Event Destinations

Jul 12, 2020, 20:07
Meeting planners ontdekken Aalst tijdens ontdekkingsdag

Meeting planners ontdekken Aalst tijdens ontdekkingsdag

05 november 2019

Op 25 oktober nodigde MeetinGent en Oost-Vlaanderen 18 meeting planners uit voor een ontdekkingsdag in Aalst. Er werden verschillende locaties bezocht, waarbij het industriële karakter de rode draad vormde.

De dag begon met een ontbijt in De Filatuur, een industrieel pand met tal van mogelijkheden voor grote events, inclusief grote parking. Vervolgens wandelde de groep naar Kaai 17, een evenementenlocatie in een historisch pand langs de Dender, met drie zalen verdeeld over drie verdiepingen. 

In het stadscentrum kon de groep kennismaken met een nieuwe Puzzle Escape Room. Deze is ondergebracht in het Belfort, en neemt spelers helemaal mee in de sfeer van de 18de eeuw. Een andere nieuwe troef van Aalst is de nieuwe bibliotheek en ontmoetingsplaats Utopia. Naast de 250 vrij toegankelijke studeer- en werkplekken zijn er hier 4 vergaderzalen, een auditorium en een aantal lokalen voor workshops  beschikbaar voor verhuur. Het Utopiacafé zorgt er voor de catering op maat.

Na de lunch in Utopiacafé kregen de deelnemers in de meetingruimtes van Utopia nog een presentatie van The Outsider Aalst, Sportcentrum Schotte en JVC Schotte. Zo heeft men tijdens deze dag 7 verschillende Aalsterse aanbieders face-to-face kunnen ontmoeten.

De deelnemers waren aangenaam verrast door de industriële stijl die ze op de verschillende locaties aantroffen. Ook de bereikbaarheid en het feit dat de verschillende locaties op wandelafstand waren, werden zeer geapprecieerd.

Bekijk een uitgebreid fotoverslag van deze dag op de Flickr-pagina van MeetinGent en Oost-Vlaanderen.

Wilt u binnenkort ook eens een ontdekkingsdag voor meeting planners meemaken? Dan kunt u zich inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief via www.meetingov.be, om zo op de hoogte te blijven van de volgende ontdekkingsdagen in 2020!

Meer van MeetinGent & OostVlaanderen :