Nieuwsarchief

Jul 6, 2020, 22:18

Beurzensector dagvaardt Belgische staat

maandag, 06 juli 2020 13:49

De beurzensector kreeg tijdens de laatste Veiligheidsraad nog steeds geen perspectief. Het water staat intussen aan de lippen van de meeste beurscomplexen, -organisatoren en -toeleveranciers. Op 15 juli vindt de volgende Veiligheidsraad plaats. Met deze dagvaarding tracht de vakvereniging Febelux samen met 5 prominente leden de politici te overtuigen om de beurzensector opnieuw veilig aan de slag te laten gaan vanaf 1 augustus.

Event Alliantie lanceert WeLoveLive.be

vrijdag, 03 juli 2020 07:32

Voortaan kan elke event-professional de meest recente informatie terugvinden op www.welovelive.be: een nieuwssite, opgericht door de Alliantie van Belgische Event Federaties, waaronder ACC, BECAS, BESA, Febelux en UPT. De site leert eventorganisatoren hoe, op een duurzame, veilige en gecontroleerde manier evenementen te organiseren. De site komt er als aanvulling op de Roadmap, die een ‘archieffunctie’ krijgt toebedeeld. 

“Beredeneerd, met een gezond vleugje avontuur”

donderdag, 02 juli 2020 10:00

Met twee cases in de finale was het jonge agentschap Cravat Events een van de bureaus om in het oog te houden tijdens de finaleronde van de BEA 2020. Een wereldwijde gezondheidscrisis ontnam hen voorlopig de kans om te schitteren op het BEA-podium, en zichzelf nadrukkelijk op de kaart te zetten. Maar dat wil niet zeggen dat men bij Cravat Events bij de pakken blijft neerzitten. Integendeel. “We zullen deze periode van inactiviteit gebruiken om onze verhuis in orde te brengen en ervoor te zorgen dat we er helemaal staan bij de heropstart”, zo klinkt het bij zaakvoerders Thomas Van De Velden en Yves Hellemans.

Decorbouwer Deusjevoo dropt allerkleinste tv-studio ter wereld

donderdag, 02 juli 2020 09:51

Deusjevoo lanceert de allerkleinste tv-studio ter wereld. Op een footprint van slechts 3m² combineert de Limburgse decorbouwer zijn 20-jarige ervaring in het ontwerpen van tv-studio’s met zijn al even lange expertise in het efficiënt inrichten van werkplekken. De tv-studio wordt bij bedrijven ingezet als conferencingstudio, dit met een volwaardige akoestische absorptie en voortreffelijke verlichting zoals de televisiestudio’s die je dagelijks op je scherm ziet. Extra interessant in coronatijden: het luchtaanvoersysteem van de studio zorgt voor bacterie- en virusvrije lucht.

Bezoekers van events hebben er vertrouwen in

donderdag, 02 juli 2020 09:37

Het KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort al een tijdje de impact van de coronacrisis op de eventsector. In een nieuwe studie werden nu ook de bezoekers van events uitgebreid bevraagd. Evenementen bezoeken met een mondmasker? “Ja graag”, zegt 1 op 2 bezoekers. Een overzicht van de voornaamste resultaten…

Zo werkt het COVID Event Risk Model

dinsdag, 30 juni 2020 14:39

Onder grote persbelangstelling stelden Vlaams Minister Demir en vertegenwoordigers van de eventsector vanmiddag het COVID Event Risk Model voor. Deze tool, een unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld, wordt een essentiële tool in de heropstart van de sector.

“Meestal is een verplaatsing van het evenement in het belang van alle partijen”

dinsdag, 30 juni 2020 10:11

Sinds maart zijn er in ons land duizenden evenementen – van kleine bijeenkomsten tot grote massa-events geannuleerd. Naast de teleurstelling over het afblazen van een event waar men vaak lang naar uit heeft gekeken, worden initiatiefnemers, organisatoren en leveranciers ook geconfronteerd met de praktische afhandeling van zo’n annulatie. Wie heeft recht op wat? Wie staat in voor de reeds gemaakte kosten? Het zijn vragen die meer dan eens tot conflicten leiden. Wij legden ons oor te luister bij Katrien Maris en Agnès Maqua van het advocatenkantoor KOAN LAW FIRM, sinds jaar en dag trouwe partner van ACC, die voor ons de belangrijkste basisregels uit de doeken doen.

Expo4Expo schuift op naar 2021

dinsdag, 30 juni 2020 10:08

Expo4Expo, de nieuwe vakbeurs omtrent beurzen, congressen en events, wordt uitgesteld. Gezien de huidige onzekerheid binnen de sector komt de oorspronkelijke datum (30 september en 1 oktober) te vroeg. De eerste editie van Expo4Expo verhuist daarom naar het najaar van 2021. 

Tweedederde van het bezoekersaantal als minimum om te overleven

zondag, 28 juni 2020 20:15

Begin juni organiseerde het expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool (KdG) op initiatief van Experience Magazine, de Alliantie van Belgische Event Federaties, FmiV, Toerisme Vlaanderen en EventFlanders een tweede nationale bevraging omtrent de impact van de coronacrisis op de eventsector. Hieruit blijkt dat de sector zich creatief toon en zich voorbereidt op events met minder publiek en een hogere kost.

Een eerste blik op het COVID Event Risk Model

vrijdag, 26 juni 2020 13:04

Op 1 juli kunnen organisatoren eindelijk aan de slag met het COVID Event Risk Model. Tijdens een Meet in Flanders Academy webinar gaf Toerisme Vlaanderen vandaag al een preview omtrent de werking en de inhoud van deze tool, die ook voor Brussel en Wallonië beschikbaar zal worden gesteld. Daarnaast werd er ook een specifiek document voor eventlocaties aangekondigd.

AED Studios uitgerust met revolutionaire luchtontsmettingsinstallatie

vrijdag, 26 juni 2020 12:02

AED Studios is sinds deze week de eerste eventlocatie ter wereld die de aanwezige lucht in de ruimte op een permanente basis ontsmet met UVC lichttechnologie in de strijd tegen COVID-19 en andere virussen en bacteriën. Deze week werd Studio 6 bij AED in Lint volledig uitgerust met het ‘Mid-Air Desinfection System’ van Luxibel. De installatie zorgt voor de ontsmetting van de binnenlucht door middel van UVC ventilatiecilinders die rekening houden met de luchtcirculatie.

Een nieuwe taal, een nieuw begin

woensdag, 24 juni 2020 08:45

Het werd lente. Kriebels. Alles komt tot leven en de fallus impudicus staat in bloei. Goesting! Zeker omdat je hart en ziel liggen in het organiseren van events voor je klanten. Het is je eten en drinken, het lief dat je altijd weer zin geeft in de dag. Maar dan is er plots covid-19: open vensters en deuren… maar blijf in uw kot! Je passie voor live communicatie krijgt ineens de status ‘het is ingewikkeld’. Grounded! Maar waarom zou dit ook geen vruchtbare grond zijn om elkaar terug te vinden op een andere manier? Om in een nieuwe taal onze verhalen in elkaars oor te fluisteren en wat ons lief is een beetje anders in te kleuren? Een opiniestuk van Tom Bellens...

“Met de sector samenwerken aan een betere kennis over verzekeringen”

dinsdag, 23 juni 2020 13:55

De verplichte annulatie van hun events was voor veel organisatoren een bittere pil om te slikken. Deze crisis maakt ook duidelijk dat organisatoren dikwijls nog te weinig beseffen waarvoor ze wel en niet verzekerd zijn. Wij spraken met Tom Driesens van verzekeringskantoor Verheyen, dat binnen de eventsector al vier jaar werkt aan een grotere bewustwording omtrent verzekeringen. “Een basiskennis van verzekeringen zal zeker een meerwaarde betekenen voor hoe organisatoren naar risico’s kijken.” 

Er vallen ontslagen in de evenementensector

dinsdag, 23 juni 2020 09:54

De evenementensector geraakt in ademnood. Door een gebrek aan werk en uitzicht op herstel heeft 30% van de bedrijven in de sector al medewerkers moeten ontslaan. De meerderheid (60%) van de andere bedrijven verwacht hetzelfde te moeten doen binnen de komende 3 maanden.

Nieuwe hotspot in Mechelen

maandag, 22 juni 2020 14:49

Deze zomer krijgt Mechelen er een nieuwe evenementiële ‘hotspot’ bij. Het nieuwe Van der Valk hotel pakt immers uit met een groot terras, dat uitkijkt op het Keerdok. Het viersterrenhotel, gevestigd in het oude zwembad op het Rode Kruisplein, opende afgelopen maand opnieuw de deuren na een sluiting van zes weken door de Corona-pandemie.

Outdoor is the new normal

donderdag, 18 juni 2020 09:59

Van fitness en spinninglessen over yoga tot zumba of pilates… groepslessen die normaal in een overdekte ruimte plaatsvonden, werden tijdens de lockdown – met dank aan het mooie weer – in openlucht gehouden. Maar het Belgische weer wil natuurlijk niet altijd mee. In zo’n geval kan een Startent van Visix soelaas brengen.

De evenementensector laat het Atomium oplichten

woensdag, 17 juni 2020 08:45

De evenementensector wacht nog steeds op een datum om haar activiteiten te kunnen hervatten. Deze donderdag wil men iedereen hieraan herinneren door een nationaal symbool virtueel in brand te steken. Lost Frequencies, het Atomium, d-side group en LSE by Laser System Europe zijn samengekomen om een ​​unieke show te creëren die de 'helden' van de afgelopen maanden zal bedanken.

Disinfect Group gaat zijn desinfectietunnels wereldwijd aanbieden dankzij partnership met beMatrix

dinsdag, 16 juni 2020 12:01

Disinfect Group, fabrikant van veilige toegangsoplossingen voor expohallen en beurslocaties, musea, stadions en sporthallen, muziektempels en concertgebouwen, luchthavens en pretparken, gaat samenwerken met beMatrix, ’s werelds toonaangevende fabrikant van modulaire standenbouw-systemen. Concreet wordt beMatrix de officiële leverancier van het kadersysteem voor de opbouw van de desinfectietunnels van Disinfect Group.

53% van de corporate event managers denkt dat ze voor het einde van het jaar kunnen herbeginnen met het organiseren van live evenementen

maandag, 15 juni 2020 12:21

Europa komt geleidelijk uit zijn lockdown. In België heeft de evenementensector net zijn pleidooi gehouden in de Kamer. Om te kunnen overleven tot aan de heropstart. In een paar minuten vatte Bruno Schaubroeck samen wat er gedurende 10 lange weken van hard werken tot stand is gekomen. Een enorme inspanning van de sectorfederaties, onder aanvoering van de afdeling Event Marketing van het ACC. De overheid zouden er niet ongevoelig bij moeten blijven, maar welke houding hebben de bedrijven momenteel ten opzichte van evenementen?

Superkern doet een geste voor de eventsector

maandag, 15 juni 2020 09:21

De superkern heeft vrijdagavond een nieuwe reeks maatregelen voor economische ondersteuning aangekondigd. Een van deze maatregelen is de verhoging van 50 tot 100% van de aftrekbaarheid van kosten in verband met de organisatie van evenementen en catering, en dit tot 31 december. "Hiermee wordt een massale verschuiving van evenementen naar volgend jaar voorkomen, wat moeilijkheden zou kunnen veroorzaken voor een toch al zwaar getroffen sector." De praktische details van de aangekondigde maatregelen zullen binnenkort volgen.

AED Group lanceert Truss Terrassen

donderdag, 11 juni 2020 09:54

Audiovisuele leverancier AED group uit Willebroek en uitbater van de gelijknamige tv- en filmstudio’s in Lint, wil deze zomer een deel van het materiaalpark beschikbaar maken om de heropstart van de horeca te faciliteren. Voor een snelle en veilige montage van de professionele constructies rekent AED group op bedrijven in de audiovisuele sector.

Entertainment op wielen binnen je bubble

donderdag, 11 juni 2020 09:46

De eventsector schoot tijdens de coronacrisis in zijn meest creatieve versnelling. Mobiliteitspartner Fluxology vormt daarop geen uitzondering. Zij schreven een open source roadmap, beschikbaar via fluxology.be zodat iedereen veilige en aangename drive-in events kan organiseren, van lokale Chiro tot muziek multinational. Een gesprek met oprichters van het bedrijf, Jasper Foré en Kenny Vanderhaeghe.

Pagina 1 van 90