Audiovisueel

Nov 15, 2019, 22:38
ADC herdenkt de bevrijding van Bergen

ADC herdenkt de bevrijding van Bergen

29 mei 2019

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de bevrijding in 1918 door Canadese troepen, had de stad Bergen van 26 oktober tot 1 november 2018 een groot herdenkingsprogramma samengesteld. Naast concerten, ceremonies en andere parades was het hoogtepunt van dit programma de mapping, gemaakt door Dirty Monitors, die door ADC Production op de gevel van het stadhuis werd geprojecteerd.

Elke avond kwamen om 19.00 uur en 21.00 uur duizenden toeschouwers bijeen op de Grote Markt in Bergen voor de mapping, die het verhaal van de bevrijding van Bergen vertelde aan de hand van het tragische lot van George Price, de laatste Canadese soldaat die viel, twee minuten voor de wapenstilstand. De mapping werd afgesloten met een boodschap van hoop voor vrede en een verenigd Europa, met daarbij ook een zeer pakkende tussenkomst van de rapper Mochelan.

"Omdat we in het verleden al aan het stadhuis hadden gewerkt, kenden we de locaties en de projectieassen. Maar we hebben alles opnieuw uitgewerkt met de huidige technieken, zoals het type matrices en de pixelmassa. Aangezien het stadhuis erg somber en donker was, moesten we het zwaar geschut bovenhalen, namelijk 6 Christie 30k - 04k projectoren, 1 Christie HD 10 K projector en een Modulo PI mediaserver, om correct te beantwoorden aan de behoeften van veel kracht en contrast", zegt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

Meer van ADC Production :

ADC Production