Audiovisueel

Jun 18, 2024, 5:42
Panasonic levert AV-oplossingen voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024

Panasonic levert AV-oplossingen voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024

16 april 2024

Panasonic Connect Co., Ltd. zal state-of-the-art AV-oplossingen leveren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 die van 26 juli tot 11 augustus in Frankrijk worden gehouden, en voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024, die gepland staan van 28 augustus tot 8 september. Panasonic levert onder meer professionele displays, broadcast production equipment en projectiesystemen.

Als Worldwide Olympic Partner, Worldwide Paralympic Partner en charter member van het Olympic Partner (TOP)-programma zal Panasonic nauw samenwerken met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Organisatiecomité van de Olympische Spelen in Parijs en de Olympic Broadcasting Services (OBS) om robuuste ondersteuning te bieden voor beide evenementen.

In lijn met het doel om van Parijs 2024 een steeds duurzamer evenement te maken, stelt Panasonic innovatieve oplossingen voor het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten in de sector en de uitdagingen van verfijnde visuele expressie. Panasonic's IT/IP-platform KAIROS zal videocontent leveren op grote LED-schermen op bijna alle wedstrijdlocaties (26 in totaal), waardoor complexe workflows worden vereenvoudigd. De activiteiten worden gestroomlijnd door content te produceren voor drie locaties via één enkele KAIROS Core. Bovendien zullen er in alle 29 perskamers remote camera's worden geïnstalleerd. Door simultaanvertaling in het Main Press Centre (MPC) te consolideren, kunnen vertaaldiensten vanaf externe locaties worden geleverd, waardoor er minder hoeft te worden gereisd. Deze oplossingen zullen de operationele efficiëntie verbeteren en hardware- en softwareaspecten in vergelijking met eerdere evenementen optimaliseren.

Panasonic is verantwoordelijk voor grootste inzet van AV-middelen ooit op de Olympische en Paralympische Spelen en is van plan om 130 laserprojectoren te installeren. Onder hen is 's werelds kleinste en lichtste projector , die een 40% kleinere  behuizing heeft dan eerdere modellen. De arbeidsbesparende projectietechnologie van Panasonic vermindert de toewijzing van middelen voor transport, opslag en installatie, wat bijdraagt aan een vermindering van de ecologische voetafdruk van het evenement. Bovendien stelt Panasonic's onlangs onthulde Remotely Managed Service operatoren in staat om grootschalige multi-projectiesystemen via de cloud te beheren en te bewaken en mogelijke beeldafwijkingen aan te pakken die worden veroorzaakt door factoren zoals trillingen zonder aanwezig te zijn op de locatie. Samen dragen deze innovaties bij aan de wens van het evenement om te verduurzamen.

Panasonic levert al meer dan 30 jaar AV-apparatuur en -diensten aan de Olympische en Paralympische Spelen, te beginnen met de Olympische Spelen van Barcelona 1992. Bovendien schreef Panasonic in oktober 2014 geschiedenis door als eerste Japanse bedrijf een wereldwijde Paralympische partner te worden van het Internationaal Paralympisch Comité en droeg zo bij aan de vrede, de ontwikkeling in de internationale gemeenschap en aan de promotie van parasporten.

Met de visie "Sharing the Passion" helpt Panasonic als sponsor het drama, de spanning en de emotie van topsportcompetitie over te brengen op mensen in de hele wereld. Panasonic ondersteunt van harte de missie van de Paralympische Spelen om een inclusieve samenleving voor mensen met een handicap te bevorderen door parasport de aandacht te geven die het verdient. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het creëren van producten en diensten die geschikt zijn voor iedereen, ook voor senioren en personen met een handicap.

Ga voor meer informatie naar www.paris2024.org of naar de Panasonic Connect-website voor de Olympische en Paralympische Spelen https://panasonic.net/cns/olympic.