Audiovisueel

Jul 27, 2021, 8:03
ADC verlicht de schouwen voordat ze in rook opgaan...

ADC verlicht de schouwen voordat ze in rook opgaan...

17 september 2020

Wanneer u 's avonds rijdt tussen Val Saint-Lambert en het Standard-stadion in Sclessin, zullen uw ogen ongetwijfeld naar de andere kant van de Maas worden getrokken door de verlichting van de schouwen en de boodschappen die op thermische hout- en pelletcentrale in Awirs worden geprojecteerd… ADC Production zorgde opnieuw voor projecties die de architectuur in de verf zetten.

Engie heeft besloten om - voor de ontmanteling - hulde te brengen aan de 70 jaar goede en trouwe dienst van deze fabriek, waarvan de productie op 31 augustus stopte. De elektriciteitsleverancier wilde een visibiliteitscampagne over de centrale organiseren om de gelegenheid te vieren en de bewoners van de omgeving te bedanken. "Engie vroeg ons daarom na te denken over het verlichten van de schouwen en een monumentale projectie op de site", legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

"Engie had aanvankelijk aan verlichting gedacht, maar we hebben hen overtuigd van een mix van projectie / belichting om meer impact te geven aan de boodschappen. Hiervoor hebben we Christie 4k 30.000 lumen high power projectoren gebruikt, alsook waterdichte mediaservers en verlichting (IP65). Er werd ook een automatische werking voorzien, die werd ingeschakeld van 20u30 tot middernacht, elke dag tot eind september."

"Omdat de veiligheidsbeperkingen op dit soort gevoelige locaties draconisch waren, werden er voorbereidende tests uitgevoerd en moesten we overgaan tot certificering van de apparatuur en de teams, bijvoorbeeld om bevoegd te zijn om op hoogte te werken. En uiteraard moesten ook het grafische charter en de codes van Engie gerespecteerd worden."

"Alles werkte perfect, tot grote tevredenheid van de klant, verheugd dat zijn actie van ver zichtbaar is en dat het voor animatie zorgt in de omgeving. Tot grote vreugde van de ogen van bewoners en andere passanten", besluit Daniel Van Ruyssevelt.

Meer van ADC Production :