Audiovisueel

Jun 2, 2020, 23:36
ADC trotseert de storm voor het nationale feest van Koeweit

ADC trotseert de storm voor het nationale feest van Koeweit

17 juni 2016

Op 3 maart vierde Koeweit zijn nationale feest en zijn 55 jaar onafhankelijkheid door middel van een enorme multimediashow waarbij geluid, licht, video, laser en vuurwerk gecombineerd werden. ADC Production kreeg via Laser System Europe (LSE) – dat de show creëerde – het ‘video’-gedeelte toevertrouwd, meer bepaald een mapping op het echte symbool van het land, met name de 188 meter hoge Koeweit Torens. 

Verder zorgde men ook voor het live uitzenden van dit spektakel op 8 schermen die waren opgesteld op een 3 km lange promenade langs het strand.

"Voor deze mapping, die de markante feiten uit de geschiedenis van Koeweit, zijn grondstoffen en zijn koninklijke familie in de kijker zet, hebben we 14 Christie Boxer 30.000 ansi lumen 4 K projectoren, 8 Christie HD 20 K projectoren en 7 ModuloPi mediaservers ingezet, wat toch wel een mooie logistieke uitdaging was. Tijdens de 12 installatie- en repetitiedagen, is een zeer zware storm de zaken nog komen bemoeilijken. Hoewel het materiaal hieronder geleden heeft, hebben we alles opnieuw op orde kunnen zetten en is het evenement goed verlopen, met name dankzij onze flexibiliteit en onze capaciteit om ons aan te passen aan last minute veranderingen.

Uiteindelijk hebben meer dan één miljoen personen op die manier kunnen genieten van dit magnifieke spektakel, dat ook op televisie werd uitgezonden in de hele Arabische wereld”, zo besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production