Associaties

Oct 22, 2024, 13:20
Evenementen op de kaart. Make Belgium great again!

Evenementen op de kaart. Make Belgium great again!

donderdag, 19 september 2024

Het is tijd om België niet enkel op de kaart te zetten als land van chocolade en bier, maar ook als evenementenland. De Belg is trots op haar evenementen, vindt het steeds belangrijker om evenementen te kunnen bezoeken en hoopt dat onze nieuwe regering evenementen meer op de kaart zal zetten de komende jaren. Dat leren de resultaten van de kwartaalonderzoeken van de confederatie die de Belgische eventsector vertegenwoordigt. Het onderzoek dat Event Confederation in juli 2024 in samenwerking met iVOX heeft uitgevoerd bij een representatieve steekproef van 1.000 Belgen toont bovendien aan dat bezoekers van evenementen meer vertrouwen hebben in een positieve toekomst dan niet-bezoekers.

Terugblik Event Summer Drink

Terugblik Event Summer Drink

donderdag, 05 september 2024

Op 28 augustus verzamelden een zeventigtal eventprofessionals op het indrukwekkende buitenterras van Soko Rooftop in Kraainem voor de Event Summer Drink, een initiatief van ACC, BESA en EventNews. Herbeleef dit netwerkevenement aan de hand van onze fotogalerij.

Nakend verbod van PET en blik op evenementen op de valreep geschrapt

Nakend verbod van PET en blik op evenementen op de valreep geschrapt

woensdag, 12 juni 2024

Op de valreep heeft de laatste Ministerraad van de vorige regering het verbod van PET en blik op evenementen geschrapt, en dit op vraag van de evenementensector. De sector is tevreden dat er geluisterd werd naar haar bezorgdheden en de realiteit op het terrein om vanaf 1 januari 2025 deze maatregel te moeten doorvoeren, boven op de eerder genomen verplichtingen rond herbruikbare bekers.

Pagina 1 van 23