Nieuwsarchief

Sep 22, 2021, 19:40

Event Confederation: “Blijf de onze sector dit najaar ondersteunen”

woensdag, 15 september 2021 16:25

De Event Confederation roept de verschillende overheden van dit land op om de sector te blijven ondersteunen bij de heropstart dit najaar. Sinds 1 september kan de eventsector terug opstarten, vaak met gebruik van het CST (Covid Safe Ticket) en is hierover zeer opgelucht na 18 maanden verplicht sluiten. Maar deze heropstart zal verder ondersteund moeten worden door een aantal economische maatregelen. Veel bedrijven in de events en beurssector kunnen nog niet economisch rendabel werken gezien hun seizoensgebonden karakter.

TEAMBUILDINGS | Uw collega's weer zien en genieten van leuke momenten samen in teamverband

woensdag, 15 september 2021 14:44

De vakantie is afgelopen en daarmee is het voor velen onder ons weer tijd om terug te keren op de werkvloer. Waarom dit weerzien niet vieren door het organiseren van een teambuildingactiviteit voor uw team? Een aangename en leuke manier om een gezellige tijd met collega's door te brengen. Het Convention Bureau Liège - Spa BusinessLand (een dienst die door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik wordt aangeboden) biedt verschillende nieuwe activiteiten om weer dichter bij elkaar te komen en de banden verder te versterken. Het is de ideale gelegenheid om na de moeilijke afgelopen maanden weer vol goede moed aan de slag te gaan. 

State-of-the-art interactief streamingplatform Wavely blijft innoveren

woensdag, 08 september 2021 09:52

2020, en met uitbreiding 2021, staat geboekstaafd als het jaar van de livestream. We doken allemaal in de studio - of achter de laptop - en voerden onze corporate communicatie via digitale weg. Langzaamaan echter, vinden we terug de weg naar ‘echte’ events. Dit wilt echter niet zeggen dat de straffe online tools die ontwikkeld werden om onze communicatie open te houden en netwerken mogelijk te makenl tot het verleden behoren.  Integendeel. Ook productiehuis MoJuice blijft investeren en innoveren in Wavely, het eigen interactieve streamingsplatform voor straffe events en doorgedreven netwerken.

“Aandacht voor de mens achter de medewerker”

dinsdag, 07 september 2021 12:49

Goede profielen vinden, behouden en motiveren. De zogenaamde ‘War for Talent’ zorgt ervoor dat deze opdracht voor een organisatie anno 2021 allesbehalve vanzelfsprekend is. Kunnen evenementen en teambuildings een rol spelen in dit verhaal? Wij legden ons oor te luister bij Sophie Van Ham, HR Manager bij IT-bedrijf Eurofins Digital Testing. Ze vertelt ons over de uitdagingen van haar beroep, en geeft ook haar kijk op enkele actuele HR-problemen binnen de eventsector.

Zwitserland introduceert Swisstainable

donderdag, 02 september 2021 10:03

Zwitserland is altijd een voorloper geweest en is dat nog steeds op veel verschillende onderwerpen. Swisstainable is het nieuwste actuele onderwerp dat wordt behandeld door het Switzerland Convention and Incentive Bureau (SCIB). Het Brusselse SCIB-kantoor is trots om aan te kondigen dat het in oktober opnieuw de bekende jaarlijkse netwerkworkshop voor agentschappen en professionele organisatoren organiseert.

Het Dinner with the Queen bos blijft groeien

donderdag, 02 september 2021 09:59

“Heerlijk! Elke euro waard! Top Ervaring! Een échte beleving! Zalig! Zinderend! Juichende zintuigen. Fantastisch evenement.” Dinner With The Queen is over de helft en de organisatoren blikken even gelukkig terug als hun klanten.  Het Dinner With The Queen bos in Peru - in samenwerking met Go Forest - dikt aan. Voor elke klant wordt één boom geplant. Volgend jaar gaat nummer 2.000 van de editie 2021 de grond in.

"Herfst 2021, het begin van de event-lente…"

donderdag, 02 september 2021 09:42

Net zoals uw favoriete magazine hervat ook de evenementensector, die sinds maart 2020 noodgedwongen werd stilgelegd, haar activiteiten geleidelijk weer. De evenementenagentschappen, die van deze quarantaine gebruik hebben gemaakt om zichzelf en hun beroep opnieuw uit te vinden, stellen hun herstelplan op punt. Voor Alexandre Velleuer, Managing Director van VO Event & VO Citizen, is het recept voor een succesvol herstel gebaseerd op verschillende ingrediënten, zoals fysieke aanwezigheid, digitaal, herverbinding, plezier en creativiteit. Dit wordt aangevuld met een flinke dosis duurzaamheid en innovatie, zo legt hij ons uit...

Een exclusief aanbod op Sirha Lyon 2021

dinsdag, 31 augustus 2021 12:06

Sirha Lyon, het niet te missen evenement voor professionals in de horeca, het hotelwezen en de voedingssector, vindt plaats in Eurexpo van 23 tot 27 september 2021. Dé internationale referentie op het gebied van presentaties van nieuws en innovaties uit de markten voor Food Service en horeca is voor de editie 2021 volledig vernieuwd.

Culinair concept 'Serre' strijkt neer op het dak van de Koninklijke Bibliotheek

vrijdag, 27 augustus 2021 10:19

De horeca- en evenementensector bewees de voorbije maanden dat het creatief uit de hoek kan komen en pop-up bars en nieuwe restaurantconcepten krijgen veel volk over de vloer. Ook ‘Serre’, dat in mei en juni neerstreek in de tuin van het Kasteel van Ooidonk, was een schot in de roos. Het Gentse evenementenbureau Porta Mundi breidt nu een vervolg aan het succesverhaal.

Werken of ontspannen in The Private Loft

maandag, 23 augustus 2021 16:27

Vandaag meer dan ooit is het van vitaal belang om uw welzijn te koesteren. Of het nu is door de realiteit te ontvluchten na weer een zware werkdag, door het creatieve vuur aan te wakkeren tijdens een workshop, of door weg te dromen bij een heerlijke barbecue met een private dining chef. Drie van de vele redenen om koers te zetten naar The Private Loft, de sfeervolle gerenoveerde alcoholfabriek op een boogscheut van de Gentse haven.

“Geen limiet op creativiteit”

donderdag, 19 augustus 2021 12:48

Sinds eind mei kan men op de Antwerpse Meir volledig ondergedompeld worden in de wereld van Atlantis. Studio 100 en CityCubes sloegen de handen in mekaar en investeerden in een high-tech immersieve eventlocatie waar bezoekers worden meegenomen in een indrukwekkende 360° audiovisuele ervaring. Maar naast de eigen shows voor het brede publiek, staat de locatie ook open voor bedrijven en organisaties die hun klanten, prospects en medewerkers een bijzondere ervaring willen aanbieden.

Pagina 1 van 100