Event technologies

May 7, 2024, 18:28
Neem eens een artiest onder de arm

Neem eens een artiest onder de arm

22 mei 2015

E-mailmarketing is meer dan alleen maar een goede onderwerpregel en uitgebalanceerde tekst. Het oog moet ook door beeld geprikkeld worden. Want een goed beeld vertelt niet alleen het stuk van het verhaal, maar bij veel van je contacten blijft het ook beter hangen.

Heel wat mensen zijn visueel ingesteld ...

Na het lezen van een tekst houden ze misschien nog de essentie over, maar alle glorie is in hun geheugen er vanaf gestript. Voor gewoontevorming en herkenbaarheid is een beeld altijd goed. Maar daar loopt het soms mis. Al te vaak wordt er gegrepen naar een beeld uit een databank. We kennen ondertussen allemaal wel de foto van de "young urban professionals" die met een beate glimlach naar boven kijken. 

Gebruikte beelden

Vorige week bleek nog een foto die een e-mail met een bede voor geld naar aanleiding van de aardbeving in Nepal illustreerde al elders gebruikt te zijn. En bovendien was het beeld niet eens in Nepal geschoten. De geloofwaardigheid was dadelijk zoek. Daarom is het werken met originele beelden altijd beter. En als we dan toch op zoek gaan naar originaliteit, waarom dan niet ineens een twist geven aan dat beeld.

Beelden met een twist

flexmail182015aHet is dan wel geen e-mailmarketing, maar als het serieuze Google van tijd tot tijd haar logo uitleent aan een artiest, waarom zouden wij het dan niet doen? Het wekt niet alleen nieuwsgierigheid, maar het wekt ook verwondering op. En iets waarvoor we in verwondering staan, dat onthouden we beter. We doken twee voorbeelden op. Het eerste komt van data opslag leverancier Dropbox die oude klanten terug wil activeren. Het verkoopargument is meer ruimte. De illustratie vertelt hetzelfde verhaal. De toegang zit niet meer in een bokaal, maar in een goed uitgeruste aquarium.

Goesting om te lezen

flexmail182015b

Een tweede voorbeeld komt van een persbericht. Iets wat gewoonlijk zeer droog gepresenteerd wordt met een statieportret als extra. Hier heeft men bij het bij "Beste buren" anders aangepakt. Geen droge foto, wel tekeningen als illustratie. Een bericht dat anders tot later zou gesorteerd worden, werd onmiddellijk gelezen. Gewoon om de context van de tekeningen te weten. En is het niet daarvoor dat we al die inspanningen doen?

Meer van Flexmail :