Catering

Apr 14, 2024, 12:21
Een smaakvolle, kwalitatieve cocktailervaring… zonder alcohol!

Een smaakvolle, kwalitatieve cocktailervaring… zonder alcohol!

30 januari 2024

Februari staat voor de deur, en dat betekent dat weer heel wat mensen meedoen aan Tournée Minerale. En dat hoeft absoluut geen domper te zijn voor feestjes en recepties. Met een rijk aanbod van mocktails bewijst Grunewald.bar dat men ook zonder alcohol voor een feestelijke cocktailervaring kan zorgen.

Tournée Minerale is in het land, wat betekent dat heel wat mensen het in februari een maandje zonder alcohol doen. “Het is ook een thema dat leeft binnen bedrijven en organisaties, waar men steeds bewuster met gezondheid bezig is”, zo ervaart Peter Grunewald. “Bovendien wordt er steeds vaker een strikt veiligheidsbeleid gehanteerd, waarbij er geen alcohol op de bedrijfssite geserveerd mag worden.”

Sterke vraag naar mocktails

Grunewald.bar heeft deze trend opgepikt, en speelt hierop in. “In het verleden was het weleens zo dat mensen een drink of een receptie verlieten als ze geen zin meer hadden om alcohol te drinken, en geen zin hadden in een cola of een fruitsap. Ik ben daar op beginnen inspelen met originele mocktails. De voorbije tien jaar is dat steeds verder gegroeid, en ontstond er een sterke vraag naar alcoholvrije alternatieven.”

Netjes gepresenteerd

Het alcoholvrije aanbod van Grunewald.bar vertrekt vanuit drie basis-mocktails. “Vaak probeer ik de klassiekers een aparte touch te geven. Zo hebben we een mojito die we op smaak brengen met kruidenextracten en gemberlimonade. Verder er is ook een tonic-variant waarbij ik zelf een kruidensiroop maak op basis van rozemarijn, limoen, gember en tijm, wat zorgt voor wat softness in je drankje. Ten slotte heb ik een variatie op basis van framboos, elderflower, veenbessensap en limoensap. Deze drie kernmocktails kunnen – afhankelijk van de wensen van de klant – worden ingezet en aangepast. Uiteraard is de presentatie ook enorm belangrijk. Daarom staan we erop dat we onze mocktails in mooie glazen serveren. Op die manier ziet het er al lekker uit voor je de eerste slok gedronken hebt.”  

Bewustwording

De alcoholvrije concepten van Grunewald.bar slaan echt wel aan. “Om een idee te geven: van de vier nieuwjaarsrecepties die we afgelopen week gedaan hebben, waren er drie volledig alcoholvrij. En wat opvalt: ondanks de keuze voor een alcoholvrije formule mogen deze recepties niet op minder deelnemers rekenen. En ook de aanwezigen klagen niet. Er is dus een enorme bewustwording. Bovendien hangt er op zo’n mocktail-receptie vaak een aangenamere sfeer. Ik ervaar over het algemeen meer respect voor mijn mocktails dan voor mijn cocktails mét alcohol. Mensen zijn vooral geïnteresseerd en nieuwsgierig hoe je zonder alcohol zoiets lekkers kunt maken”, zo besluit Peter Grunewald.

Contact: peter@grunewald.bar

Meer van Grunewaldbar :