Audiovisueel

Jul 27, 2021, 8:19
Duizend reflecties van ADC

Duizend reflecties van ADC

12 oktober 2018

Op 31 januari 2018 betekende de show ‘Duizend Reflecties van Europa’ de start van het Europese Jaar van het Culturele Patrimonium. Deze show werd op vraag het Directoraat-Generaal Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie en in samenwerking met de Stad Brussel georganiseerd door Tour des Sites Organisation. Men kan zich geen mooier decor inbeelden dan het iconische Stadhuis van de mooiste Grote Markt ter wereld. De projectie van de mapping en het beheer van de mediaservers werden toevertrouwd aan ADC Production.

Met shows van 20 minuten in drie talen (FR, NL, ENG), tussen 19u en 23u, gaf ‘Duizend Reflecties van Europa’ een prominente plaats aan de geschiedenis van het Oude Continent en aan zijn ongelooflijke erfgoed. Meerdere briljante kunstenaars werden ondergedompeld in speciale 3D-effecten alsook in weelderige schilderijen via videomapping. ADC, dat vertrouwd is met de samenwerking met Tour des Sites, alsook met het prachtige gebouw dat het stadhuis is, heeft de architectuur van deze laatste opnieuw omgezet naar een explosie van vormen en kleuren.

"In feite is de enige complexiteit vóór de programmering opgetreden: omwille het veiligheidsniveau dat van kracht is, hebben we inderdaad niet kunnen profiteren van de momenten van lichtuitschakeling op de Grote Markt om de afstelling en timing voor te bereiden. Maar onze verschillende mapping-ervaringen met dit prestigieuze gebouw zijn hier duidelijk goed van pas gekomen.", aldus Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

Meer van ADC Production :