Audiovisueel

Jun 24, 2021, 8:50
“Een heel andere bioscoopervaring”

“Een heel andere bioscoopervaring”

17 september 2020

Afgelopen zomer sloegen Kinepolis, Geronimo en Mojuice de handen in mekaar voor een bijzondere reeks openlucht-events, met de Kinepolis On Tour drive-in bioscoopervaring. Hoewel Covid-proof natuurlijk een absolute prioriteit was, slaagden de organisatoren erin te zorgen dat dit niet ten koste van de beleving ging.

Geronimo en Mojuice werden ingeschakeld om het drive-in concept naar de praktijk te vertalen. “Wij werden gecontacteerd om de technische aspecten uit te werken”, zegt Stefan Uytterhoeven van Mojuice. “We hebben onszelf de vraag gesteld: Hoe kunnen we het concept beter maken dan een klassieke drive-in? Het antwoord was een uitgebreid belevingsconcept dat een link legt met de locatie.”

Beleving op iconische locaties

Men ging op zoek naar iconische locaties, die tot de verbeelding spreken, gekoppeld aan gethematiseerd kijken – waar mogelijk. “Het belevingsconcept op die iconische locaties was echt wel het uitgangspunt”, zegt Hans. “Daar ligt het grote verschil met de klassieke drive-in. Het is meer dan alleen maar de film. Het Kasteel van Alden Biesen werd bijvoorbeeld gekoppeld aan Belle en het Beest, met de personages die iedereen verwelkomen, en de prins die iedereen een roosje geeft.”

Voor een geslaagde drive-in cinema is het scherm natuurlijk van cruciaal belang. “Via HD Ledshine konden we gebruik maken van het grootste mobiele scherm ter wereld, met een grootte van 16 op 9 meter”, vervolgt Hans. “Hiermee konden we heel flexibel van de ene locatie naar de andere gaan. De grootste uitdaging was nog de routing, om op een uur tijd 200 auto’s van het terrein te krijgen en 200 andere auto’s te ontvangen voor de volgende voorstelling.”

Volledig corona-proof

De zomer van 2020 zal voor altijd herinnerd blijven door de strenge coronamaatregelen. Ook de Drive-In moesten hier rekening mee houden. “Men kon drank en popcorn met een app bestellen”, waarna de bestelling aan de wagen werd geleverd. Eigenlijk moest men zijn wagen op geen enkel ogenblik verlaten, tenzij voor een toiletbezoek. Aan het begin van de film verscheen ook viroloog Marc Van Ranst in beeld, om alle richtlijnen nog eens te overlopen.”

Voor Kinepolis was deze drive-in tour een positieve noot in een moeilijk jaar. “We hebben met deze tour heel wat nieuwe plaatsen ontdekt. Het concept is bovendien geen concurrentie, maar een aanvulling op het klassieke Kinepolis-aanbod. Dat betekent dat wij ook na de coronaperiode hiermee willen verdergaan”, zo besluit Hans Van Acker.

 

Meer van Mojuice :

Mojuice