Associaties

Apr 14, 2024, 12:44
ACC en UBA brengen de directe en verborgen pitch-kosten in beeld

ACC en UBA brengen de directe en verborgen pitch-kosten in beeld

dinsdag, 12 maart 2024

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek van ACC naar het aantal pitches waaraan haar leden het afgelopen jaar deelnamen en de uurbestedingen en out of pocket kosten die daarmee gepaard gingen, brengen ACC en UBA – in samenwerking met PitchPoint – een whitepaper uit over de directe en de verborgen kosten van pitchen bij bureaus én bij opdrachtgevers.

“Er is meer werk dan alleen maar crisissen bestrijden”

“Er is meer werk dan alleen maar crisissen bestrijden”

dinsdag, 20 februari 2024

Na de eerste jaren van de gloednieuwe confederatie in goede banen te hebben geleid, heeft Stijn Snaet eind vorig jaar de sleutels van Event Confederation overgedragen aan Christine Merckx. Als hoofd van het Expertisecentrum Publieke Impact van Karel de Grote Hogeschool werkte zij de voorbije jaren al nauw samen met de confederatie. Nu is het haar taak om als Confederation Manager de confederatie verder uit te bouwen. Tijd voor een nadere kennismaking…

Laatste kans om in te schrijven voor Echo24!

Laatste kans om in te schrijven voor Echo24!

dinsdag, 30 januari 2024

Op 1 februari worden de inschrijvingen voor de tweede editie Echo, de jaarlijkse conferentie voor alle eventprofessionals in België, afgesloten. Grijp dus nog snel je kans om erbij te zijn op 6 februari in Hi!SITE te Grimbergen, voor een unieke dag vol boeiende content en netwerkmogelijkheden.

Petra De Roos versterkt management ACC

Petra De Roos versterkt management ACC

donderdag, 11 januari 2024

Petra De Roos, tot voor kort MD van LDV United, kiest voor een wending in haar carrière en wordt Managing Director bij ACC,  de branchevereniging die ze al haar ganse loopbaan in het hart sluit. Ze doet dit in tandem met Johan Vandepoel, die zijn geesteskind in goede handen wil achterlaten en daar ruimschoots de tijd voor uittrekt om haar in een overgangsperiode klaar te stomen om de fakkel als CEO over te nemen.

Memorandum voor een florerende evenementensector: job done!

Memorandum voor een florerende evenementensector: job done!

dinsdag, 09 januari 2024

Een samenleving zonder evenementen, daar wil niemand terug naartoe. Die donkere periode ligt hopelijk voor altijd achter ons. Menselijk contact, het zoeken naar verbinding, het leven buitenshuis … dat is ‘des mens’. Om de evenementensector beter te kunnen verdedigen, werd in 2020 dan ook de koepelorganisatie Event Confederation opgericht. “De verkiezingen van 2024 zijn niet meer zo veraf. Daarom willen we nu al concrete suggesties voor onze sector onder de aandacht brengen”, benadrukt Christine Merckx, manager van Event Confederation.

Karen Corrigan voorzitter vernieuwde ACC Board

Karen Corrigan voorzitter vernieuwde ACC Board

dinsdag, 19 december 2023

Na een succesvolle termijn van vier jaar als voorzitter van ACC, geeft Marc Fauconnier de fakkel door aan Karen Corrigan, oprichter en ceo van Happiness. De aanstelling van Karen valt samen met het aantreden van enkele nieuwe Boardleden, die de 12-koppige Raad van Bestuur van ACC verder verjongen en diversifiëren.

‘Communicatie is een mooi vak’ volgens de Sentiment Survey

‘Communicatie is een mooi vak’ volgens de Sentiment Survey

donderdag, 14 december 2023

Niet minder dan 815 medewerkers van 91 communicatie- en mediabureaus namen de afgelopen weken deel aan de Sentiment Survey van ACC en UMA. Die werd opgestart met de bedoeling te weten te komen hoe het gesteld is met de ‘interne’ reputatie van de sector door de medewerkers uit het communicatievak aan het woord te laten over topics zoals trots, optimisme, motivatie, jobzekerheid, hybride werken, verloning en betrokkenheid bij sociale issues.

Pagina 1 van 22