Audiovisueel

May 29, 2020, 16:42
ADC biedt u een unieke blik op Astana

ADC biedt u een unieke blik op Astana

09 februari 2017

In juni van dit jaar zal de Universele Expo van Astana de deuren openen. In de aanloop naar dit evenement dat de nieuwe Kazachse futuristische hoofdstad, die kunstmatig werd gecreëerd, op de wereldkaart zal zetten, heeft in het Grand Palais in Parijs 'Transformation' plaatsgevonden, een tentoonstelling van visueel kunstenares Almagul Menlibayeva, die geboeid is door de bijzondere geschiedenis van Kazachstan en die de grote veranderingen die de stad heeft doorgemaakt beter wil doen begrijpen. De uitvoering van de algemene audiovisuele techniek werd toevertrouwd aan ADC Production.

Van 17 december 2016 tot en met 2 januari 2017 konden talloze bezoekers zich verdiepen in de geschiedenis en de vooruitgang van Astana en Kazachstan door de ogen van Almagul Menlibayeva, een van de meest beroemde hedendaagse Kazachse kunstenaars, zowel in haar thuisland als daarbuiten.

Als toegewijd kunstenares gebruikt ze voornamelijk video-installaties als artistiek medium. Met deze installatie op maat met de naam 'Transformation', heeft Almagul Menlibayeva de totale grootte van het Salon d'Honneur van het Grand Palais gebruikt. Zonder ook maar enige materiële verdeling van de ruimte, heeft de kunstenares deze onderverdeeld, aangepast en ingericht door middel van een buitengewoon toestel dat bestond uit tal van schermen en projecties van een reeks kunstwerken die elkaar kruisten, met elkaar in contrast waren en elkaar aanvulden, alsook uit een gesynchroniseerde geluidsmontage.

“Voor de uitvoering van de gehele audiovisuele techniek en de automatisering van de 11 synchrone filmpjes, hebben we niet minder dan 4 Christie HD 20 K-projectoren, 3 Christie S+22 K-projectoren, 5 Christie HD 10 K-projectoren, 3 Modulo Pi/04 flux-mediaservers en panoramische schermen op maat gebruikt. Naast de veiligheid hadden de grootste uitdagingen te maken met het Grand Palais zelf, dat een geklasseerde historische site is. Zo moesten we de plankenvloer verdubbelen om het parket van vroeger niet te beschadigen en het gewicht nauwkeurig controleren vooraleer we de schermen aan de draagconstructie ophingen.

Bovendien wilden de organisatoren (Nationale Musea van Frankrijk/het Grand Palais) en de kunstenares geen enkele projector zien, zodat al het materiaal in kasten werd geplaatst en werd ingebouwd in decoratieve meubels die op maat werden ontworpen en werden geschilderd in dezelfde RAL-kleur als de muren van het Grand Palais”, besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

Copyright foto's: ©Aldo-Paredes

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production