Mega order voor Veldeman

dinsdag, 07 maart 2023 11:09

Binnen enkele weken start Veldeman in Antofagasta, Chili, met de bouw van zijn grootste structuur ooit, een project in opdracht van het Chileense mijnbedrijf SQM. De op maat ontwikkelde structuur is maar liefst 60m breed, 236m lang, heeft een zijkanthoogte van 6m en wordt meteen ook de grootste semi-permanente structuur van Latijns-Amerika. Het mega order heeft een waarde van 9 miljoen Euro.

Belangrijke maanden in het dossier rond het paritair comité voor de eventsector

dinsdag, 07 maart 2023 10:42

Een eigen paritair comité op maat van de eventsector. Het is een thema dat al ruim een decennium op tafel ligt bij de verschillende federaties, maar dat vandaag eindelijk in een stroomversnelling lijkt te zitten. Voor dit dossier lijkt 2023 een cruciaal jaar te worden, waarin er een aantal belangrijke knopen worden doorgehakt. Wij polsten voor een stand van zaken bij Stijn Snaet van Event Confederation en Katrien Vermeire van Sound Of Silence.

Gratis naar Prolight + Sound dankzij Eventnews

donderdag, 02 maart 2023 11:24

Van 25 tot en met 28 april aanstaande ontvangt Messe Frankfurt opnieuw het salon Prolight + Sound. Tijdens deze vierdaagse zullen bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van licht en geluid, podiumtechnieken, AV-systeemintegratie, en  display- & mediatechnologie. Bovendien kunnen lezers van Eventnews de beurs gratis bezoeken!

Met een groot aantal investeringen is PFL klaar voor het nieuwe seizoen

donderdag, 02 maart 2023 11:21

De afgelopen maanden heeft er een enorme uitbreiding plaatsgevonden bij PFL. Het bedrijf, dat nu inmiddels al een kwarteeuw actief is in de audiovisuele sector, houd hun motto om een totaaloplossing aan de klant te kunnen bieden met de allernieuwste geluids- en lichtapparatuur van topkwaliteit, zeker en vast staande. Met deze nieuwe investeringen kunnen ze de klant op een nog hoger niveau technische ondersteuning bieden.

Panasonic breidt touchscreen line-up uit met de EQ2-PCAP-serie

donderdag, 02 maart 2023 11:18

Panasonic Connect Europe speelt in op de groeiende behoefte aan intuïtief gebruik van technologie om vlot samen te werken en heeft vandaag zijn assortiment 4K touch displays uitgebreid met de introductie van de EQ2-PCAP-serie. Met zes schermformaten, variërend van 43 tot 86 inch, maken deze premium interactieve multi-touch professionele displays met Capacitieve Touch-technologie samenwerking in vergaderingen, brainstormsessies en klaslokalen eenvoudig en productief.

Twee verschillende, maar zeer complementaire karakters

donderdag, 02 maart 2023 11:12

JADA events viert dit jaar zijn 15de verjaardag. Het Antwerpse agentschap is in anderhalf decennium uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische evenementenlandschap, met een uitgebreide lijst van mooie realisaties. Samen met zaakvoerders Jan de Wieuw en Danny Kayser blikken we terug op de belangrijkste momenten uit JADA’s geschiedenis, en proberen we te ontdekken wat de toekomst brengt.

“Een sterk team met verschillende kopmannen”

dinsdag, 28 februari 2023 10:02

Een dik jaar geleden is het evenementenagentschap meetmarcel toegetreden tot de OnlyHumans groep. Deze groep, die zeven agentschappen met verschillende expertises binnen het communicatieveld omvat, werd onlangs omgedoopt tot 62MILES. Experience zat samen met Bartel Van Iseghem van meetmarcel en Tom Bogaert, CEO van 62MILES, om de balans van één jaar samenwerking op te maken en vooruit te kijken naar de toekomst.

Plastic rapen tijdens Eneco Clean Beach Cup in Blankenberge op 26 maart

dinsdag, 28 februari 2023 09:54

Naar jaarlijkse gewoonte roepen Belgische en Nederlandse surfclubs vrijwilligers op om de eerste zondag van de lente de stranden schoon te maken tijdens Eneco Clean Beach Cup. ​ De plastic afvalproblematiek aan de kustlijn is niet nieuw, maar helaas nog steeds brandend actueel: “Zolang het nodig is, blijven we opruimen”, zegt Sven Fransen, surfer en bezieler van het initiatief.

Pagina 1 van 113