Audiovisueel

Jul 27, 2021, 7:24
ADC draagt bij aan het succes van Bright Brussels

ADC draagt bij aan het succes van Bright Brussels

09 mei 2019

Van 14 tot en met 17 februari trok de 3de editie van het Bright Brussels lichtfestival meer dan 180.000 bezoekers. Dit dankzij een uitzonderlijk goed weer voor de tijd van het jaar, maar ook dankzij de inzet  van de stad en het kwalitatieve programma. Van de verschillende lichtinstallaties zullen de toeschouwers zich zeker nog de mapping herinneren die door ADC Production werd geprojecteerd op de Begijnhofkerk.

Door deze mapping, gemaakt door AD Lib, onthulde de gevel van de Begijnhofkerk verschillende grafische universums waarvan zij het geheim bewaart… Tussen de monochromatische geometrische beelden en de kleurrijke klassieke fresco's, ging het van het ene beeld naar het andere door middel van algoritmische mutaties, in zogenaamde "hemelse verlichtingen".

"Omdat het de eerste keer was dat we de Begijnhofkerk als een projectiemedium gebruikten, moesten we eerst een belangrijke plaats-aftekening voorzien. Daarnaast lag de moeilijkheid hier in de beeldafstelling. De projectie gebeurde immers off-axis om het zicht van de toeschouwers niet te blokkeren. We hebben gewerkt met 2 Christie 25K laserprojectoren, die opgesteld stonden in een  projectietoren aan het uiteinde van het plein", zegt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

Meer van ADC Production :