Event technologies

Mar 28, 2024, 23:31
Een transactionele e-mail gepimpt

Een transactionele e-mail gepimpt

10 oktober 2016

Iedereen heeft al eens een withepaper, presentatie of een ander digitaal presentje gedownload van een website. Vaak ging dat gepaard met een e-mailbericht waarin de link werd vervat, of volgde er een ander bericht om te peilen naar verdere vragen of noden. Meestal waren dit zeer technische en dus ook saaie berichten.

Het voorbeeld dat we dit keer presenteren komt van de Board of Innovation. Ze hebben een pakket zakelijke modellen als teaser op hun website neergezet. Uiteraard kwam deze download maar beschikbaar na het invullen van een reeks gegevens. Een warmer e-mailadres dan dat kan je niet verkrijgen. En het aanvullen van je e-marketinglijst met relevante e-mailadressen is nog altijd het eerste doel. Een reden te meer om het niet te laten afkoelen. Na het downloaden valt deze e-mail in de in-box. Klaar voor een aantal goede punten…

flexmail332016 site1 De opening, maar ook de lead van de tekst is gepersonaliseerd. Een sterk begin, want zo geef je aan dat je geluisterd hebt naar wat je als info via de opt-in binnenkreeg. De voornaam en de naam van de firma worden herhaald. En voor de volledigheid wordt ineens de link naar de download nog een extra keertje toegevoegd. Voor als je het oorspronkelijk document uit het oog verloor. Zo wordt de transactionele e-mail ineens een bewaarmail.

Call-to-Action

2 Natuurlijk geeft een firma in een gratis download niet zo maar al haar know-how ineens weg. Neen, het is net genoeg om het nieuwe contact naar meer te laten smaken. Dus is er een sterke Call-to-Action die een tweedaagse training aanbiedt. Voor wie op dat ogenblik op zoek is naar een oplossing, is de kans groot dat hij of zij gaat converteren. En dan is de eerste actie geslaagd.

Extra verleiding

3 Uiteraard is er meer dan één download op de website. Dus wordt deze transactionele e-mail ineens mee ingezet om ook nog andere tools en downloads in de verf te zetten. Uiteraard is dat een vorm van service, maar het kan ook een ander doel dienen. Als de lezer, na het achterlaten van wat gegevens nog die extra tools gaat opvragen, dan kan je tegelijkertijd zijn profiel in de e-marketinglijst verfijnen. Door daar onmiddellijk na de eerste download op in te zetten, is de kans groot dat het nieuwe contact hier gebruik van maakt. Wacht je eerst veertien dagen om iets van je te laten horen, dan wordt de kans op conversie een behoorlijk stuk kleiner. De lezer kan namelijk al compleet vergeten zijn iets bij je opgehaald te hebben.

Persoonlijke toets

4 De grote fout die men meestal maakt bij een transactionele e-mail, is dat men het er vanaf laat druipen dat deze het werk is van een computer. Hier tweakt men een aantal elementen om dit idee tegen te gaan. De no-reply@ werd vervangen door het vriendelijkere hello@. En verder werd er ondertekend met een naam en een gezicht. Net dat tikkeltje vriendelijker. En zeker ook bevorderlijk  voor een mogelijke contactname. Had er nu nog een telefoonnummer bijgestaan…

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :