Benelux Event Awards

Apr 27, 2024, 13:24
Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie B2E Events

Countdown to BEA 2023: de finalisten in de categorie B2E Events

07 november 2023

In deze laatste weken vóór de BEA Awards 2023, stellen we u graag nog even de genomineerde cases aan u voor. Vandaag krijgt u een overzicht van de finalisten in de categorie B2E Events…

Tickets voor de presentatie van de BEA-cases op 15 november overdag in Kinepolis Antwerpen zijn verkrijgbaar via https://eventbox.idloom.events/bea-awards-2023-day-tickets

10 jaar BelOrta
Cravat Events voor BelOrta

Op 18 februari kwamen de leden van de BelOrta-gemeenschap samen in de Nekkerhal te Mechelen om de 10de verjaardag van de coöperatie te vieren. Na een brede aanbesteding werd Cravat Events als eventpartner gekozen om de vlekkeloze uitvoering van het evenement op zich te nemen. De BelOrta-bezoekers hadden bewezen een no-nonsense kritisch publiek te zijn, dus de inzet was hoog.

Cravat koos voor eenvoud en ging voor een vlekkeloze uitvoering van het evenement, waarbij een eindeloze gastvrijheid voor alle aanwezigen werd gecreëerd. Het agentschap koos voor een zero-cue principe, een prachtige decoratie & decordressing in een 'BelOrta tuinthema', op smaak gebracht met een sausje van diverse leuke en boeiende animaties en acts. Het werd een avond die de slogan 'verbazend plezant' perfect wist te vertalen.

Een centraal podium met 360°-projectie bracht alle content dicht tot bij alle aanwezigen en zorgde ervoor dat deze inhoud door alle gasten werd gewaardeerd. Last but not least was er een nauwe samenwerking met de cateraar van het evenement, die vier mobiele keukens heeft ingezet en gebruik maakte van de producten van BelOrta, zodat het zittende diner ook een onvergetelijk moment werd.

Een ‘warm’ tuinfeest in februari, een ‘thuis komen’ met collega’s en partners, waarbij de banden werden aangehaald met elkaar en met de natuur. Genieten van de vruchten die onze tuinen opleveren, in een fijn kader van muziek, spel en humor.

Rise To The Occasion
The Event Pilots voor Atlas Copco CT

Het “Rise To The Occasion” event voor Atlas Copco CT vond plaats van 6 tot 8 juni 2023 met als doelgroep het internationale management van de business area Compressor Technique. Het evenement bracht de 235 deelnemers na lange tijd terug samen. Dit om iedereen op dezelfde lijn te krijgen en de opportuniteiten voor het bedrijf uit te lichten zodat er na het event kon overgegaan worden tot actie. Dit aan de hand van drie inhoudelijke thema’s: Innovation & Technology, Sustainability en Digitalization. Als vaste partner van Atlas Copco werd The Event Pilots geselecteerd om het evenement te organiseren.

De aanpak van het agentschap omvatte een immersive beleving waarbij de thema's op verschillende manieren werden gepresenteerd en behandeld. Zo waren er een gigantische 270 graden projectie in de plenaire zaal, verschillende break-out rooms, een product gallery met nieuwe machines, een zomers terras en twee zeer verschillende avondlocaties om alle vormen van netwerken te stimuleren.

Tijdens de voorbereiding werden er meerdere conceptuele voorstellen gecreëerd om zo de visie tot leven te brengen. De deelnemers en de klant waren na afloop van het event heel tevreden! Via een post-event enquête werd een indrukwekkende overall score van 9,3/10 bereikt. Deelnemers loofden de inspirerende talks, netwerkmogelijkheden en de duidelijke boodschap. De strategie bereikte de gestelde doelen, verenigde deelnemers en inspireerde tot verdere actie en groei.

SD Worx goes 90's !
way2events voor SD Worx

HR-bedrijf SD Worx deed al meermaals een beroep op way2events om hun personeel een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Zo ook aan het begin van dit jaar, voor de Nieuwjaarsparty - SD Worx goes 90’s. Dit staff event lokte maar liefst 1.800 medewerkers van SD Worx naar Mechelen voor een stevig feestje. Way2events had iedere vierkante centimeter van de Nekkerhal benut om het 90’s thema helemaal tot zijn recht te laten komen: een ‘Candy Corner’, échte jaren ‘90 Arcade games, de ‘Techno Toilets’, een ‘MTV Meet & Greet’, een heuse ‘Wall of Fame’ photobooth en de ‘Sub Club Silent Disco’.

Maar de blikvanger van het event was natuurlijk de indrukwekkende main stage met een gigantisch led-scherm en led-cubes . Daarnaast waren er nog drie andere podia voorzien, met daarbij telkens verschillende belevingsacts en wervelende showelementen. Op deze manier vond elke feestvierder, zowel de ravers als de rockers, voor ieder wat wils.

De betrokkenheid, de energie en het enthousiasme van de SD Worx-medewerkers was enorm. Ze brachten de 90’s-vibe tot leven met hun funky outfits en dansmoves. Daarbij hoort zeker ook een speciale vermelding voor de SD Worx Band, die een spetterend optreden bracht! Ze hebben bijna letterlijk het podium aan flarden gescheurd en de SD Worx people volledig uit hun dak laten gaan. Er werd gemikt op +/ 1200 inschrijvingen, maar uiteindelijk waren er maar liefst 1800 deelnemers. So it was bigger and bolder!

House of Happy Rebels Festival
Fast Forward voor House Of HR

Het House of Happy Rebels festival is een exclusief evenement voor alle Happy Rebels die werken voor de groep House of HR. Een waar feest van liefde en muziek! Met de organisatie van het festival wilde House of HR haar community van 4.300 medewerkers in meer dan 10 landen samenbrengen en bedanken.

De centrale locatie nabij Eindhoven zorgde ervoor dat er beperkt gereisd werd. Het grootste deel van de bezoekers kwam uit België, Nederland en Duitsland. Er werd gecarpoold en er werden ook bussen ingelegd. De prachtige locatie aan het strand/meer zorgde voor een heel gezellige setting, met 3 podia, een food market en talrijke animaties. Dit zorgde voor heel wat plezier, ondanks het mindere weer.

Bezoekers werden gevraagd zich te verkleden als Happy Rebel om het saamhorigheidsgevoel te vergroten. 300 vlaggen van de verschillende PowerHouses zorgden voor veel interactie. Idem voor de interactieve LED-banden met de verschillende kleuren per PowerHouse. De 10 Powerhouses van House Of HR kregen gedurende de dag ook hun eigen moment op één van de podia. De grote muzikale finale volgde in de main hall, de enorme sheltertent op het strand.

Het festival was ook een ideale manier om nieuwe medewerkers aan te trekken. Het belangrijkste doel van het festival: verbinding en wederzijdse kennismaking. Een evenement waar de community nog hechter wordt en waar de basis wordt gelegd voor nieuwe ongekende hoogtes. Het stelt de Happy Rebels in staat om geluk, welzijn op het werk en levenslang leren in hun werk te ervaren.

 

Meer van BEA Awards :