Audiovisueel

Jul 27, 2021, 6:38
'Guerrilla'-vertoning voor Lipton: een kolfje naar de hand van ADC Production…

'Guerrilla'-vertoning voor Lipton: een kolfje naar de hand van ADC Production…

22 oktober 2020

Afgelopen september voerde het merk Lipton, eigendom van de multinational Unilever, een actie met gelijktijdige "guerrilla-projecties" uit in 7 steden over de hele wereld. ADC Production nam de Brusselse kant van deze blitzactie op zich.

"We werden op het laatste moment gecontacteerd door Pixel Artworks om een actie met ​​'guerrilla-projecties' uit te voeren voor hun klant Lipton op drie door hen gekozen Brusselse sites, namelijk de Kunstberg, de Hallepoort en het Noordstation. Op 19 september voerden we dus op deze drie sites de krachtige videoprojectie uit - door middel van een mobiele generator - van een Lipton-visual met de slogan 'Make tea time peace time', ter promotie en ondersteuning de Internationale Dag van de Vrede, die twee dagen later was gepland. Naast Brussel werd deze actie op het net, met foto's die in realtime werden doorgestuurd, gelijktijdig uitgevoerd in de steden Londen, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Sydney en Toronto.”

“Pixel Artworks en Lipton wilden dat de foto's van de verschillende gekozen sites precies vanaf 20.30 uur gelijktijdig op sociale netwerken zouden worden geplaatst om een ​​uitgestrekt effect te krijgen. In elke stad werkte het bureau samen met lokale partners op basis van hun reputatie, waarbij alles vanuit Londen werd aangestuurd. We hebben daarom een ​​fotograaf aangesteld die we met een 4G-kaart van site naar site hebben gestuurd om de foto's naar de Lipton-server te sturen.”

“De grootste moeilijkheid lag in de timing, omdat we 5 minuten na aankomst op de site klaar moesten zijn omdat alles getimed was, met een eerste site om 20.30 uur, de tweede om 21.30 uur en de derde om 22.30 uur. Het was dus elke keer nodig om de projectie-infrastructuur op en af ​​te bouwen, alles in het voertuig te plaatsen, de generator op zijn plaats te zetten, enz. Kortom, een leuke, pittige actie, maar tegelijkertijd ‘soft’, in de geest van de Internationale Dag van de Vrede”, zo legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

Meer van ADC Production :