Audiovisueel

Jul 27, 2021, 6:22
ADC tovert de Vurige Stede om tot Lichtstad

ADC tovert de Vurige Stede om tot Lichtstad

13 oktober 2017

Van 12 tot 27 augustus laatstleden, ontving het binnenplein van het Prinsbisschoppelijk Paleis in Luik ‘La Cité Lumière’, een waar menselijk heldenepos in drie dimensies. Voor deze show die videomapping, dans, optredens en speciale effecten combineerde, deed Tour des Sites Organisation opnieuw een beroep op de audiovisuele expertise van ADC Production.

Op een locatie die moeilijk prestigieuzer kon zijn, werd het Prinsbisschoppelijk Paleis gedurende 16 zomeravonden in het licht gezet door middel van een buitengewone regie. De show ‘La Cité Lumière’, die 35 minuten duurde en over 180° was gebouwd, vertelde het verhaal van het Prinsbisdom aan de hand van poëzie en verbluffende artistieke tussenkomsten. Verschillende speciale effecten in 3D en prachtige schilderijen in videomapping tilden de architectuur van dit belangrijke erfgoed naar een nog hoger niveau.

"Voor deze show gebruikten we 5 Tri DLP Christie Boxer 30.000 ansi l / 04 K projectoren en een Modulo Pi 5 flux mediaserver. Ondanks de beperkte tijd die beschikbaar was voor de opbouw en de afstelling – we moesten onze komst uitstellen door logistieke omstandigheden bij de Stad -, was deze show een mooi succes. Het bleek de perfecte kans, zowel voor toeristen als voor Luikenaars, om deze emblematische plaats van de Vurige Stede vanuit een nieuwe hoek te (her)ontdekken", besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :