Audiovisueel

Apr 19, 2024, 19:26
Met ADC loopt alles op wieltjes in het Square

Met ADC loopt alles op wieltjes in het Square

18 mei 2015

Van 14 tot 16 april vond in de Gold Hall van het Square Brussels, het vroegere Congrespaleis van Brussel, de Hadoop Summit Europe plaats, de Europese algemene vergadering van IT-gemeenschap Apache Hadoop.

Video en verlichting van deze meeting werden toevertrouwd aan ADC Production.

"Naast het panoramisch scherm met klassieke retroprojectie op de achtergrond, was het speciale hier de mapping-projectie van veranderende decors die in het teken stonden van bollen en cirkels – een knipoog naar het logo van Hadoop – op twee grote decors langs beide zijden van het panoramisch scherm. Voor dit alles hebben we 4 Christie Digital HD20 K projectoren, een Christie Digital HD10 K projector en een Spyder X20 beheersysteem gebruikt, en ook een Media Server Modulo Pi voor het beheer van de mapping-projectie.

Aangezien de mapping-projectie op een te bouwen decor moest gebeuren en niet op een bestaand gebouw, konden de beelden voor de mapping-projectie vooraf niet worden herwerkt. Zodra het decor was geplaatst, moesten we dus de bestanden ter plaatse aanpassen. Dit werd veel gemakkelijker gemaakt door de Media Server Modulo Pi die we onlangs hebben aangekocht.

Hiermee konden we calques creëren om de weergave van de mapping-projectiebeelden op het decor te vereenvoudigen", besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :