Audiovisueel

Jul 27, 2021, 7:11
‘Een Nacht in de Grot’ met ADC…

‘Een Nacht in de Grot’ met ADC…

25 september 2017

Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de eerste doortocht in de Grot in 1817, ontving het Domein van de Grotten van Han afgelopen zomer de interactieve avondshow ‘Een Nacht in de Grot’. Voor dit spektakel-parcours, dat een combinatie van videomapping, historische personages en speciale effecten was, toonde ADC Production nog maar eens zijn expertise, alsook zijn capaciteit om zich aan te passen aan (zeer) moeilijke omstandigheden.

"Deze videomapping werd uitgevoerd in drie zones van de Grotten van Han, met name de Trofee, de Wapenzaal en de Koepelzaal. We hebben hierbij kunnen profiteren van onze ervaring van een eerdere mapping die we twee jaar geleden al op deze plaatsen uitvoerden. Om de projecties in deze laatste twee zalen te verbeteren, hebben we twee bijkomende projectoren gebruikt. Dit bracht het totaal op acht HD 20 K / S+ 22 K Christie projectoren die ter plaatse geïnstalleerd waren, en aangestuurd werden door 3 Modulo Pi mediaservers.

De grootste moeilijkheid had natuurlijk te maken met de omgeving van de grot, die met een constante temperatuur van 13°C, maar vooral ook een vochtigheidsgraad van 100%, voor de projectoren gerust vijandig genoemd mag worden. De uitdaging bestond erin om de machines en de elektronica te beschermen door te zorgen voor een goede ventilatie en condensafvoer, en dit dankzij een constant verwarmingssysteem. We hebben dus 8 beschermkisten gebouwd met een geregelde vochtigheid en temperatuur, dankzij een systeem van verwarming en ontvochtiging dat permanent draaide. De projectoren zijn ook altijd ingeschakeld gebleven omdat hun ventilatoren de vorming van condens voorkwamen.

Ten slotte hebben we uit veiligheidsoverwegingen een dagelijkse permanentie voorzien om de site te beheren, maar er werd geen enkel probleem gesignaleerd”, aldus Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :