Associaties

Jun 24, 2021, 7:18
ACC lanceert Profitability Survey 2020

ACC lanceert Profitability Survey 2020

donderdag, 06 mei 2021

2020 was een rampjaar voor een groot deel van de creatieve sector, dat we zo snel mogelijk willen vergeten. Veel bureaus moesten talent laten vertrekken en eindigden diep in het rood. Dat maakt dat de jaarlijkse Profitability Survey van ACC dit jaar slechte herinneringen zal oproepen voor de meeste bureaus.

Nadat cultuur onder een stolp werd geplaatst door de overheid, stelt de sector vragen over de rechtsstaat!

Nadat cultuur onder een stolp werd geplaatst door de overheid, stelt de sector vragen over de rechtsstaat!

maandag, 26 april 2021

Na het "onder een stolp zetten" van het sociale leven was het de bedoeling om tijdens dit Overlegcomité van 23 april ook te spreken over de geleidelijke heropening van de culturele sector. Er heerst grote verontwaardiging over het feit dat deze sector “snel wandelen werd gestuurd”, zoals een deelnemer aan het eind van het Overlegcomité van 23 april aangaf. De woede en frustratie zijn groot in onze sector, die een gecoördineerd, redelijk, weloverwogen en verantwoord plan had voorgesteld voor de gedeeltelijke en beperkte hervatting van de voorstellingen vanaf 8 mei.

De eventsector heeft jouw steun nodig

De eventsector heeft jouw steun nodig

donderdag, 08 april 2021

De Event Confederation heeft het voorbije jaar al heel wat moois kunnen verwezenlijken. Maar er ligt nog een pak werk op de plank. Om nog doeltreffender te worden, wil de confederatie erkend worden als een officiële Belgische representatieve werkgeversorganisatie. Maar om vooruitgang te boeken, is er ook de nodige lobbypower nodig. Daarom doet de Event Confederation een oproep aan alle eventbedrijven om zich aan te sluiten bij de federatie van hun marktsegment.

Pagina 1 van 12