Associaties

Feb 9, 2023, 9:32
“Hoera, het is crisis”, Marc Fauconnier/ACC adviseert merken en bureaus

“Hoera, het is crisis”, Marc Fauconnier/ACC adviseert merken en bureaus

donderdag, 19 januari 2023

Als we de economische indicatoren mogen geloven, kondigt 2023 zich niet bepaald rooskleurig aan. Het consumentenvertrouwen staat eind 2022 op een historisch laag pitje. Een jaar geteisterd door de oorlog. Stijgende energiekosten. Een galopperende inflatie. U begrijpt dat de meeste analisten een bijzonder moeilijk jaar voor onze bedrijven voorspellen. “Terwijl de laatste recessie als gevolg van de pandemie nog vers in het geheugen ligt”, dixit Johan Vandepoel, ceo van ACC.

Echo23: save the date

Echo23: save the date

donderdag, 08 december 2022

De afgelopen maanden mocht de eventsector een drukke periode ervaren. Zozeer zelfs dat Event Confederation ervoor koos om Echo22 - de eerste editie van een jaarlijkse conferentie voor alle eventprofessionals in België - uit te stellen, zodat er meer eventprofessionals aanwezig kunnen zijn. Intussen kan de nieuwe datum eindelijk worden aangekondigd: noteer alvast dinsdag 7 februari 2023 in uw agenda voor Echo23.

Op naar Zero-Carbon met de In-house Carbon Academy van CommToZero

Op naar Zero-Carbon met de In-house Carbon Academy van CommToZero

donderdag, 27 oktober 2022

Duurzaamheid is een proces. Het meten van de CO2-voetafdruk in de media, marketing en communicatiesector is de eerste stap naar een CO2-neutrale industrie. Het is belangrijk te weten wat we als sector vervuilen en welke impact we hebben. Daarom lanceert CommToZero het Zero Carbon-luik, waarmee bedrijven in de media, marketing en communicatiesector hun CO2-voetafdruk in de hele waardeketen kunnen meten.

ACC informeert opdrachtgevers over indexatie-intentie agentschappen

ACC informeert opdrachtgevers over indexatie-intentie agentschappen

donderdag, 20 oktober 2022

De nasleep van de Coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de imploderende energieprijzen, maken dat we in een nieuwe realiteit leven, waarin loonkosten en functioneringskosten, verbonden aan onroerend goed, huurtarieven, gas en elektriciteit, erg de hoogte in gaan. Uit een rondvraag onder de 195 ACC-leden blijkt dat slechts 17% van de agentschappen een indexatieclausule in het merendeel van hun contracten hebben voorzien. Deze bureaus zijn gerechtigd om beroep te doen op de prijsherzieningsclausules zoals geformuleerd in hun contract, om tegemoet te komen aan de inflatie. Voor zover die concreet kan worden aangetoond op basis van objectieve parameters en objectieve kosten.

Pagina 1 van 19