Nieuwsarchief

Sep 25, 2023, 8:32

Roadmap met AI-oplossingen voor events

donderdag, 21 september 2023 10:55

Het onderzoeksproject AI4Events van HOGENT heeft na twee jaar onderzoek zijn roadmap gelanceerd. Deze roadmap verzamelt tientallen AI-tools die kunnen bijdragen aan het efficiënter organiseren van evenementen. Zo wil men de evenementensector ondersteunen bij de toepassing van artificiële intelligentie.

The 9-11 Rally maakt een grootse comeback op 11/11/2023

donderdag, 21 september 2023 10:35

Met dank aan eventbureau Folks en Porsche Import herlanceert de Porsche Club of Belgium één van de meest geliefde events voor liefhebbers van de iconische 911. The 9-11 Rally 2023 viert de 60ste verjaardag van de 911, de 70ste verjaardag van de Porsche Club of Belgium en de 75ste verjaardag van Porsche. The 9-11 Rally werd succesvol gereden tussen 2015 en 2018 en wil nu opnieuw meer dan 100 Porsche 911’s verenigen.

Sylvester wint eerste plaats op ranking raamovereenkomst met Vlaamse overheid voor het organiseren van fysieke en hybride events

maandag, 18 september 2023 11:15

Voor de vierde keer op rij is het eventbureau Sylvester mee geselecteerd als contractpartij voor de ‘Raamovereenkomst fysieke en hybride evenementen’ van de Vlaamse overheid. Het haalde daarbij de eerste plaats van de vier deelnemers en dat brengt heel wat overheidsevents onder de bekwame Sylvester-vleugels.

Gault&Millau Event Catering Awards 2023

dinsdag, 12 september 2023 09:27

Op maandag 11 september 2023 reikte het team van Gault&Millau in Maison de la Poste in Brussel voor de vijfde keer de Catering Awards uit aan collectiviteitskeukens die zich op het vlak van catering rond diverse thema’s hebben onderscheiden. Voor een tweede keer werden ook eventcateraars werden in die warme hommage betrokken.

The Oval Office ontketent een evolutie (aflevering 1)!

woensdag, 06 september 2023 11:30

Experience-driven communicatiebureau The Oval Office start in september met een gloednieuw leadership team. Jeroen Rigole (ex TEAM LEWIS) zal het team leiden als Managing Director; Sebastien Van Reet (ex at-thetable) wordt de kersverse Creative Director. Het nieuwe organisatiemodel vormt het eerste hoofdstuk van een strategisch innovatieplan waarmee The Oval Office zich in 1 jaar grondig zal vernieuwen. ​ 

Nieuwe meeslepende mogelijkheden met de twee nieuwste 1-chip DLP™-laserprojectoren

dinsdag, 05 september 2023 14:20

Panasonic Connect Europe heeft vandaag twee nieuwe 1-chip DLP™-laserprojectoren aangekondigd die zijn ontworpen voor meer nieuwe meeslepende toepassingen voor de location-based entertainmentindustrie. De PT-REQ15-projector is de eerste 1DLP 4K-projector van Panasonic met een helderheid van 15.000 lm, terwijl zijn tegenhanger de PT-REZ15 15.000 lm levert met WUXGA (1920 x 1200) resolutie.

MICE LIEGE-SPA | Let op de aanbiedingen van het nieuwe seizoen voor uw vergaderingen en evenementen

dinsdag, 29 augustus 2023 13:56

Na de wat rustigere weken vanwege de vakantieperiode is de tijd aangebroken om weer van start te gaan! Ter gelegenheid van het nieuwe seizoen presenteert het Convention Bureau • MICE Liège-Spa u het aanbod van drie van haar partners. Deze laatsten halen alles uit de kast om u te verwelkomen en te voldoen aan al uw wensen, of het nu gaat om een teambuilding, een vergadering, een Family Day of een avond ter gelegenheid van de feestelijke afsluiting van het jaar waarvoor het langzaamaan tijd wordt om plannen te gaan maken.

Nieuwe exposanten voor Meet in Wallonia Day

dinsdag, 29 augustus 2023 11:54

Over exact vier weken kunt u tijdens de Meet in Wallonia Day van VISITWallonia kennismaken met het beste van Waalse MICE-aanbod. Op vrijdag 22 september presenteren tientallen lokale aanbieders zichzelf in het Palais des Congrès in Luik. Kortom, een niet te missen afspraak voor corporate event en marketing managers, evenementenagentschappen, en organisatoren van events, congressen en teambuildings.

IB EVENT Transformeert naar IB Team

dinsdag, 29 augustus 2023 11:50

IB EVENT, opgericht met de missie om de horeca- en evenementensector te ondersteunen en personeel op te leiden, heeft recentelijk een opmerkelijke transformatie ondergaan. Na 11 jaar van groei en toewijding is IB EVENT geëvolueerd naar IB Team, een gerespecteerd interimkantoor dat zich toelegt op selectie, payroll en ondersteuning binnen de industrie. Deze transformatie markeert een nieuw tijdperk van professionele service en engagement.

Vacature bij MoJuice

donderdag, 24 augustus 2023 09:40

Het Leuvense cross-media productiehuis MoJuice, dat projecten ontwikkelt op basis van video-, audio-, mobile- en internet expertise, is op zoek naar een Project Manager Interactive Media & Events.

MoJuice biedt een breed gamma eventoplossingen aan

donderdag, 10 augustus 2023 12:23

MoJuice heeft in 15 jaar een sterke reputatie opgebouwd als videoproductieservice. Toch biedt het Leuvense agentschap daarnaast ook nog een pakket complementaire diensten aan, met o.a. streamings, scan- en registratietools, photobooths en systemen voor publieksinteractie. Samen met Stefan Uytterhoeven van MoJuice overlopen we het arsenaal van mogelijkheden.

meetmarcel en Abattoir Fermé creëren de duistere wereld van OKKULT

dinsdag, 18 juli 2023 11:56

BOEMM!, een snel groeiende groep gespecialiseerd in de HR-dienstverlening, wilde zijn zesde verjaardag vieren met een niet-alledaags evenement. Meetmarcel werd ingeschakeld om de gasten van het bedrijf onder te dompelen in een duistere wereld, geïnspireerd op het werk Inferno van Dante. Opvallend: het evenementenagentschap sloeg hiervoor de handen in mekaar met theatergezelschap Abattoir Fermé.

“Geknokt voor mijn bedrijf en voor mijn gezondheid”

dinsdag, 18 juli 2023 11:51

Eind 2019 sprak Stefan Kerkhofs, CEO van The Fungroup, met Experience. In dat gesprek liep hij over van ambitie: zijn bedrijf had net voor 3,5 miljoen euro investeringen gedaan, en hij had net het evenementenagentschap The WoW Company boven de doopvont gehouden om zich creatief helemaal te kunnen uitleven. Corona veegde deze ambities van tafel, en het bedrijf moest in overlevingsmodus. Nu The Fungroup stilaan opnieuw op kruissnelheid komt, blikken we samen met Stefan terug op de meest bewogen periode uit zijn carrière, waarin hij ook zijn gezondheid op de proef stelde...

"Bijna niemand kent ‘Folks’…"

dinsdag, 18 juli 2023 11:45

De titel van dit artikel had evengoed kunnen zijn: 'Hoe positioneer je een nieuwe naam op de Belgische – en vooral Vlaamse – evenementenkaart, ook al gaat het om een bureau dat kan rekenen op een ervaring van opgeteld meer dan 55 jaar en een team van veertig medewerkers?' , maar dat zou waarschijnlijk een beetje te lang zijn geweest. Het verwoordt echter wel perfect de uitdaging waarmee het jonge Brussels-Luikse evenementenbureau, ontstaan uit de recente fusie van Dynamic Events en Seauton International, geconfronteerd wordt. Els Librecht, CEO van Folks, legt ons uit hoe men dit wil aanpakken en stelt de expertisecentra en andere projecten van het agentschap voor.

Teambuildings zijn helemaal terug (en belangrijker dan ooit)

dinsdag, 18 juli 2023 11:33

2023 is het jaar van de Teambuilding in Mechelen. Daarom pakte de stad uit met een competitie voor teambuildingagentschappen, die de opdracht kregen om een concept op maat van Mechelen uit te werken. Op basis van de ingediende dossiers en presentaties selecteerde de jury 5 projecten, die nu volop worden verkocht en uitgevoerd. In het najaar volgt dan de ontknoping, op basis van de feedback van de klanten. Experience nodigde de 5 finalisten uit voor een rondetafelgesprek over de actuele trends en uitdagingen binnen het teambuildingsegment.

Terugblik Teambuilding Connect Evening

dinsdag, 18 juli 2023 10:47

Op maandag 3 juli brachten ACC en Experience Magazine een vijftigtal professionals samen rond het thema teambuilding. Na de presentatie door Stijn Swijns van MissionMe werd er in Media Arena te Zellik nog uitgebreid nagekaart en genetwerkt met een hapje en een drankje. Bekijk hier de foto’s én de aftermovie van de avond.

Pagina 1 van 116