Vaste & tijdelijke locaties

Jun 7, 2020, 3:41
Scheldeland MICE-land

Scheldeland MICE-land

03 april 2018

Een enthousiaste groep van 21 meetingplanners ging mee op ontdekkingsdag van MeetinGent & Oost-Vlaanderen naar enkele hotspots in het Scheldeland om een aantal bekende en minder bekende locaties te leren kennen. Deze bloeiende regio biedt heel wat opties in de MICE-sector, een ideale regio om te ontdekken en te netwerken.

Het Kasteel van Laarne dient niet enkel als prachtige trouwlocatie, je kan er ook perfect vergaderen in het gedeelte naast het kasteel.  Dit in een inspirerend kader met terras met zicht op het kasteel en slotgracht. De organisatie voorziet verschillende vergaderformules, waaronder een ontbijtformule waar we op deze ontdekkingsdag van konden proeven om de dag goed te starten.

De bus van Coach Partners bracht ons veilig en wel verder naar Restaurant en Feestzaal Dorp 49 in Laarne. Deze locatie heeft 3 beschikbare zalen die plaats kunnen bieden van 25 tot wel 150 personen. En een zalige tuin die de groep wist te verleiden. Dorp 49 kan ook mee profiteren van de gratis parkeermogelijkheden in het dorp zelf.

De dag bracht ons verder naar het Donkmeer in Berlare, waar eventlocatie Amuzen gelegen is. We werden hartelijk ontvangen in de compacte en stijlvolle meetingzaal met zicht op de oevers van het meer. Zalig om na je vergadering te ontspannen op het terras, de voetjes in het water te steken of een boottocht op het donkmeer te maken.

Heb je ooit al gedacht aan een ‘after meeting party’? In Dendermonde bevinden het Fabriek en Hangar 43 zich nagenoeg naast elkaar. Je kan de hangar volledig indelen naar jouw wensen en noden. Foodtrucks kunnen gemakkelijk binnen via de grote poort en mensen laten vliegen kan perfect door hun 16 meter hoge plafond! Na je meeting kan je de beentjes losgooien op de feestlocatie het Fabriek.

Catering vormt op deze locaties in Dendermonde tevens ook geen enkel probleem dankzij hun nauwe samenwerking met Hof ter Velden. We konden hier dan ook terecht  voor onze lunch. Van aperitief tot dessert wist de organisatie en keuken ons te laten watertanden! Het restaurant heeft verschillende binnen- en buitenruimtes. Catering op locatie is ook mogelijk.

Na de grote locaties gingen we de intimiteit opzoeken. Dit kan perfect in Vergaderhuis Wallekant. Een kleine 3 jaar geleden waren Christine en Gust op het idee gekomen dat vergaderen des te beter gaat in een huiselijke sfeer. Ze renoveerden het hoveniershuis van het aanpalende Castel Heizyde vlak naast hun eigen woonst. De faciliteiten om te vergaderen, alsook om te ontspannen, na te praten, eten, … zijn voldoende aanwezig. Mocht je nog iets nodig hebben, de eigenaars zijn niet ver weg!

Wat ooit een klooster was, is nu een volledig uitgerust vergader- en opleidingscentrum. Met zijn 7 beschikbare zalen werd Sig onze volgende stop op de ontdekkingsdag. Kiezen voor Sig is kiezen voor een originele vergaderinfrastructuur, maar betekent tegelijk sociaal investeren in een betere samenleving, omdat zij zich ook inzetten voor personen met een beperking.

Vooraleer de bus ons terugbracht naar het startpunt, bezochten we last but not least het Towerhotel in Aalst. De strakke inrichting van de vergaderzalen en zakelijke organisatie bieden de professionaliteit waar u naar op zoek bent. Tip: de zesde verdieping biedt een mooi panoramisch zicht op Aalst.

Iedere deelnemer kreeg een goodiebag mee naar huis met voldoende informatie, nagenieten kan nog steeds via onze Instagram- en Flickrpagina.

Ben je er de volgende keer graag bij?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de volgende ontdekkingsdagen in 2018 in Oost-Vlaanderen en Gent!

www.meetingov.be

Meer van MeetinGent & OostVlaanderen :