Audiovisueel

Apr 13, 2021, 9:40
Blitzactie voor ADC

Blitzactie voor ADC

21 januari 2021

Als onderdeel van een commando- of guerrilla-communicatieoperatie op initiatief van CNCD - 11.11.11, projecteerde ADC Production in 5 Belgische steden een visual van Dirty Monitor gelijktijdig op verschillende symbolische gebouwen gerelateerd aan justitie. Daniel Van Ruyssevelt van ADC vertelt ons meer over deze blitzactie.

Als je op 4 december in Brussel, Namen, Luik, Bergen of Aarlen was, heb je misschien een gigantische vuist met een slogan zien verschijnen op een symbolisch gebouw dat verband houdt met Justitie. Door middel van deze gelijktijdige lichtshows van Dirty Monitor wilde het Nationaal Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (CNCD - 11.11.11) maximale zichtbaarheid genereren voor zijn actie voor een betere fiscale rechtvaardigheid.

"De complexiteit van dit soort operaties zit hem vooral in het feit dat je zonder valnet moet werken, daarmee bedoel ik zonder test of repetitie omdat je de apparatuur niet de dag ervoor hebt kunnen installeren. Ook omgevingslicht kan soms ongemakkelijke omstandigheden creëren: aangezien dit een commando-operatie is, kunnen eventuele parasitaire lichten niet worden afgesloten. Het is daarom noodzakelijk om goed in te schatten welke types projectoren moeten worden geïnstalleerd. Zo moeten ze bijvoorbeeld autonoom zijn op vlak van elektriciteit. Op logistiek vlak hebben we elke keer een bestelwagen met een team en een generator naar elke locatie gestuurd om de 30 K, 20 K of 10 K projectoren te bedienen, afhankelijk van de grootte van het beeld en het omgevingslicht. Al deze uitdagingen hebben voor ons geen geheimen meer dankzij onze ervaring in dit soort commando-operaties ”, besluit Daniel Van Ruyssevelt.

Meer van ADC Production :