Audiovisueel

May 29, 2020, 15:18
ADC viert 800 jaar Abdij van Val-Dieu

ADC viert 800 jaar Abdij van Val-Dieu

11 oktober 2016

In het kader van 800 jaar Abdij van Val-Dieu in Aubel, presenteerde Tour des Sites Organisation elke avond tussen 29 juli en 28 augustus, een verrassende geluid- en lichtshow, die alle architecturale contouren van de basiliek van Val-Dieu in de verf zette. Dit gebouw was immers het decor voor de mapping, die werd gecreëerd door B – 71 en geprojecteerd door de specialist op dat vlak: ADC Production.

De achthonderd jaar geschiedenis van de Abdij werd uitvoerig uit de doeken gedaan door middel van feeërieke fresco's en optische illusies die geprojecteerd werden op de gevel van het nobele gebouw. Na het succes van ‘Mystères de la Crypte’ in 2013, was het nu een fantasie-historische geluid- en lichtshow van een andere dimensie en met adembenemende effecten die een van de meest karakteristieke elementen van deze oude Abdij in de schijnwerpers heeft geplaatst!

"Met onze jarenlange ervaring op vlak van monumentale projectie en gesterkt door het succes van een zeer complexe projectie van een mapping op de kathedraal van Straatsburg, hebben we voor deze show 5 Tri DLP Christie HD20 K/22K projectoren en 2 Modulo Pi / 04 x HD Out mediaservers ingezet. Net zoals in Straatsburg, bestond de moeilijkheid erin om kruisingen te trekken, om zo schaduwen om de booggewelven te vermijden. De voorafgaande verkenning en projectietests zijn hierbij een grote hulp gebleken. Een klein detail, waar we wel rekening mee moesten houden: er was op de site geen mobiel netwerk beschikbaar voor het werken met een besturing op afstand door middel van 4G-kaarten. Dat is een van de redenen waarom een van onze techniekers permanent op de site aanwezig was tijdens de hele duur van het evenement.

Een evenement dat, met 75.000 bezoekers, en pieken van 3.700 toeschouwers op bepaalde avond, en met getapte 500 vaten Val-Dieu van 20 of 30 liter, als zeer succesvol mag omschreven worden", bevestigt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production