Audiovisueel

Jun 3, 2020, 20:50
ADC verkoopt dromen in Lyon

ADC verkoopt dromen in Lyon

24 januari 2017

Van 8 tot 10 december, heeft Lyon opnieuw duizenden lichtjes laten branden tijdens het traditionele Fête des Lumières. Ondanks de uitgebreide veiligheidsmaatregelen, blijft dit een belangrijk internationaal evenement dat Lyon doet schitteren over de hele wereld dankzij een grote artistieke creativiteit, die ondersteund werd door de uitstekende techniek van dienstverleners zoals ADC Production.

Voor JCO (Jacques Couturier Organisation), een van de bureaus die een van de verschillende aanbestedingen van de Stad Lyon in het kader van zijn Fête des Lumières 2016 heeft binnengehaald, heeft ADC Production gezorgd voor de verlichting en de projectie van afbeeldingen op de gebouwen van het Stadhuis en het Paleis voor Schone Kunsten, gelegen op de Place des Terreaux, in het hart van het schiereiland van Lyon.

"Aan de hand van 6 voorstellingen van 25 minuten per avond, hebben we in deze L-configuratie een show geprojecteerd over het thema van een droomachtige reis. We hebben daarbij iets anders gedaan dan hetgeen de Stad Lyon en de toeschouwers gewend zijn te zien tijdens het Fête des Lumières. In tegenstelling tot een traditionele mapping die de destructurereing van de gebouwen in de kijker zet, werden de beelden van deze imaginaire reis, over de gevolgen van een ontregeld klimaat, meer in de stijl van een tekenfilm gecreëerd. En hoewel de projectie even precies moest zijn als bij een gewone mapping, zou het effect meer een verhaal moeten zijn, met daarin een zeer actuele boodschap: welke planeet laten wij achter voor onze kinderen?", zegt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

De voornaamste beperking tijdens de realisatie van dit project was samen te vatten in twee woorden: absolute veiligheid!

"Dit omvatte de veiligheid van de personen, met een beperkte omvang en gelimiteerde toegang, maar ook de veirzekeren van het goed functioneren van de show. Wij hebben zodus alles moeten verdubbelen: de mediaservers, de projectoren en zelfs de glasvezel. Vandaar ook de aanwezigheid ter plaatse van niet minder dan 9 Christie Boxer 30.000 lumen / 04 K projectoren en 3 04 flux / Modulo Pi mediaservers. Het ging hier om een vereiste in het lastenboek van de Stad Lyon, die zich niet kon veroorloven dat een of andere flater zijn imago zou kunnen schaden", besluit Daniel.

www.adcprod.be

Foto’s: © Julien Batard - www.lumieres-ephemeres.com

Meer van ADC Production :

ADC Production