Audiovisueel

Jun 2, 2020, 22:54
The Dark Side of ADC

The Dark Side of ADC

22 september 2016

Op en 6 en 7 augustus brak de vijfde editie van het Ronquières Festival zijn publieksrecord, en dit onder een stralende zon. Naast een mooie affiche met zowel Belgische als internationale artiesten zoals Puggy, Aaron, Selah Sue, Thomas Dutronc en Alice On The Roof, zullen de 36.000 bezoekers zich ongetwijfeld ook nog de zeer donkere en futuristische beelden herinneren die geprojecteerd werden op de 150 meter hoge toren van het Hellend Vlak, het ontegensprekelijke icoon van het festival. De projectie van deze mapping van de hand van Dirty Monitor, werd wederom toevertrouwd aan ADC Production.

"De uitdaging bestond erin om leven te brengen in de enorme monoliet die de toren van het Hellend Vlak is. Tussen de optredens in, werd deze telkens het decor voor de projectie van de mapping, met dus een beeldhoogte van 120 m.

De complexiteit van het project had te maken met de noodzaak om vanuit een enkele as naar de nok te projecteren, dus een links-rechts projectie. De mapping moest dus heel precies zijn om mogelijke optische problemen te vermijden.

Na twee verkenningen op de locatie met het materiaal, om de projectie-as vast te leggen, hebben we voor deze opdracht 3 Christie Boxer 30.000 ansi lumen / 04 K projectoren ingezet. Een ander belangrijk element: het ontwerp moest rekening houden met de plaats van de projectoren, maar ook met het publiek. Voor de eigenlijke beelden was dit een echte prestatie, want Dirty Monitor had helemaal carte blanche gekregen van de organisatoren van Noves Group.

Met als resultaat een zeer bijzondere en artistieke creatie, waar men van houdt of niet van houdt, zoals ze zeggen. Wij hielden er in elk geval van!", verzekert Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production