Audiovisueel

May 29, 2020, 15:41
Brussels meesterschap in Granada

Brussels meesterschap in Granada

23 maart 2017

Van 5 tot 7 maart laatstleden, ontving het Palacio de Congresos van de Spaanse historische stad Granada de European Meetings & Events Conference van MPI. Dit event verzamelt elk jaar het kruim van de Europese organisatoren uit de sector van meetings, incentives, congressen en evenementen (MICE). Tijdens deze editie werd opnieuw de Belgisch-Brusselse eventdeskundigheid in de kijker gezet, want de productie was toevertrouwd aan het agentschap Co-Mana, terwijl het audiovisuele luik werd verzekerd door ADC Production.

Gedurende drie dagen konden 400 deelnemers, allemaal professionele organisatoren van congressen of PCO’s, genieten van een reeks workshops, presentaties over de Europese meetingindustrie, networkingsessies, en een voorstelling van de laatste nieuwe tendensen binnen de sector. Dit allemaal in het cirkelvormige auditorium van het Palacio de Congresos in Granada. "Om deze cirkelvorm te behouden, had Co-Mana ons gevraagd om een gebogen scherm te plaatsen. Een scherm dat we zelf intern hebben geproduceerd, alvorens het ginds te installeren", verduidelijkt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

"De belangrijkste uitdaging had ook te maken met dit gebogen scherm, want dit verplichtte ons om te werken met een gekruiste projectie. Vooral in geval van livecaptatie, is het voor de beeldverwerking geschikt om te werken met zeer snelle elektronische kaarten, om elke vertraging tussen de opname en het beeld te voorkomen. Voor dit project hebben we, naast het zelf ontwikkelde gebogen panoramische scherm van 15 m, ook twee Christie HD 20 K projectoren gebruikt, die werden aangestuurd door een Vista Spyder X 20 systeem. We hebben ook een digitale kamer ingericht om de presentaties van de sprekers, die uit de hele wereld kwamen, om te zetten naar het formaat van de projectie", besluit Daniel Van Ruyssevelt.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production