Audiovisueel

Jul 27, 2021, 7:35
ADC viert de diversiteit in Anderlecht

ADC viert de diversiteit in Anderlecht

14 maart 2017

Onder het motto ‘Laten we de diversiteiten vieren als een actie van weerstand’, werd op 21 oktober 2016 in Anderlecht het evenement Very City georganiseerd, en dit met een succesvolle opkomst. Anderlechtenaars en Brusselaars konden er een 3D mapping bijwonen die speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd was door Dirty Monitor en geprojecteerd werd op het gebouw van het vredegerecht van Anderlecht, met tussendoor ook nog muzikale optredens van DJ Reedoo. Deze projectie werd verzorgd door de ‘lokale’ specialisten van ADC Production.

De samenwerking tussen Escale du Nord, de organisator van het evenement, en Dirty Monitor had als doel het voorstellen van een interpretatie van de diversiteiten, door middel van een projectie van geanimeerde beelden in drie dimensies. Na de aanslagen die Brussel een jaar geleden hebben getroffen, moet onze hoofdstad inderdaad de nadruk leggen op zijn capaciteiten en openheid, en waardering uiten voor de diversiteiten die zijn rijkdom vormen.

Very City was dan ook een gelegenheid om Brussel in al zijn facetten te vieren, door alle aanwezige verschillen te eren: cultureel, artistiek, territoriaal,… Maar Very City heeft eveneens het bewijs geleverd dat iedereen kan samenkomen in de openbare ruimte om er een gemeenschappelijke en feestelijke energie te delen.

"Voor het projecteren van deze 3D mapping, hebben wij twee Christie HD 35 K projectoren gebruikt. Aangezien de rode steen heel wat licht absorbeerde, hebben wij het vermogen sterk moeten verhogen om een perfect contrast van de beelden te bewaren”, zo legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :