Audiovisueel

Jun 3, 2020, 20:31
ADC of het 'tijdloze licht'

ADC of het 'tijdloze licht'

03 oktober 2016

Deze zomer, meer bepaald van 2 juli tot 18 september, heeft de place du Château de Strasbourg getrild volgens het ritme van de show "Lumière intemporelle". Dit indrukwekkende evenement met licht, geluid en beeld - een productie van ACT lighting design voor de Stad Straatsburg – liet de toeschouwers reizen doorheen de tijd, waarbij de Kathedraal in de kijker stond. De projectie van de grafische creaties van Drop The Spoon in combinatie met de muziek van Musicom, was echter geen sinecure voor ADC Production, dat nochtans een meester is in dit soort oefeningen…

"De kathedraal van Straatsburg, die geklasseerd staat als UNESCO Werelderfgoed, is een opmerkelijk gebouw, maar tegelijkertijd ook zeer complex vanuit architectonisch oogpunt, omwille van de enorme diepte tussen booggewelven op de voorgrond en de achtergrond. Aangezien we slechts over twee projectiepunten beschikten, en dit omwille van mobiliteit en flow management op deze druk bezochte plaats, waren we gedwongen - eveneens om kracht en veiligheid te verhogen - om alle projectoren te kruisen en te doubleren. Om geen schaduw te krijgen tussen de bundels die geprojecteerd werden op de booggewelven, moesten we telkens een tweede projector installeren op de andere as, om zo de schaduw tegen te gaan."

"Voor het projecteren van de verschillende beelden van deze unieke show, die met licht een reis door de tijd beschreef op de +/- 5.500 m² ruimte die de kathedraal bood, hebben we echt wel het grof geschut moeten bovenhalen: 10 Christie Boxer 30 K - 04 K projectoren, 5 Christie HD 20 K / S+ 22 K projectoren en 2 Photon mediaservers van 8 flux voor het beheer. Gezien de complexiteit van het project, hebben we drie situatietests uitgevoerd. Er was tevens permanent een technieker ter plaatse om het goede verloop van de shows van 15 minuten, die 3 of 4 keer per dag geprogrammeerd stonden, te verzekeren. Kortom, een uitdagende en complexe opdracht, maar wel een die de moeite waard was, en die perfect onze expertise tot uiting heeft laten komen", besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production