Audiovisueel

May 29, 2020, 16:39
Het verhaal van Toulouse met licht verteld door ADC

Het verhaal van Toulouse met licht verteld door ADC

15 september 2016

Tussen 17 juni en 17 september konden toeristen en inwoners van Toulouse (opnieuw) kennismaken met de geheimen van de ‘roze stad’ en de omliggende regio tijdens de periode van de Katharen tot en met vandaag. De leiding over dit historisch-architecturaal spektakel, dat het majestueuze Hôtel d'Assézat als decor had, was in handen van Dirty Monitor voor de grafische creatie van de mapping, en ADC Production voor de projectie, alsook het beheer van geluid, licht en video.

Om dit project goed te beheren, heeft ADC Production 3 Christie S+22 K projectoren en een ModuloPi 4 flux mediaserver ingezet, alsook een 5.1 geluidssysteem.

"Deze show heeft perfect automatisch gedraaid dankzij een vanop afstand, via het Internet bestuurde projectie, met waarschuwingsmeldingen in geval van eventuele problemen. Om een goed functioneren van al het materiaal te garanderen, hadden we elke drie weken een proactief onderhoud van de lampen, filters en de mediaserver voorzien. Een belangrijke opdracht bij dit soort zomerse projecten, is het verzekeren van een constante temperatuur en klimaatregeling van het materiaal, om zo de duurzaamheid ervan te kunnen garanderen. Daarom werden alle machines geïnstalleerd in behuizingen met klimaatregeling, om zo elk probleem te voorkomen.

En dit tot grote vreugde van zo’n 100.000 toeschouwers die zich ‘s avonds konden onderdompelen in de geschiedenis van Toulouse, en dit gedurende bijna 90 dagen, 2 of 3 keer per dag ", besluit Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :

ADC Production