Audiovisueel

Jun 2, 2020, 23:17
ADC zet Japan in de kijker tijdens Winterpret

ADC zet Japan in de kijker tijdens Winterpret

17 februari 2017

Nadat 2015 een sombere editie was in de nasleep van de aanslagen in Parijs, is Winterpret tussen 25 november 2016 en 1 januari 2017 terug helemaal zichzelf geworden. Naast tal van nieuwigheden, verwelkomde deze 16de editie Japan als eregast. Het was de gelegenheid om nog één keer de 150ste verjaardag van de diplomatieke relaties tussen beide landen te vieren.

En het minste wat we kunnen zeggen is dat deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij is gegaan, met name dankzij een mapping op de Sint-Katelijnekerk. Deze werd gecreëerd door Drop The Spoon, op muziek gezet door Musicom, en uiteraard geprojecteerd door ADC Production, dat hier een thuismatch speelde.

"Met twee Christie Boxer 30.000 ansi lumen 04 K projectoren en een Modulo Pi / 04 x out media server, projecteerden we een geheel van zeer kleurrijke beelden, dat zeer goed paste bij de Sint-Katelijnekerk. Van het antieke Japan tot het hypermoderne Japan… Heel de Japanse cultuur is de revue gepasseerd, met daarbij natuurlijk ook de verplichte clichés, zoals de prentkunst, de geisha’s en origami, wat meteen ook een inspiratie was voor de naam van het project Origami Lights", verduidelijkt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

Nog een mooie verwezenlijking: deze projectie die elke dag liep van 17u30 tot 23u, werd volledig op de klok ingesteld en automatisch aangestuurd, in die mate zelfs dat er in 5 weken geen enkele menselijke tussenkomst nodig is geweest. "Naast de automatische werking was de belangrijkste beperking gelinkt aan de veiligheid, en aan het feit dat de verlichting van het Sint-Katelijneplein moest gehandhaafd blijven. We moesten dus naar een hogere versnelling schakelen, vandaar het belang om 4K projectoren van 30.000 lumen te gebruiken, om een mooi en een precies beeld te garanderen", besluit Daniel Van Ruyssevelt.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production