Audiovisueel

Jul 27, 2021, 7:54
ADC, technologie ten dienste van emoties

ADC, technologie ten dienste van emoties

02 mei 2017

Op 22 maart was er de trieste eerste verjaardag van de aanslagen in Brussel. Om de slachtoffers te herinneren, organiseerde de RTBF een herdenkingsceremonie in het Koninklijk Circus, met de medewerking van heel wat Belgische en internationale artiesten, zoals Arno, Ozark Henry, Raphael, Lara Fabian, etc. In samenwerking met Force on Stage, was ADC Production verantwoordelijk voor de plaatsing van alle schermen die dienst deden als decor en om uit te zenden, alsook voor het beheer van de mediaservers.

"Naast twee schermen van 5 x 3 m voor de live uitzending, konden de duizend aanwezigen ter plaatse (persoonlijkheden, verenigingen, naasten van de slachtoffers en het grote publiek) en de vele televisiekijkers ook ons nieuwe scherm van 100 m² als decor ontdekken tijdens dit evenement waarbij soberheid en tact de sleutelwoorden waren. Dit LED SMD scherm van 14 x 6 m van Create Led is geschikt voor binnen- en buitenmanifestaties, en garandeert een televisierendering van superieure kwaliteit. De beelden in roze en sepia tinten – die plechtig, maar zeker niet huilerig waren en een boodschap van hoop meedroegen – werden gecoördineerd door middel van een Modulo Pi / Quad HD Media Server, met HD/SDI real time acquisitiekaarten.

Onder de naam ’22 maart – samen’, had deze avond de bedoeling om de mensheid te vieren, haat af te wijzen, en de nadruk te leggen op ons vermogen om terug op te staan, en onze zin om samen te leven. Dit evenement zal ongetwijfeld lang in ons geheugen gegrift blijven", besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :