Audiovisueel

Jul 27, 2021, 8:28
ADC, wanneer het virtuele de werkelijkheid overstijgt

ADC, wanneer het virtuele de werkelijkheid overstijgt

03 december 2020

Lockdown, gezondheidsmaatregelen, telewerken, sociale afstand, beperkt aantal toeschouwers, enz. De evenementenwereld is een van de zwaarst getroffen sectoren tijdens de Covid-19-pandemie. Om vol te houden tijdens het wachten op een hypothetische terugkeer naar normaal, werden actoren gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden. Ook ADC Production bleef niet gespaard, maar kon gelukkig putten uit zijn brede audiovisuele expertise. Het bedrijf biedt u levendige en boeiende virtuele alternatieven voor webinars en andere statische videoconferenties.

Gedwongen door Covid, heeft ADC Production zijn bijdrage aan het opnieuw lanceren van de evenementensector herzien door een oplossing te implementeren die zeker een kwalitatief alternatief vormt voor de virtuele evenementen die nu gebruikelijk zijn. "In plaats van eenvoudige statische en onaantrekkelijke webinars aan te bieden waarbij mensen vaak de verbinding verbreken na 10 minuten, hebben we een tool gemaakt die alle troeven heeft om het publiek geboeid te houden. Er is een decor, er gebeurt iets, dingen bewegen, etc.”, legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

"Het unieke aan onze oplossing is dat deze gebruik maakt van onze mediaservers - waarmee we mappings op gebouwen uitvoeren - maar dan aangepast voor videoconferenties en green key decors. We ensceneren dus een ​​3D-decor waarin de sprekers bewegen doorheen de green key in onze studio. Er is de mogelijkheid om in deze setting verschillende vensters te openen met hun Powerpoint presentaties en video's, maar ook en vooral met remote sprekers, omdat we werken met een videoconferencing-oplossing die geïntegreerd zit in onze mediaserver. We zijn dus in staat om gelijktijdig tot 4 externe sprekers te integreren om een ​​panel van mensen te creëren die, hoewel op afstand, met elkaar in gesprek te gaan op de hoofdlocatie, namelijk onze green key studio."

"In deze 3D-omgeving maken we gebruik van een robotcamerasysteem dat is gekoppeld aan onze 3D-server, zodat bijvoorbeeld de zoom- of positieparameters van de camera worden uitgelezen door de server. Wanneer de camera bijvoorbeeld een zoom uitvoert, zal het 3D-decor mee bewegen volgens de juiste verhoudingen. Deze oplossing stelt ons in staat om heel ver te gaan in zowel de integratie van acteurs of sprekers op de groene achtergrond in een 3D-decor, als in het creëren van beweging. Het zorgt voor een diepte die we niet hebben met een normale green key-scène, zoals de video en de foto’s illustreren", zo besluit Daniel Van Ruyssevelt.

Bekijk de toepassing van deze oplossing voor deze klanten:

Clepa Innovation Awards 2020 : Triumph Benelux
https://clepainnovationawards.eu/
European Cluster Conference 2020 : Brightfish
https://youtu.be/3LR2BqkdKMc
https://youtu.be/0JQxvrJq4yM (After Movie) 
Link 2 Fleet Forum & Awards 2020 : Link 2 Fleet
https://www.youtube.com/watch?v=NY_U_fSOF3c
Luminus : Verhulst & Friends
https://youtu.be/N6jMqOmiBCA
Cinevox Happening : Brightfish
https://youtu.be/FiWLDVclEjE

Meer van ADC Production :