Audiovisueel

Jun 18, 2024, 5:25
AUVICOM viert halve eeuw innovatie in de audiovisuele sector

AUVICOM viert halve eeuw innovatie in de audiovisuele sector

16 april 2024

AUVICOM, pionier en toonaangevend speler in de audiovisuele sector, viert dit jaar een mijlpaal van vijftig jaar innovatie, groei en toewijding aan klantenservice. Wat begon als een passieproject in 1974, groeide uit tot een bloeiend bedrijf meer dan 60 medewerkers dat een breed scala aan audiovisuele oplossingen biedt. Het bedrijf realiseerde een omzet van meer dan 11.5 miljoen in boekjaar 22/23 en stevent af op een omzetstijging van meer dan 20% in boekjaar 23/24.

AUVICOM viert haar gouden jubileum, vol vertrouwen in de toekomst. Met diepe wortels in de gemeenschap van zowel Dworp als Halle en een sterk internationaal bereik, blijft AUVICOM streven naar excellentie in alles wat ze doen.

"We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze klanten en medewerkers gedurende deze halve eeuw," zegt Bart Van Den Daele, CEO van AUVICOM. "We kijken ernaar uit om samen met hen de volgende mijlpaal te bereiken en het bedrijf klaar te maken voor de volgende generatie"

Twee generaties gedreven door audiovisuele innovatie

Op 1 april 1974 richtte Donaat Van Den Daele samen met zijn vrouw Roos Delbeke en broer Bernard Van Den Daele Hi-Fi Studio 44 op. Vanaf het begin was hun doel helder: hoogwaardige audioapparatuur aanbieden en een ongeëvenaarde klantenservice leveren. Dankz ij Donaat's technische kennis en passie voor geluidstechnologie groeide Hi-Fi Studio 44 snel uit tot een gevestigde naam in de audiovisuele industrie.

In de jaren '80 breidde Hi-Fi Studio 44 haar assortiment uit met videorecorders en televisies, waardoor het bedrijf een nog breder publiek kon bedienen. De samenwerking met toonaangevende fabrikanten zoals BARCO versterkte de positie van Hi-Fi Studio 44 in de markt en legde de basis voor verdere groei.

In de loop der jaren evolueerde Hi-Fi Studio 44 tot AUVICOM, een toonaangevende leverancier van audiovisuele oplossingen met expertise in projectie, geluid en evenemententechnologie. Met de toevoeging van de Rent-afdeling kon AUVICOM ook audiovisuele apparatuur verhuren voor evenementen en bijeenkomsten, waardoor het bedrijf een veelzijdige partner werd voor klanten.

Na het overlijden van oprichter Donaat Van Den Daele in 2003 nam zijn zoon Bart Van Den Daele de leiding over en zette hij de missie voort om AUVICOM naar nieuwe hoogten te leiden. Onder leiding van Bart, samen met zijn broer Peter en dochter Rani, groeide AUVICOM uit tot een prominente speler in de audiovisuele industrie, met een sterke focus op innovatie en klantenservice.

In 2008 verhuisde AUVICOM naar Halle, waar het bedrijf haar groeiende activiteiten kon uitbreiden in een ruimer pand. Door middel van bedrijfsuitbreidingen en strategische overnames heeft AUVICOM haar dienstenaanbod verbreed en haar marktpositie versterkt.

Meer van Auvicom :