Audiovisueel

May 29, 2020, 16:32
d-side vertrouwt op ADC voor de ondersteuning van de digitalisering in de bouw

d-side vertrouwt op ADC voor de ondersteuning van de digitalisering in de bouw

06 april 2017

Op donderdag 16 februari 2017, bij de opening van het salon Batibouw, heeft de Confederatie Bouw zijn jaarlijkse BouwForum georganiseerd, in het Auditorium 2000 op de Heizel Esplanade in Brussel. Dit jaar was het evenement opgebouwd rond het thema ‘Praat digi-taal’. Het Brusselse agentschap d-side, dat de leiding had over de productie van deze hoogmis van de bouw, deed een beroep op ADC Production voor de ‘plaatsing’ van het decor, door het projecteren van een mapping van Mo Juice op kubussen en gekromde vlakken.  

Bijna 1.400 personen spraken digi-taal tijdens dit 13de BouwForum, dat werd gehost door Anne De Baetzelier die werd bijgestaan door… een robot. Dit forum richtte zich op drie items, met name het concept digitalisering in de sector, zijn uitdagingen voor de bedrijven, en de rol van de Confederatie (en van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) in deze onvermijdelijke revolutie.

"Het decor bestond uit een reeks kubussen die we in een videoprojectie moesten ‘mappen’, maar ook uit het gebogen scherm van het Auditorium 2000. We moesten dus in cross-projectie werken om alle vlakken van de kubussen af te dekken, en de schaduw te doen verdwijnen. Zo werd ervoor gezorgd dat de beelden zichtbaar waren voor alle toeschouwers. De te mappen beelden, gecreëerd door Mo Juice, waren telkens verschillend, want enkel zo konden ze juist vallen op de verschillende vlakken van het decor. Dit vergde heel wat beeldkalibratiewerk op de Modulo Pi / 04 x Out mediaserver. Voor dit mooie mapping- en projectieproject, hebben we daarnaast ook 4 Christie Boxer 30.000 / 04 K3 projectoren en  een Vista Spyder X 20 processor gebruikt", besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production