Nieuwsarchief

Mar 19, 2024, 11:00

Van der Valk Hotel Gent viert op 1 april 2024 haar 3-jarig bestaan

donderdag, 14 maart 2024 10:53

Ja, u leest het goed, geen grap, maar wel drie jaar van onvergetelijke momenten sinds de uitdagende tijden van het coronavirus. Het is verbazingwekkend hoe snel de tijd is gevlogen en hoeveel er werd bereikt in deze periode. Het team van Van der Valk Hotel Gent is dankbaar voor kansen die men heeft gekregen van zijn gasten en partners gedurende deze reis.

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

donderdag, 14 maart 2024 10:38

57% van de Belgen bezocht in 2023 één of meerdere evenementen. 54% van de bezoekers plant in 2024 zelfs nog meer evenementen te bezoeken dan vorig jaar. En 87% van de Belgen vindt het belangrijk tot zelfs heel belangrijk om evenementen te kunnen bezoeken. Dat leert het onderzoek dat Event Confederation in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX heeft uitgevoerd bij een representatieve steekproef van 1.000 Belgen in januari 2024.

ACC en UBA brengen de directe en verborgen pitch-kosten in beeld

dinsdag, 12 maart 2024 14:16

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek van ACC naar het aantal pitches waaraan haar leden het afgelopen jaar deelnamen en de uurbestedingen en out of pocket kosten die daarmee gepaard gingen, brengen ACC en UBA – in samenwerking met PitchPoint – een whitepaper uit over de directe en de verborgen kosten van pitchen bij bureaus én bij opdrachtgevers.

Nieuw kantoor voor sterk groeiend event agency The Media House

dinsdag, 12 maart 2024 12:44

Het Brugse full service event & marketing agency The Media House heeft een nieuwe uitvalsbasis gevonden in Sint-Andries. Het bedrijf kende de laatste jaren een sterke groei en is sinds dit jaar ook een van de vier preferred eventpartners van de Vlaamse overheid. Burgemeester Dirk De fauw huldigde het nieuwe kantoor in. “We zijn al lang geen kleine speler meer en ons nieuwe kantoor moet onze ambities verder kracht bij zetten”, stelt zaakvoerder Christopher Van Hemelryck-Bray.

 

Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat partnership aan met Event Masters

dinsdag, 12 maart 2024 12:41

Event Masters is trots om de lancering van hun nieuwste samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan te kondigen. Deze exclusieve alliantie, gedoopt als RBFA Experiences by Event Masters, markeert een belangrijke nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Event Masters. Dit voorrecht opent immers de weg naar unieke event mogelijkheden, met de kans voor Event Masters om innovatieve evenementen te organiseren op de site van het Proximus Basecamp.

Op onderzoek in Mechelen

donderdag, 07 maart 2024 11:05

Meet in Mechelen, het congresbureau van Stad Mechelen, heeft afgelopen jaar sterk ingezet op het promoten van teambuildings in de stad. Er werd daarvoor zelfs een Mechelen Award in het leven geroepen. In een boeiende competitie haalden 5 cases de finale, maar uiteindelijk was het de ‘Nekker Escape Walk Experience’ van De Gouden Kooi die met de hoofdprijs aan de haal ging. Samen met Jan Gheyle van De Gouden Kooi bekijken we het winnende project van naderbij.

Samen voor schone stranden met Eneco Clean Beach Cup

donderdag, 07 maart 2024 10:37

Op zondag 24 maart trekken naar goede gewoonte meer dan 3.000 vrijwilligers richting kust om samen onze stranden schoon te maken. Voor de 15de editie van de grootste opruimactie van België is surfclub Windekind in Koksijde dit jaar de hoofdlocatie. Wat daar destijds vanuit de surfgemeenschap als een kleinschalig event ontstond, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar families, vrienden, verenigingen en sportclubs een leuke strandwandeling combineren met een grootschalige openlucht lenteschoonmaak.

Prolight + Sound 2024 staat voor de deur!

dinsdag, 05 maart 2024 12:43

De verwachting neemt toe: op 19 maart verwelkomt Prolight + Sound 2024 de industrie in Frankfurt. Dit jaar zal de toonaangevende vakbeurs voor evenementen- en entertainmenttechnologie nog sterker focussen op de unieke symbiose van technologie en emotionaliteit, netwerken en entertainment. Met nieuwe en uitgebreide ruimtes, een tweetalig educatieprogramma en exclusieve Community Nights biedt de komende show bezoekers vier dagen vol trends, lezingen en technologische innovaties.

“Sterke verhalen omzetten naar ervaringen”

dinsdag, 05 maart 2024 12:22

Rechtstreeks van de schoolbanken aan de slag gaan bij Duvel. Het lijkt de droom van heel wat studenten, maar het is wel effectief het carrièrepad van Gillian Dedrie, die bij brouwerij Duvel Moortgat de functie van Event & Experience Manager vervult. In een gesprek met Experience Magazine legt hij uit wat zijn job precies inhoudt, hoe de brouwerij op events inzet, en welke tot nu toe zijn mooiste ervaringen zijn.

25 jaar aan evolutie van de bedrijfsfilm: Video Experience Day viert jubileumeditie

dinsdag, 05 maart 2024 12:12

De Video Experience Day bestaat 25 jaar en dat mag gevierd worden. Co-organisatoren AP Hogeschool en Kanaal Z slaan de handen weer in elkaar voor de jubileumeditie van het evenement in Kinepolis Brussel, waar corporate video in de kijker wordt gezet. Op 4 juni 2024 maken 33 genomineerden kans op één van de awards in de elf verschillende categorieën. Video’s inzenden kan tot 15 maart via www.videoexperienceday.be.

Opinie: Storm Acid en het belang van communicatie voor justitie

donderdag, 29 februari 2024 12:06

23.02.2024: De Acid-saga maakt opnieuw duidelijk dat communicatie in crisis is. Elke maatschappelijke gebeurtenis lokt een massa aan meningen uit die als vuurwerk door elkaar knallen, in alle richtingen. Ook bij de uitspraak rond Acid kon je er gif op innemen dat Louis gisteren niet de enige storm ging zijn. Kan je als bij de overheid of bij justitie nog de controle houden over de communicatie? Heb je een rol te spelen in het discours? Tom Bellens is overtuigd van wel.

Domaine de Graux: duurzame evenementen die betekenisvol zijn

maandag, 26 februari 2024 16:37

Domaine de Graux, een uitzonderlijke locatie in Doornik, verwelkomt uw privé- en bedrijfsevenementen voor maximaal 450 personen. Maar naast de drie modulaire zalen en de ongerepte natuur die zich uitstekend leent voor 'groene' seminars en teambuildings, richt deze agro-ecologische boerderij zich vooral op duurzame ontwikkeling om betekenisvolle evenementen te organiseren en mensen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur. General manager Marie Delvaulx geeft meer uitleg.

Een Nederlandse kijk op de BEA Awards 2023

donderdag, 22 februari 2024 10:08

Afgelopen najaar kreeg de BEA-vakjury weer de lastige taak om – in twee selectierondes – een winnaar aan te duiden in vier categorieën. Een van de nieuwe gezichten binnen de jury was Sjoerd Weikamp, uitgever en hoofdredacteur van onze Nederlandse collega’s van EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl, én organisator van de Gouden Giraffe Event Awards. Als co-juryvoorzitter had hij zelf geen stemrecht, maar zorgde hij wel voor een neutraal en vlot verloop van de procedures. We blikken samen met hem terug op de BEA-competitie 2023…

Den Oven in Boom: een unieke eventlocatie met een industriële uitstraling

donderdag, 22 februari 2024 10:02

Den Oven, een vroegere steenbakkerij, is gelegen aan het Provinciaal recreatiedomein ‘De Schorre’, met een mooi uitzicht op de Rupel. Ondanks de renovatiewerken, is de ziel van het gebouw volledig bewaard gebleven, met de fabrieksschoorsteen als onmiskenbaar landmark. De bakstenen muren, het stalen gebinte en de andere industriële elementen maken van Den Oven een unieke locatie voor zakelijke of private evenementen van 20 tot 800 personen.

Groot succes voor de ‘Climate Chance Europe 2024 Wallonia’-top, een productie van Folks

dinsdag, 20 februari 2024 11:27

Op 8 en 9 februari mocht het Palais des Congrès in Luik de ‘Climate Chance Europe 2024 Wallonia’-top ontvangen, een bijeenkomst gewijd aan de aanpassing aan de klimaatverandering en oplossingen gebaseerd op de natuur en veerkracht. De organisatie van deze allereerste Europese top gewijd aan aanpassingsvraagstukken, in het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, werd na een projectoproep toevertrouwd aan het evenementenbureau Folks. Een hele uitdaging...

“Er is meer werk dan alleen maar crisissen bestrijden”

dinsdag, 20 februari 2024 10:44

Na de eerste jaren van de gloednieuwe confederatie in goede banen te hebben geleid, heeft Stijn Snaet eind vorig jaar de sleutels van Event Confederation overgedragen aan Christine Merckx. Als hoofd van het Expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool werkte zij de voorbije jaren al nauw samen met de confederatie. Nu is het haar taak om als Confederation Manager de confederatie verder uit te bouwen. Tijd voor een nadere kennismaking…

The Oval Office benoemt Tom Kesteloot tot Client Director Live

dinsdag, 13 februari 2024 11:34

Het experience-driven communicatiebureau The Oval Office haalt met Tom Kesteloot een talentvolle en gepassioneerde event specialist in huis. Als nieuwe Client Director Live wordt hij verantwoordelijk voor alle event- en brand activation projecten. Samen met Production Director, Sanne Augusteyns, zal hij instaan voor het creëren van creatieve, impactvolle experiences. Tom kan al terugblikken op een indrukwekkende carrière als eventprofessional bij onder meer meetmarcel en WE MAKE YOU HAPPY.

beMatrix wint prijs voor beste stand op toonaangevende ISE-beurs in Barcelona

maandag, 05 februari 2024 14:35

Integrated Systems Europe (ISE) in Barcelona, 's werelds grootste 4-daagse beurs voor de integratie van AV-systemen, heeft afgelopen week zijn awards uitgereikt. beMatrix won de prijs voor 'Best Stand Design' in de categorie standen van 30 tot 69 vierkante meter. Met 7 meter was de stand de grootste in de hal. Een mooie erkenning voor de creativiteit van het hele team!

Pagina 1 van 121