Benelux Event Awards

Apr 27, 2024, 9:09
Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie B2C Events

Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie B2C Events

09 november 2023

In deze laatste weken vóór de BEA Awards 2023, stellen we u graag nog even de genomineerde cases aan u voor. Vandaag krijgt u een overzicht van de finalisten in de categorie B2C Events…

Tickets voor de presentatie van de BEA-cases op 15 november overdag in Kinepolis Antwerpen zijn verkrijgbaar via https://eventbox.idloom.events/bea-awards-2023-day-tickets

Runner’s High School
Cravat Events voor Thomas More Turnhout

Hoe kan men de naamsbekendheid vergroten en meer studenten aantrekken tot de Thomas More Sportcampus Turnhout, inclusief de maximale inzet van hun eigen studenten? Dat was de uitdaging die Cravat Events kreeg voorgeschoteld. Het agentschap antwoordde met Runner’s High School, een groot sportevenement voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs.

De verplichte saaie looptest op de speelplaats van de verschillende scholen maakte plaats voor een educatief sterk onderbouwd event waarbij vooral plezier, nieuwe ervaringen en een gezonde levensstijl centraal stonden. De leerlingen legden een parcours van 3, 5 of 10 km af in een leuke festivalsfeer.

Alle mogelijke sportrichtingen werden als beleving voor hun ogen waargemaakt. Een professionele set-up werd opgebouwd met de handen van de studenten Sport en Cultuur Management. De studenten van Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie namen de opwarming voor hun rekening. Tijdens het parcours kwamen de lopers in aanraking met de studenten van de opleiding Sport en Bewegen, die hun survival skills toonden met het opzetten van een tentenkamp, rappels aan bruggen, kayaks als life-guards aan het kanaal en een bevoorrading.

Runner's High School heeft maar liefst 4000 leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs aan het sporten gezet. De lyrische woorden van o.a. Sport.Vlaanderen over de aanpak en de manier waarop Cravat Events deze zeer moeilijk te bereiken doelgroep enthousiast aan de startlijn kreeg is één van de vele bevestigingen dat dit concept gewoon een schot in de roos was en is. Bovendien zijn de nieuwe inschrijvingen voor de Sportcampus in Turnhout sterker gestegen dan eender welke andere richting binnen Thomas More groep... Toeval?

JEZ! Feestweek
DPG Media x Whisk Live Experiences voor JEZ!

JEZ! is de naam van het nieuwe jongerencollectief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius, dat ernaar streeft om jongeren terug in het hart van de samenleving te plaatsen, hen te verbinden en hen een stem en gezicht te geven. In maart werd de eerste fondsenwervingscampagne van JEZ! afgerond met een JEZ! Feestweek. Hiervoor sloeg DPG Media de handen in mekaar met Whisk Live Experiences.

Er werd een totaalplan uitgewerkt waarbij elke dag een nieuwe stad werd bezocht. Met een varende radiostudio trok men langs vijf verschillende steden, waar ’s avonds telkens ook optredens geprogrammeerd stonden. DPG Media verzorgde hierbij de line-up, het radiotechnische gedeelte en de diverse partnerships, en Whisk Live Experiences was verantwoordelijk voor de evenementenproductie, de communicatie met de verschillende steden, overheden, de Vlaamse Waterweg en de algemene opvolging van het budget.

Onderweg was het doel tweeledig: geld genereren voor een nobel doel, maar ook gemeenschappen en jongeren verenigen. Elke avond wilde men een divers publiek boeien. Door een programmering op maat te maken, werd de dag telkens afgesloten met optredens van artiesten die een sterke weerklank vinden bij jongeren. Er werd daarbij gekozen voor een veelzijdige festivalomgeving opgebouwd uit containers. Hierin werden verschillende essentiële elementen gehuisvest, zoals een informatiestand, backstageruimte, DJ-podium en hoofdpodium. Rondom deze containeropstelling werden extra attracties gecreëerd, zoals een skyjump, rodeo-skateboard, ijskraam, sponsorstands en voedsel- en drankwagens. Om de esthetische aantrekkingskracht van de containeropstelling te vergroten werd er ook nog een oogverblindend LED-frame ingezet.

In totaal waren er meer dan 10.000 jongeren aanwezig bij de JEZ! Feestweek. Ook het resultaat van de eerste JEZ!-fundraisingcampagne mag gezien worden, met meer dan 3,2 miljoen euro. Met dit bedrag zullen zo’n 200 jongerenorganisaties ondersteund worden.

SEE – Sonic Eatable Experience
meetmarcel voor ING Belgium

ING was op zoek naar merkgebaseerde ervaring die het doel van ING verwoordt om mensen in staat te stellen een stap voor te blijven - in het leven én in het  zakendoen - en hen aan te moedigen meer dingen te doen die hen bewegen. Meetmarcel creëerde samen met zijn partners een interactieve en multi-zintuiglijke kunstervaring.

Meetmarcel wou dat mensen die deze avonden bijwoonden, deel konden uitmaken van het kunstwerk zelf. Een interactieve deelname, als individu maar ook als onderdeel van een grotere groep. Het idee ontstond om iets op multisensorisch niveau te doen: zintuigen geprikkeld door een culinaire eetervaring, maar ook door de versterking van beeld en geluid. Vandaar de naam SEE: Sonic Eatable Experience.

Na de ontvangst in de foyer, werden de gasten via de backstage naar het podium begeleid. Het onbekende greep de gasten vast en daardoor werd het gevoel onderdeel te zijn van het kunstwerk versterkt. Elke gast werd gevraagd plaats te nemen achter een voetstuk met daarop een doos. Vanaf dat moment werden mensen meegenomen in een multi-zintuiglijke ervaring waarbij video, geluid en het eten in de doos één werden.

Een avatar met de naam John werd op een scherm geprojecteerd en verwelkomde en bedankte mensen voor hun aanwezigheid. Er werd een video afgespeeld en het geluid galmde door de zaal. In de dozen die op de sokkels stonden, zaten drie verschillende hapjes, gemaakt door sterrenchef Sang Hoon Degeimbre, die elk bedoeld waren om een bepaald zintuig (smaak, geur en aanraking) aan te spreken. Dit alles werd geleid door een dirigent die voor de mensen stond. De dirigent zei niets, maar beeldde uit wat mensen tijdens de ervaring moesten doen.

Our Friends Can Dance
Madame-est-Servie voor Dumobil

Op 24 augustus 2022 creëerde Madame-est-Servie een magische herinnering aan de kust van Zeebrugge, waar jong en oud samenvloeiden in een ongekende viering van muziek en plezier. Te midden van het bruisende WECANDANCE-festival, op een locatie zo betoverend als het strand van Zeebrugge, organiseerde men een evenement dat voor eeuwig in onze harten gegrift zal staan.

Het begon allemaal met een uitnodiging die de verbeelding prikkelde, een kunstwerk op zichzelf. Niemand wist vooraf wat ze mochten verwachten, maar de belofte van iets unieks hing in de lucht. Met 650 aanwezigen verzameld op het zand, begon de betovering. Verschillende getalenteerde DJ's brachten de muziek tot leven, elk hun eigen unieke geluid bijdragend aan de adembenemende soundtrack van de dag.

Maar wat dit evenement echt bijzonder maakte, was de totale beleving. Het was een reis naar het onbekende, een avontuur dat niemand ooit eerder had meegemaakt. Onder de sterrenhemel kwamen vreemden samen en werden ze vrienden. Het was een dag en nacht van grenzeloze vreugde, waar leeftijd slechts een getal was en herinneringen werden geboren die een leven lang meegaan.

Op 24 augustus 2022 heeft Madame-est-Servie geschiedenis geschreven aan de kust van Zeebrugge, met een onvergetelijk evenement dat ons eraan herinnerde dat de kracht van muziek en saamhorigheid ons verbindt, ongeacht wie we zijn of waar we vandaan komen. Het was een dag om nooit te vergeten.

Meer van BEA Awards :