Audiovisueel

May 18, 2024, 2:23
Kleurrijk, levendig & jong: dit was Prolight + Sound 2024
© Pietro Sutera

Kleurrijk, levendig & jong: dit was Prolight + Sound 2024

26 maart 2024

Afgelopen was het beurscentrum in Frankfurt het epicentrum van de technologie-industrie voor evenementen en entertainment. Prolight + Sound 2024 deed de grond trillen met een scala aan activiteiten. Naast vier buitenpodia, ontelbare optredens, liveshows en DJ-sets, bood Prolight + Sound boeiende paneldiscussies, keynotes en presentaties over de nieuwste trends en producten uit de licht-, audio-, podium-, media- en evenementensectoren.

De vakbeurs trok dit jaar opnieuw heel wat internationale evenementenprofessionals en veelbelovende jonge talenten aan. Zo'n 25.000 bezoekers uit vijf continenten en meer dan 100 landen verzamelden zich tussen 19 en 22 maart in de hallen van Messe Frankfurt, waar meer dan 500 exposanten en merken hun topinnovaties en oplossingen toonden.

Het belang van Prolight + Sound als ontmoetingsplaats voor de internationale evenementenindustrie, waar huidige en toekomstige besluitvormers samenkomen, werd weerspiegeld in de cijfers. Maar liefst 62 procent van de vakbezoekers waren managers, terwijl 25 procent jonger was dan 25 jaar. Dit toont aan dat de beurs met zijn vooruitstrevende formats zowel de huidige besluitvormers als de volgende generatie aanspreekt.

"Wat Prolight + Sound dit jaar zo speciaal maakt, is niet alleen de combinatie van technische innovaties, kennisoverdracht en entertainment, maar ook het samenbrengen van ervaren besluitvormers en jonge nieuwkomers in de branche onder één dak - en zo een brug slaan tussen de status quo en de toekomst van de evenementenindustrie," aldus Wolfgang Marzin, President & CEO van Messe Frankfurt.

Het programma was strak gevuld met keynotes, optredens en gemeenschapsavonden. Kennisoverdracht stond centraal, met indrukwekkende exposantpresentaties en bijdragen van toonaangevende persoonlijkheden. Een uitgebreid lezingen- en conferentieprogramma behandelde actuele onderwerpen zoals personeelsontwikkeling en duurzame evenementen. Onder het "Prolight + Sound College" werden tweetalige seminars aangeboden over AI-toepassingen, immersieve systemen en licht als materiaal.

Ook duurzaamheid stond hoog op de agenda, getuige de vele productpresentaties met recyclable materialen en energiezuinige oplossingen. Bezoekers waren enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden in Hal 11.0, met onder andere het Performance + Production Hub en de Immersive Audio Dome.

De positieve trend werd weerspiegeld in de tevredenheid van bezoekers, waarbij 86 procent aangaf tevreden te zijn met hun bezoek en 82 procent tevredenheid met het tentoonstellingsaanbod. Prolight + Sound 2025 staat gepland van 8 tot 11 april, met innovatieve producten en een aantrekkelijk programma ter ere van het 30-jarig jubileum van het evenement.

Meer van Prolight + Sound :