Nieuwsarchief

Feb 28, 2024, 0:32

Domaine de Graux: duurzame evenementen die betekenisvol zijn

maandag, 26 februari 2024 16:37

Domaine de Graux, een uitzonderlijke locatie in Doornik, verwelkomt uw privé- en bedrijfsevenementen voor maximaal 450 personen. Maar naast de drie modulaire zalen en de ongerepte natuur die zich uitstekend leent voor 'groene' seminars en teambuildings, richt deze agro-ecologische boerderij zich vooral op duurzame ontwikkeling om betekenisvolle evenementen te organiseren en mensen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur. General manager Marie Delvaulx geeft meer uitleg.

Een Nederlandse kijk op de BEA Awards 2023

donderdag, 22 februari 2024 10:08

Afgelopen najaar kreeg de BEA-vakjury weer de lastige taak om – in twee selectierondes – een winnaar aan te duiden in vier categorieën. Een van de nieuwe gezichten binnen de jury was Sjoerd Weikamp, uitgever en hoofdredacteur van onze Nederlandse collega’s van EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl, én organisator van de Gouden Giraffe Event Awards. Als co-juryvoorzitter had hij zelf geen stemrecht, maar zorgde hij wel voor een neutraal en vlot verloop van de procedures. We blikken samen met hem terug op de BEA-competitie 2023…

Den Oven in Boom: een unieke eventlocatie met een industriële uitstraling

donderdag, 22 februari 2024 10:02

Den Oven, een vroegere steenbakkerij, is gelegen aan het Provinciaal recreatiedomein ‘De Schorre’, met een mooi uitzicht op de Rupel. Ondanks de renovatiewerken, is de ziel van het gebouw volledig bewaard gebleven, met de fabrieksschoorsteen als onmiskenbaar landmark. De bakstenen muren, het stalen gebinte en de andere industriële elementen maken van Den Oven een unieke locatie voor zakelijke of private evenementen van 20 tot 800 personen.

Groot succes voor de ‘Climate Chance Europe 2024 Wallonia’-top, een productie van Folks

dinsdag, 20 februari 2024 11:27

Op 8 en 9 februari mocht het Palais des Congrès in Luik de ‘Climate Chance Europe 2024 Wallonia’-top ontvangen, een bijeenkomst gewijd aan de aanpassing aan de klimaatverandering en oplossingen gebaseerd op de natuur en veerkracht. De organisatie van deze allereerste Europese top gewijd aan aanpassingsvraagstukken, in het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, werd na een projectoproep toevertrouwd aan het evenementenbureau Folks. Een hele uitdaging...

“Er is meer werk dan alleen maar crisissen bestrijden”

dinsdag, 20 februari 2024 10:44

Na de eerste jaren van de gloednieuwe confederatie in goede banen te hebben geleid, heeft Stijn Snaet eind vorig jaar de sleutels van Event Confederation overgedragen aan Christine Merckx. Als hoofd van het Expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool werkte zij de voorbije jaren al nauw samen met de confederatie. Nu is het haar taak om als Confederation Manager de confederatie verder uit te bouwen. Tijd voor een nadere kennismaking…

The Oval Office benoemt Tom Kesteloot tot Client Director Live

dinsdag, 13 februari 2024 11:34

Het experience-driven communicatiebureau The Oval Office haalt met Tom Kesteloot een talentvolle en gepassioneerde event specialist in huis. Als nieuwe Client Director Live wordt hij verantwoordelijk voor alle event- en brand activation projecten. Samen met Production Director, Sanne Augusteyns, zal hij instaan voor het creëren van creatieve, impactvolle experiences. Tom kan al terugblikken op een indrukwekkende carrière als eventprofessional bij onder meer meetmarcel en WE MAKE YOU HAPPY.

beMatrix wint prijs voor beste stand op toonaangevende ISE-beurs in Barcelona

maandag, 05 februari 2024 14:35

Integrated Systems Europe (ISE) in Barcelona, 's werelds grootste 4-daagse beurs voor de integratie van AV-systemen, heeft afgelopen week zijn awards uitgereikt. beMatrix won de prijs voor 'Best Stand Design' in de categorie standen van 30 tot 69 vierkante meter. Met 7 meter was de stand de grootste in de hal. Een mooie erkenning voor de creativiteit van het hele team!

Laatste kans om in te schrijven voor Echo24!

dinsdag, 30 januari 2024 10:28

Op 1 februari worden de inschrijvingen voor de tweede editie Echo, de jaarlijkse conferentie voor alle eventprofessionals in België, afgesloten. Grijp dus nog snel je kans om erbij te zijn op 6 februari in Hi!SITE te Grimbergen, voor een unieke dag vol boeiende content en netwerkmogelijkheden.

Den Oven biedt full service events naast casco-zaalverhuur

dinsdag, 30 januari 2024 10:26

Den Oven, een vroegere steenbakkerij, is gelegen aan het Provinciaal recreatiedomein ‘De Schorre’, met een mooi uitzicht op de Rupel. Ondanks de renovatiewerken, is de ziel van het gebouw volledig bewaard gebleven, met de fabrieksschoorsteen als onmiskenbaar landmark. De verschillende zalen van deze prachtige locatie zijn ‘casco’ te huur of kunnen het decor vormen van een full service event dat door het team van Den Oven volledig bedacht en gerealiseerd wordt.

Sylvester Productions laat Mechelen schitteren met openingsfeest van Vlaamse luik EU-voorzitterschap

donderdag, 25 januari 2024 15:37

Op zaterdag 6 januari 2024 werd Mechelen het bruisende hart van Europa dankzij “Zie ons doen”, het spectaculaire openingsfeest van het EU-voorzitterschap. Voor deze speciale gelegenheid transformeerde productiehuis Sylvester de Mechelse binnenstad tot een wervelend cultureel epicentrum, een symbool van Vlaamse innovatie, diversiteit, en Europese eenheid.

Veldeman levert grootste tijdelijke eventstructuur in Zuid-Amerika

dinsdag, 23 januari 2024 10:27

Punta del Este, een van de populairste badplaatsen in Uruguay, is niet alleen het epicentrum voor vakantiegangers die aangetrokken zijn tot de prachtige stranden, maar ook voor feestvierders omwille van het bruisende nachtleven. Op deze glamoureuze hotspot werd de grootste tijdelijke eventstructuur in Zuid-Amerika gebouwd voor het Open Park seizoen in de El Placer regio: een Veldeman TFS tenstructuur van 40m breed en 80m lang.

Petra De Roos versterkt management ACC

donderdag, 11 januari 2024 11:14

Petra De Roos, tot voor kort MD van LDV United, kiest voor een wending in haar carrière en wordt Managing Director bij ACC,  de branchevereniging die ze al haar ganse loopbaan in het hart sluit. Ze doet dit in tandem met Johan Vandepoel, die zijn geesteskind in goede handen wil achterlaten en daar ruimschoots de tijd voor uittrekt om haar in een overgangsperiode klaar te stomen om de fakkel als CEO over te nemen.

Pagina 1 van 120