Audiovisueel

Jul 27, 2021, 8:39
ADC doopt de eerste Airbus A350-1000 van Qatar Airways

ADC doopt de eerste Airbus A350-1000 van Qatar Airways

21 september 2018

In februari heeft ADC Production de ‘mapping’ verzorgd van het eerste exemplaar van de Airbus A350-1000 die door Qatar Airways was besteld. De inhuldiging van dit nieuwe toestel, geregisseerd door het agentschap ‘La Machine à faire du bleu’, was een technisch huzarenstukje, vooral omdat ADC de datum van het evenement pas 3 weken op voorhand had vernomen. De noodzakelijke certificering en de technische controle van het vliegtuig hadden al 4 keer voor uitstel gezorgd.

"Het evenement werd georganiseerd in de ontvangsthangar van Airbus in Toulouse, en was bestemd voor de directie van Airbus, voor de onderaannemers van het Airbus-programma, voor de klant Qatar Airways en voor de staat. Gezien het uitstel, bestond de grootste uitdaging voor ons erin om een volledig team gemobiliseerd te houden, ondanks de vele andere aanvragen", zegt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

" Twee andere elementen maakten de situatie nog ingewikkelder: omdat we natuurlijk geen drie weken over het vliegtuig konden beschikken om te testen, moesten we een 3D-virtuele mapping maken op basis van het plan en de positie van het vliegtuig en het materiaal. We hebben dus in een studio gewerkt met behulp van het Kinetic-programma van Modulo Pi. Een andere uitdaging was het feit dat het vliegtuig 's avonds ter beschikking werd gesteld voor de tests en het afstellen van de beelden en vervolgens terug weg moest. Het kwam er dus op neer om het vliegtuig bijna tot op de centimeter terug op dezelfde plaats te zetten. We konden echter rekenen op een buitengewone vliegtuigbestuurder, zodat de mapping en de video's perfect overeenkwamen met het silhouet van het vliegtuig. Tot groot genoegen van de emir van Qatar, die voor deze gelegenheid de verplaatsing had gemaakt", besluit Daniel.

Copyright foto’s:

© H. Goussé / Master Films
© P. Masclet / Master Films

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :