Audiovisueel

Jul 27, 2021, 7:49
ADC moderniseert het schaduwtheater in Straatsburg

ADC moderniseert het schaduwtheater in Straatsburg

05 oktober 2017

Elke zomer, biedt de stad Straatsburg een rijk en gevarieerde aanbod animatie. Van 8 juli tot 3 september hebben Straatburgers en toeristen zo ‘Le ballet des ombres heureuses’ kunnen ontdekken. Deze geluids-, licht- en beeldshow zette nog maar eens de Kathedraal in de kijker en verlichtte de gevels van verschillende gebouwen op de Place du Château. Voor het mappinggedeelte en de installatie, deed ACT Lighting Design een beroep op de Brusselse specialist ADC Production.

Aan een ratio van 3 shows van 15 minuten gedurende 90 dagen, konden de aanwezige toeschouwers genieten van een levensecht maar ook spookachtig schaduwspektakel. De op maat gemaakte muzikale compositie was geharmoniseerd met het licht, wat ervoor zorgde dat het poëtische spektakel met vele contrasten tot leven kwam. En daarnaast is er natuurlijk ook het spektakel van schaduw en licht dat de kathedraal al eeuwenlang zelf biedt.

"Dankzij de expertise die we vorig jaar verworven hebben in het kader van dezelfde zomerse animatie in het hart van Straatsburg, hebben we onze kracht vergroot en het aantal projectoren verhoogd (16 Christie Boxer 30 K / 04 K projectoren), niet enkel om van een groter lichtvermogen te kunnen genieten, maar ook om een grotere resolutie te verkrijgen. Hoewel we het aantal projectoren verhoogd hebben, hebben we toch slechts 1 schotpunt gebruikt. Een prestatie die we sinds dit jaar kunnen verwezenlijken dankzij de aankoop van Modulo Pi Kinetic mediaservers – waarvan we hier 4 exemplaren gebruikt hebben – die het mogelijk maken om 3D-bestanden te beheren.

Door middel van voorafgaandelijke scans van het gebouw, maakt deze nieuwe generatie van mediaservers het mogelijk om de beelden van de grafische ontwerpers rechtstreeks te plaatsen op 3D-objecten, zoals in dit geval de kathedraal. Dit blijkt van groot nut te zijn op zeer gedetailleerde gevels met veel diepgang, want hiermee kunnen we veel beter in de diepte werken", zo legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :