Event technologies

Apr 20, 2024, 12:45
Speelgoed verkopen in 7 stappen

Speelgoed verkopen in 7 stappen

05 december 2016

Flexmail liet zich deze maal inspireren door de wereldbekende blokjes waar jong en oud mee speelt. Hun e-mailbericht wil een nieuw deel van hun gamma in de etalage zetten. Maar er zit nog meer vernuft in deze lay-out.

flexmail402016 site1 De klassieke opener met het logo. Daar zou ieder bericht mee moeten starten. Maar naast het logo van het merk komt een tweede onderdeel. Namelijk het grafisch herkenningselement van de webshop. Lezers weten al dadelijk waar het naar toe gaat. Hier heeft men er ook voor gekozen om de sociale media bovenaan te zetten. In e-mailberichten waar je de contacten naar een webshop wil laten springen is het tegenwoordig gebruikelijk om dezelfde menu te tonen. Dit is hier niet anders.

2 Een e-mail om iets te verkopen, daar moet je natuurlijk promotioneel mee insteken. Dus begint de speelgoedfabrikant hier met een cadeautje. Dit minibouwpakket is gratis voor wie bestelt. Uiteraard zijn er kleine lettertjes, daar zorgt het sterretje voor. Maar opmerkelijk is wel dat visueel de complete breedte van het bericht ingezet wordt om het extraatje toe te lichten. Alleen hadden we persoonlijk dat woord gratis wat groter gezet.

3 Hier komen de nieuwe bouwsets netjes op een rij. Gewoon het product tonen met een duidelijke Call-to-Action. Die verwijst dan door naar de webshop met extra uitleg. Opmerkelijk is de summiere tekstuele informatie die de beelden begeleidt. Enerzijds moet hier het beeld duidelijk zin laten krijgen. Anderzijds is de naam en het serienummer net wat je nodig hebt als je toch richting de offline winkel trekt.

4 Uiteraard hebben de blokjes meer dan drie bouwdozen ter besschikking. Een vierde vak, net zo groot als een vak waarin de producten gepresenteerd worden, wordt gebruikt om de contacten naar het algemene overzicht te loodsen. Het klassieke poppetje vervangt de mens die men anders zou inzetten als illustratie. Maar zie je de blik, ook een speelgoedgezicht kan naar jou kijken met een aansporende blik.

5 Hier heb je een stijlbreuk in de lay-out. Verticale blokken worden horizontale blokken. Je krijgt opeens nieuwe visuele aandachtswaarde. Vaste klanten worden aangemoedigd om in hun VIP ruimte in te loggen. Het geeft dat tikkeltje extra aansporing na het zien van de producten. Bij dat inloggen komen natuurlijk de bonuspunten als eerste aanvliegen.

6 Service is nog steeds een goede insteek om met klanten in gesprek te komen. Anderzijds geeft het weer een gevoel van vertrouwen. Bestel gerust via de CTA’s van dit bericht. Als er iets misloopt, dan zijn we aanspreekbaar.

7 De footer sluit natuurlijk het bericht af. Deze bevat alle klassieke elementen. Maar toch ook hier weer een opvallend element. Ook de footer krijgt een menu mee. Ook hier weer is service zowat de insteek die je voorgeschoteld krijgt. Een bedrijf dat niet alleen bereikbaar is, maar tegelijkertijd al je vragen wil beantwoorden, nog voor ze gesteld zijn, daar kan je toch alleen maar vertrouwen in hebben!

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :