Event technologies

Apr 26, 2024, 22:58
Intelligentie in je e-mailstrategie

Intelligentie in je e-mailstrategie

01 juni 2015

Secretsales.com is een bedrijf dat on-line kledij, accessoires en schoonheidsproducten verkoopt van grote merken. Niet wat er vandaag in de winkel ligt, wel stockoverschotten en kleding die uit vroegere seizoenen komen. Zij leveren zo aan 1.500 merken over de hele wereld een snel en efficiënt platform om van hun overschotten af te raken, er nog geld mee te verdienen ook, maar vooral geen verstoring te hebben in de reguliere verkoopskanalen met de seizoenscollectie. Daardoor kunnen ze ook diep gaan met kortingen, tot 70 procent.

flexmail192015 siteHoe vertalen ze dit in e-mailmarketing

Doorheen heel hun e-marketing zit een intelligente strategie. Ze werken vooreerst met een lidmaatschap. Je kan er niet kopen als je geen lid bent van hun platform. Lidmaatschap houdt ook automatisch een optin in. Er wordt aan de inschrijver duidelijk verteld dat er een dagelijks bericht komt met nieuwe aanbiedingen. Ook daar zit een spitsvondigheid. Aanbiedingen staan maar beperkt in tijd op hun webshop. Meestal zijn de voorgestelde producten na een paar dagen verdwenen.

Dat levert twee voordelen op in functie van telemarketing. Enerzijds zorg je zo voor een goede reden om dagelijks een e-mail uit te sturen. Anderzijds verhoog je de druk om te converteren. Dat buitenkansje is er morgen niet meer...

Herinneren

De e-mail komt niet alleen 's morgens met de nieuwe aanbiedingen, 's avonds volgt er nog eentje om te herinneren aan de deadline die er aankomt. Om zo nog de laatste bestellingen binnen te trekken. De omzet steeg, maar ze hadden bij Secretsales.com het gevoel dat het nog beter kon. Dus begonnen ze gebruik te maken van alle informatie die ze van hun leden bezaten. En dat is heel wat, want je kan zelfs niet snuffelen op de website.

Profiel bouwen

Dus werd er een omstandig profiel uitgebouwd van elk lid. Waar hebben ze naar gekeken in de shop, wat hebben ze gekocht, wat hebben ze als 'te onthouden' gekoppeld in hun profiel, wat hebben ze op de sociale media – als ze die login gebruikt hebben – leuk gevonden en in hoeverre is er een gender gekoppeld gedrag. Na een tijdje is dit een aardig profiel. Dit werd gelinkt aan dynamisch gevoede templates en zo kreeg ieder lid een persoonlijk aanbod, recht in de roos.

Nog harder trekken

Verder werd er gewerkt aan een systeem met kortingsbonnen en getrouwheidspunten. Uiteraard worden die ook verbonden met het profiel. Zo kan men voor specifieke doelgroepen en profielen ook gerichte vouchers activeren in het systeem dat dagelijks automatisch de e-mailberichten uitzendt.

Bovendien wordt ook met die kortingen op tijd en stond gespeeld. Hoe langer men iemand moet overtuigen iets te kopen, hoe hoger de kortingen worden. Dus is het perfect mogelijk dat huisgenoot A die alleen is komen kijken, een betere aanbieding krijgt dan huisgenoot B die werkelijke aankopen verricht. Maar dat zal Secretsales.com niet echt boeien, als er maar gekocht wordt!

Meer van Flexmail :