Vaste & tijdelijke locaties

Apr 7, 2020, 14:59
Maak kennis met de troeven van Gent en Oost-Vlaanderen tijdens de Ontdekkingsdagen

Maak kennis met de troeven van Gent en Oost-Vlaanderen tijdens de Ontdekkingsdagen

29 mei 2018

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een breed aanbod voor de MICE-industrie. Van de historische pracht van de stad Gent tot en met het meer natuurlijke karakter van de vijf omliggende regio’s. De ontdekkingsdagen van MeetinGent & Oost-Vlaanderen, het meeting- en incentivebureau van Gent en Oost-Vlaanderen, zijn een ideale gelegenheid om te proeven van de mogelijkheden in deze provincie. Op zoek naar een locatie voor een volgend congres, event, vergadering of teambuilding? Trek dan mee op ontdekking en laat u inspireren!

Verschillende keren per jaar nodigt MeetinGent & Oost-Vlaanderen een reeks organisatoren en vertegenwoordigers van bedrijven uit voor een ontdekkingsdag. Op deze goed gevulde inspiratiedagen krijgt men een voorsmaakje van wat er op MICE-gebied allemaal mogelijk is binnen de provincie, door kennis te maken met verschillende locaties, activiteiten en leveranciers. Soms bekend, maar soms ook heel onverwacht. Wie ook eens graag een ontdekkingsdag van MeetinGent & Oost-Vlaanderen bijwoont, kan zich op www.meetingov.be inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dok Noord

Tijdens de ontdekkingsdagen wordt er echter ook nadruk gelegd op minder bekende troeven van de regio. Afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een ontdekkingsdag die gewijd was aan Dok Noord, een stadsdeel ten noorden van Gent dat in volle ontwikkeling is en een mooi evenwicht biedt tussen wonen, werken en winkelen.  Het project Dok Noord is in feite een reconversie van een vroegere industriële havensite, en heeft dan ook een sterke postindustriële uitstraling. Een mooie voorbeeld hiervan is O’learys. Deze Amerikaanse sport- en businessbar is voorzien van de nodige sportgames, bowlingbanen, curling en vergaderruimtes. Met de perfecte ligging op de site van Dok Noord biedt O’learys bedrijfsformules aan waar voldoende ruimte is voorzien voor ontspanning.

Industriële sfeer

Een andere toplocatie in deze buurt is Red Loft. In deze voormalige textielfabriek uit ca. 1900 werd door de eigenaars een eigentijdse ruime loft met tuin gecreëerd. Het resultaat is een inspirerende ruimte voor zakelijke meetings en een huiselijke plek voor privé- en bedrijfsevenementen. Het perfecte kader voor 2 tot 140 personen. De Talent Arena, gelegen op de 6de verdieping van de Quantum Building aan Gent Dampoort, is een nieuwe professionele hotspot met vaste kantoren, flexibele kantoren en vergaderruimtes. U geniet van een mooi uitzicht over Gent terwijl u zich in alle rust en comfort kan concentreren op uw zakelijke activiteiten. Het net geopende IBIS Budget Gent Dampoort hotel biedt overnachtingsmogelijkheden in dit stadsdeel.

Originele locaties

Maar ook elders in Gent zijn er nieuwe of vernieuwde initiatieven die zich openstellen voor het MICE-gebeuren. Zo werd de 17de-eeuwse Baudelokapel aan de Gentse Ottogracht omgetoverd tot een overdekte markt met een vijftiental verschillende eetkraampjes met keukens van over de hele wereld.  Deze Holy Food Market is geïnspireerd op voedselmarkthallen zoals in Barcelona, Kopenhagen of Rotterdam. Deze locatie is ook beschikbaar voor privé-events tot 700 personen. En van half augustus tot midden oktober vindt men in de tuinen van De Kristallijn een originele eventlocatie. Een feesttent, de groene tuinen en een grote parking maken van deze pop-up de ideale plek voor allerhande feesten en bijeenkomsten tot 200 personen.

Labo als eventlocatie

De proefbuizen en bunsenbranders van het oude laboratorium op de vroegere Domo-site in het zuiden van Gent maken vandaag plaats voor exclusieve events. THE LAB is een eventruimte voor creatieve geesten en feesten. Een seminarie, productlancering, bedrijfsfeest of receptie: bij de industriële setting hoort een professionele omkadering en service. Breng je eigen cateraar mee of proef van de aangepaste food en drinks geserveerd door de laboranten van The Street Food Company. Er is ook een volledige uitgeruste keuken aanwezig, voorzien van alle benodigdheden om lekker te experimenteren met voeding.

Extra hotelcapaciteit en een vernieuwd ICC

Gent beschikt momenteel over ongeveer 2000 hotelkamers, en in sommige periodes is de vraag groter dan het aanbod. Maar er staan enkele nieuwe hotelopeningen gepland waardoor dit aantal de komende twee jaar wordt opgetrokken in de richting van 2800 kamers. Het Ibis Budget Dampoort Gent en het 1898 The Post Hotel zijn ondertussen reeds geopend. Het eerste Moxy-Hotel van België, keten gerund door Marriott en Ikea, opent op de Kouter de deuren in 2019. Een ander nieuwtje uit de stad is de verdere renovatie van het Internationaal Congrescentrum Gent (ICC). Dankzij een subsidieproject van Toerisme Vlaanderen en stad Gent zal het ICC de komende jaren volledig gerenoveerd worden tot een state-of-the-art congrescentrum van de 21ste eeuw.

Rustig genieten op het water

Hoewel Gent het uithangbord van Oost-Vlaanderen is, heeft de provincie ook buiten zijn hoofdplaats heel wat moois te bieden. In de vijf regio’s rondom Gent zien we regelmatig nieuwe MICE-locaties verschijnen. In het Waasland is er zo bijvoorbeeld ‘Dinner on a Lake’, een uniek culinair totaalconcept met een drijvend restaurant op een privémeer. In een 100% private setting in Waasmunster genieten tot 40 personen van een ervaring die lang zal blijven hangen. Ook een ontbijt met een yogasessie met Evy Gruyaert behoort er tot de mogelijkheden als bedrijfsevent.

Koken in de Scheldestreek

In het Scheldeland, meer bepaald in Melle, werd met Bureau/Cuisine een culinair werkhuis gecreëerd. Het is een unieke werk- en ontmoetingsplek waar professionals en culinaire liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en samenkomen om te koken, te werken, te leren, te netwerken, te experimenteren of gewoon gezellig te tafelen in een sfeervol kader. In Lebbeke werd het hoveniershuis van het Castel Heizyde grondig gestript, gerenoveerd en gemoderniseerd tot Vergaderhuis Wallekant. Deze discrete Boutique venue beschikt over een vergaderzaal die plaats biedt aan 24 deelnemers, 2 break-out rooms, een biljartzaaltje en een mooie tuin. Daarnaast is er ook een keuken, waar de deelnemers zelf aan het fornuis kunnen gaan staan.

Prachtig domein voor elk seizoen

Hove van Herpelgem in Kluisbergen is een prachtig gerenoveerd en authentiek kasteeldomein. In de Vlaamse Ardennen, aan de voet van de Kwaremont en de Kluisberg, biedt deze locatie een historisch kader met een charmante aangrenzende tuin aan de oevers van de Schelde. In het kasteelpark wordt men ondergedompeld in een frisse, groene oase tijdens de zomer en in een feeëriek winterlandschap tijdens de koudste maanden van het jaar. Naast de moderne accenten, komt ook de authentieke stijl van het domein tot uiting in de architectuur en het interieur van de nieuwe en exclusieve feestzaal met een capaciteit van 400 personen.

Teambuildings op maat

In de Leiestreek werd onlangs een nieuwe teambuildinglocatie geopend. Op de Movemint hoeve in Vinkt (Deinze) kan men de meest memorabele teamactiviteiten beleven, zowel in- als outdoor. De teambuilding programma’s worden op maat samengesteld: spannend, sportief of speels. Bovendien zijn er ook faciliteiten aanwezig om deze activiteiten te koppelen aan een vergadering. 

Bierdegustatie

Ertvelde in het Meetjesland is dan weer de thuisbasis van de brouwerij Van Steenberge. In de gloednieuwe Bar Baptist, boven het kloppend hart van de brouwerij, worden gasten getrakteerd op een smaakvolle ervaring. Deze gaat van start met een unieke rondgang in de brouwerij, waarna men aanschuift aan de bar of aan de lange warmhouten tafel in de Bar Baptist, voor een degustatie van artisanale bieren of een kookworkshop.

Kom het zelf ontdekken!

Hierboven kreeg u een reeks voorbeelden van locaties en activiteiten die men tijdens een ontdekkingsdag zou kunnen bezoeken. Elke ontdekkingsdag zit vol verrassingen en staat garant voor een rijk gevuld programma met mooie locaties, lekker eten, een pak inspiratie en netwerkmomenten. Het loont dus zeker de moeite om ook eens mee op ontdekking te gaan. Om op de hoogte te blijven van de kalender van de ontdekkingsdagen kan men zich best inschrijven op de nieuwsbrief van MeetinGent & Oost-Vlaanderen via www.meetingov.be, om zo als eerste de uitnodigingen te ontvangen. Op deze website staat tevens een groot aanbod van MICE venues ter inspiratie. Meer info nodig? Contacteer MeetinGent & Oost-Vlaanderen en vind de geschikte eventlocatie.

Contact

Jessica Bonte - MICE Consulent MeetinGent & Oost-Vlaanderen
hello@meetinovl.be
www.meetingov.be

Meer van MeetinGent & OostVlaanderen :