Audiovisueel

Jul 27, 2021, 6:30
ADC in de finale van de Champions League

ADC in de finale van de Champions League

15 oktober 2020

Afgelopen augustus organiseerde Pepsi Max een gigantische schermuitzending van de Champions League-finale in Tour & Taxis. De setup en het video-, licht- en geluidsregie van dit evenement werden toevertrouwd aan ADC Production.

"Harder Better Stronger, het evenementenbureau van Pepsi Max, nam contact op om ons in te schakelen voor het beheer van videosignalen tijdens de uitzending van de meest recente Champions League-finale op het gigantische LED-scherm van de Drive-In Movie in Tour & Taxis. Deze uitzending ging gepaard met spelletjes en entertainment, alsook met straatvoetbal en een DJ. Vanwege de geldende Covid-regels mochten maximaal 200 mensen dit evenement bijwonen op ligstoelen en de rest in auto's , zoals tijdens de drive-in-sessies. Dit evenement was enkel via een wedstrijd van Pepsi.

Naast het opzetten en aansturen van video, licht en geluid en het gebruik van een mediaserver voor het beheer van Proximus TV-signalen en de branding van de klant, hebben we ook een multicamerasysteem met drone en een onboard camera ingezet, bedoeld voor een making-of film voor Pepsi.

De enige moeilijkheid was de nachtelijke opbouw van het evenement, aangezien er drive-in-sessies gepland waren tot zaterdag 02.00 uur. Aangezien de finale plaatsvond op zondag, hadden we dus erg weinig tijd om het licht af te stellen, aangezien het dit seizoen al om 5.30 uur licht is.

We herinneren ons vooral de zeer goede sfeer van dit evenement, met mensen die blij waren om deel te nemen aan een relatief persoonlijk evenement. Dat was in de huidige context leuk om te zien. Bovendien lijkt de typisch Duitse stiptheid van ADC de weg te hebben gewezen voor Bayern München, de uiteindelijke winnaar van het evenement ”, zo besluit een lachende Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production…

Meer van ADC Production :