Event management

Jan 27, 2022, 14:43
“Altijd een plan b voorzien”

“Altijd een plan b voorzien”

donderdag, 16 december 2021

EY is een wereldwijde, multidisciplinaire professionele dienstenorganisatie die in meer dan 150 landen aanwezig is. Events zijn een belangrijk ingrediënt in het recept van het bedrijf. Zo pakt EY Belgium jaarlijks uit met events als Onderneming van het Jaar en Family Business Award of Excellence. Naast deze twee blikvangers organiseert het bedrijf ook nog eens een veelvoud aan andere interne en externe events. Charlotte De Laet, die als corporate event planner bij EY Belgium al deze initiatieven mee in goede banen leidt, geeft ons een inkijk in haar job.

Veilige events, kan dat wel?

Veilige events, kan dat wel?

donderdag, 18 november 2021

Hoe kon een concert van rapper Travis Scott eindigen met tien doden en een veelvoud aan gewonden? Na het recente drama tijdens het Astroworld Festival in Houston is nu volop de zoektocht bezig naar antwoorden: wat is er precies fout gegaan? Eén ding maakt dit drama nu wel heel duidelijk: het waarborgen van de veiligheid is cruciaal en dient het vertrekpunt te zijn bij de organisatie van elk event. Veilige events dus, maar kan dat wel? Eline Frison en Kris Spaepen van het Expertisecentrum Publieke Impact geven hun kijk…

Nederlands onderzoek over de gevolgen van personeelstekort in de eventsector

Nederlands onderzoek over de gevolgen van personeelstekort in de eventsector

woensdag, 10 november 2021

Het personeelstekort houdt de eventbranche in zijn greep. Uit onderzoek van EventBranche.nl blijkt dat meer dan 96% van de bedrijven in de zakelijke evenementmarkt lijdt onder het enorme gebrek aan personeel. EventBranche.nl deed een groots opgezette steekproef onder vele tientallen eventbedrijven. Van locaties en bureaus tot cateraars en andere toeleveranciers: het personeelstekort leidt vrijwel overal tot omzetverlies.

#SoundOfSilence: “Blijven genieten van veilige events”

#SoundOfSilence: “Blijven genieten van veilige events”

maandag, 08 november 2021

Nu de vierde golf er is, leeft de onzekerheid in de maatschappij meer dan ooit. De event- en cultuursector voelen dit als geen ander. Het regent annuleringen die we niet kunnen stoppen. Nochtans zijn veilige events mogelijk en mogen ze ook georganiseerd worden. De boodschap van #SoundOfSilence luidt dan ook: “Blijf events bijwonen, want alleen samen herstellen we ons sociaal weefsel.”

Geen Festivak in 2021

Geen Festivak in 2021

donderdag, 14 oktober 2021

Festivak, de vakbeurs voor grootschalige evenementen die in november gepland stond, zal dit jaar niet plaatsvinden. Deze beslissing werd genomen na uitgebreid overleg met de sector. In 2022 komt de beurs terug naar ’s-Hertogenbosch, en een jaar later volgt er een Belgische editie.

“Aandacht voor de mens achter de medewerker”

“Aandacht voor de mens achter de medewerker”

dinsdag, 07 september 2021

Goede profielen vinden, behouden en motiveren. De zogenaamde ‘War for Talent’ zorgt ervoor dat deze opdracht voor een organisatie anno 2021 allesbehalve vanzelfsprekend is. Kunnen evenementen en teambuildings een rol spelen in dit verhaal? Wij legden ons oor te luister bij Sophie Van Ham, HR Manager bij IT-bedrijf Eurofins Digital Testing. Ze vertelt ons over de uitdagingen van haar beroep, en geeft ook haar kijk op enkele actuele HR-problemen binnen de eventsector.

“Indruk maken zonder opzichtig te zijn…”

“Indruk maken zonder opzichtig te zijn…”

dinsdag, 03 augustus 2021

Alexandra Dankelman (51) kan putten uit een rijke ervaring, opgedaan bij toonaangevende reclamebureaus zoals Air, Grey, BBDO en Publicis. Ze studeerde af in Servië – het vaderland van haar moeder – met een diploma in communicatie. Nadat deze actrice ook nog een diploma Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel behaalde, begon ze haar carrière als perschef. Maar wat haar op professioneel gebied het meest gevormd heeft, waren de ontmoetingen met heel wat creatievelingen met een enorm potentieel, zoals bijvoorbeeld Eric Hollander, wiens vader, Emmanuel, Alexandra een passie voor communicatie en reclame gaf. Aan de hand van onze vragen komen we meer te weten over haar functie als Head of Event bij bpost...

Pagina 1 van 39