Audiovisueel

Apr 20, 2024, 6:09
HOLOVISION pakt uit met perfecte combinatie van modern en klassiek

HOLOVISION pakt uit met perfecte combinatie van modern en klassiek

30 januari 2017

De uitreiking van de 32ste Trends ‘Manager van het Jaar’ op 10 januari 2017 was opnieuw een groot succes. Niet in het minst dankzij ‘Sleepers’ (‘Dwarsliggers’ in het Nederlands), een bijzonder knappe performance die ‘mapping & dance’ naadloos op elkaar liet aansluiten. HOLOVISION, gespecialiseerd in op maat gemaakte projecten, stond in voor de realisatie en wist op sublieme wijze de brug te slaan tussen klassieke muziek, digitale animatie en eigentijdse dans. 

Ruim 1.300 genodigden woonden de huldiging bij van Bart De Smet, CEO van verzekeraar Ageas, als 32ste Trends Manager van het Jaar. "Zij kregen een goedgevuld programma voorgeschoteld met als uitschieter ‘Sleepers’, een ‘mapping-dans’-combinatie op muziek van Antonio Vivaldi’s De Vier Jaargetijden", vertelt Rudolf Werthen, CEO en Creative Director van HOLOVISION.

HOLOVISION is gespecialiseerd in projecten, waarin artistieke elementen zoals onder meer muziek, theater, dans, belichting en scenografie geïntegreerd worden in de algemene organisatie. Innovatie en exclusiviteit staan daarbij centraal. "Wij hadden de opdracht gekregen om iets exclusiefs te maken dat tegelijk klassiek en toch toekomstgericht was. Door klassieke muziek te combineren met hedendaagse digitale videotechnieken en een moderne beschouwing van dans zijn we daar in geslaagd, getuige de talrijke open doekjes die onze performers achteraf kregen."

Hoe gaat zo’n ‘mapping-dance’-act nu precies in zijn werk? "Terwijl de door ons getekende bewegende beelden op scherm werden geprojecteerd, voerden de artiesten hun choreografie uit. Opvallend daarbij was dat zij op de grond bleven liggen, vandaar ook de titel ‘Sleepers’. Dankzij de combinatie met de bewegende beelden had het publiek nooit de indruk dat de dansers eigenlijk zelf niet zo echt veel bewogen. Maat het is net in die combinatie van dans en beeld dat de hoge moeilijkheidsgraad schuilt. De hele performance staat of valt immers met een perfecte synchronisatie. De timing, de regie, de choreografie,… het moet tot in de kleinste details kloppen. Vandaar ook de intensieve voorbereiding en talrijke repetities die verschillende weken in beslag hebben genomen."

De combinatie ‘mapping-dance’ is niet alleen oogstrelend, maar leent zich perfect voor uiteenlopende evenementen. "We kunnen dit voor tal van events in alle mogelijke omgevingen, producten, stijlen, muziekgenres, enz. uitvoeren. Het ‘format’ laat ons immer toe heel creatief te zijn en in te spelen op de wensen van de klant. En dat is net de sterkte van de projecten van HOLOVISION."

Bekijk de video van ‘Sleepers’ hieronder.

www.holovision.be

Meer van Finale :

Finale