Event Destinations

May 18, 2024, 2:18
Brussel breidt MICE-aanbod verder uit in 2024

Brussel breidt MICE-aanbod verder uit in 2024

27 maart 2024

Brussel is een stad die allesbehalve stil staat. Dat geldt zeker ook voor het MICE-aanbod van onze hoofdstad. In 2024 komen er opnieuw enkele nieuwe locaties bij in het kloppende hart van Europa. En ook de bereikbaarheid werd verbeterd met nieuwe trein- en luchtvaartverbindingen. 

In een jaar waarin België het roterende voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie heeft, is Brussel meer dan ooit dé topbestemming voor vergaderingen en netwerken. De agenda staat vol met diverse evenementen op hoog niveau, speciale bijeenkomsten en tentoonstellingen.

Nieuwe hotels

In de afgelopen jaren heeft Brussel een hotelrenaissance doorgemaakt, met nieuwe accommodaties die het hotelaanbod van de stad blijven verrijken. Na de opening van The Mix, The Hoxton en Voco in 2023, is het dit jaar de beurt aan het nieuwe Hilton Garden Inn Brussels Airport, alsook de heropleving van iconische locaties in Brussel met het Cardo Hotel en hetGrand Hotel Astoria.

Rooftop-aanbod

Voor een vogelperspectief van Brussel kan je terecht in een reeks adembenemende rooftop-locaties. Rooftop 58 biedt een prachtig 360° panorama van het stadscentrum, terwijl het dakterras van Belgian Beer World een verfrissend perspectief op de oude stad belooft. Ook bij Tope (in The Hoxton) en Eight (Bedford Hotel) kan je terecht voor onvergetelijke uitzichten.

Aandacht voor associaties

Brussel is niet alleen een bestemming voor ontspanning; het is een hub voor wereldwijde connectiviteit. De Association Place fungeert als een dynamisch knooppunt voor internationale associaties, met mogelijkheden voor netwerken en samenwerken. Dankzij initiatieven zoals de maandelijkse cyclus van Associations Connect, kent kennis in Brussel geen grenzen.

Nieuwe trein- en luchtvaartverbindingen

In 2024 zijn er heel wat nieuwe mogelijkheid om van en naar Brussel te reizen. Zo is er de herintroductie van vluchten naar Japan met ANA, is er een nieuwe rechtstreekse route naar Singapore met Singapore Airlines, maakt Play de trans-Atlantische overtocht, en verdubbelt United Airlines het aantal verbindingen tussen Brussel en Newark. Het Eurostar-netwerk biedt naadloze treinverbindingen, met verbeterde routes naar Frankrijk en Duitsland, en luxueuze nachttreinen naar iconische bestemmingen zoals Berlijn, Praag of Wenen.

Een volledig overzicht van restaurants, hotels & venues in Brussel vind je in de Let’s meet in Brussels brochure.