Audiovisueel

Apr 13, 2021, 9:22
Ritme en interactiviteit, de winnende virtuele cocktail van ADC

Ritme en interactiviteit, de winnende virtuele cocktail van ADC

11 februari 2021

Op 28 januari vonden de Channel Awards 2021 plaats, dé hoogmis van de ICT-distributiesector. Omwille van de pandemie werd deze 19de editie op virtuele wijze georganiseerd vanuit de volledig aanpasbare green key studio van ADC Production.

"Het doel was om een ​​virtueel evenement te creëren met dezelfde opbouw als de face-to-face ceremonie van voorgaande jaren. Toen brachten 60 VIP-tafels van 10 personen hun stem uit met stemkastjes en verschenen de resultaten live op het grote scherm, waarna de winnaars hun waardevolle trofee konden komen ophalen”, legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

"De ongeveer 500 viewers vanop afstand, die zich vooraf moesten registreren, konden stemmen op de genomineerden die werden gepresenteerd tijdens de streaming vanuit de virtuele studio, en dit volledig 'gebrand' met de look & feel van de Channel Awards. Vervolgens kregen ze de resultaten en de uitreiking van de prijzen in real time te zien. Dit creëerde een zeer interessante dynamiek, die ook nog eens werd versterkt door de live interventies van de winnaars van de laatste 2 prijzen en door de presentatie die, op ons advies, werd toevertrouwd aan een duo."

“Napraten en netwerken vormen altijd een belangrijk element van dit soort ceremonies. Daarom hebben we, naast een openbaar chatsysteem, ook een één-op-één chatsysteem opgezet waarin deelnemers op een private manier van gedachten konden wisselen. Zo konden het hebben over het event zelf, maar ook over heel andere onderwerpen, net zoals bij het face-to-face netwerken. De integratie van dit private en publieke chatsysteem evenals het stemsysteem, de video’s en de livepresentatie in de studio gebeurde met behulp van een platform dat volledig werd geconfigureerd door onze teams."

"De feedback, die bovendien afkomstig is van een publiek uit de IT-sector dat bekend is met dit soort evenementen, is zeer positief. Deze mix van look & feel, studio, interactiviteit, video, stemmen en tussenkomsten zorgde voor een digitaal evenement met ritme. En iedereen weet dat een gebrek aan ritme de ergste plaag is tijdens digitale evenementen omdat mensen dan heel snel de neiging hebben om de verbinding te verbreken", zo besluit Daniel Van Ruyssevelt.

Meer van ADC Production :