Event Destinations

Oct 2, 2022, 17:35
Op ontdekking in Oost-Vlaanderen: out-of-the-box meetinglocaties

Op ontdekking in Oost-Vlaanderen: out-of-the-box meetinglocaties

04 september 2019

Bent u op zoek naar een toffe locatie voor een volgende meeting, teambuilding of evenement? Laat u dan inspireren door het aanbod van Oost-Vlaanderen. De provincie telt minstens 250 sites om events, meetings en teambuildings te organiseren. MeetinGent & Oost-Vlaanderen maakt bedrijven wegwijs in het aanbod. Dit onder andere door het organiseren van ontdekkingsdagen en het delen van tips via de nieuwsbrief en sociale media.

In de maand mei organiseerde MeetinGent & Oost-Vlaanderen nog een ontdekkingsdag die in het teken stond van grote eventlocaties in Gent. Deelnemers maakten kennis met de eventmogelijkheden van Flanders Expo, Gent ICC, Opera Gent, de Oude Vismijn en The Arena. Rederij De Gentenaar zorgde voor de boottransfer tussen De Handelsbeurs (lunchlocatie) en de Oude Vismijn. Een origineel idee voor transfers. Naast de inspirerende ontdekkingsdagen zet MeetinGent & Oost-Vlaanderen ook sterk in op netwerken. In juni bracht het meetingbureau 30 bedrijven en Oost-Vlaamse meetingaanbieders samen aan de grill tijdens een BBQ Workshop. Een interactieve manier om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

Maar het verhaal van MeetinGent & Oost-Vlaanderen draait natuurlijk rond alle interessante, aantrekkelijke en vaak ook out-of-the-box locaties die u in de hele provincie terugvindt. Op de volgende pagina’s kan u zich laten inspireren door zeer uiteenlopende locaties, tussen kunst of in het groen, langs het water of midden in de stad.

Grote historische locatie langs het water

De troeven van Gent zijn algemeen bekend: een prachtig historisch centrum, de aanwezigheid van water, honderden cafés en restaurants, een ruim hotelaanbod, en dit allemaal rondom de grootste voetgangerszone van Vlaanderen. Voor wat betreft event- en meetinglocaties heeft de stad er sinds kort weer een troefkaart bij. De Oude Vismijn, gelegen langs het water in de schaduw van het Gravensteen, werd begin mei onder grote belangstelling terug geopend. De locatie werd overgenomen door 3Square Events, dat sterk investeerde om De Oude Vismijn voortaan op de kaart te zetten als een evenementencentrum. Het vernieuwde complex beschikt over vier verschillende ruimtes: één grote zaal met een capaciteit van 850 mensen, en drie kleinere meeting- en eventruimtes voor zo’n 200 gasten.

Dineren tussen de kunstwerken

Voor een andere bijzondere locatie moeten we naar het Citadelpark. Daar viert het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst oftewel S.M.A.K. dit jaar zijn twintigste verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid pakt het museum uit met een reeks exclusieve VIP-formules. Na sluitingstijd kan men er met klanten of collega's een bezoek komen brengen aan de speciale verjaardagstentoonstelling, gevolgd door een walking dinner. Een unieke gelegenheid om te dineren tussen de werken van oa. Michaël Borremans, Gerhard Richter, Rinus Van de Velde, Luc Tuymans en Panamarenko.

Ook het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) beschikt over verschillende ruimtes die geboekt kunnen worden voor bedrijfsactiviteiten te midden van de gerenommeerde kunstcollectie en met zicht op de restauratie van het Lam Gods. In het gebouw bevinden zich meerdere vergaderruimtes, een auditorium en een overdekte patio. Daarnaast kunnen ook de museumzalen zelf geboekt worden voor exclusieve activiteiten en nocturnes, met of zonder catering. Ook een teambuilding in het museum is mogelijk. #artshizzle gebruikt kunst als kapstok voor creatieve fitness. Deelnemers leren aan de hand van leuke oefeningen op een nieuwe manier naar kunst kijken en trainen de verbeeldingskracht van hun brein. Geïnteresseerde bedrijven kun nu al een exclusieve nocturne boeken tijdens ‘Van Eyck, een optische revolutie’, de once in a lifetime tentoonstelling die van start gaat in februari 2020.

Eventlocatie op maat van foodies

Het project Dok Noord is de reconversie van een vroegere industriële havensite, die nu onderdak biedt aan moderne kantoren, winkels, sport- en vrijetijdszaken en een fascinerende food hall, allemaal met een sterke postindustriële uitstraling. Op Dok Noord vindt men ook Illie Mangaro, een food en lifestyle concept met smaak voor voeding, een oog voor detail, een neus voor vernieuwing en een hart voor de wereld. De locatie is een stijlvolle loft met een ruime benedenverdieping en een gezellige mezzanine. De bovenverdieping is ideaal voor het organiseren van presentaties en meetings. Met een totale oppervlakte van 190 vierkante meter kan Illie Mangaro maximum een 100 à 130-tal genodigden verwelkomen. De gedroomde locatie voor kookworkshops, events, meetings, teambuildings, workshops en privéfeestjes.

Een plek om te onthaasten

Maar ook de regio’s rondom Gent tellen heel wat originele locaties die zich lenen voor bedrijfsevents. Zo is er in het Scheldeland bijvoorbeeld de Boskabanne, een plek waar groepen kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en terecht komen middenin het idyllische Prullenbos in Laarne. De groene omgeving rondom de Prullenbosvijver en de niet-alledaagse originele architectuur werken inspirerend. Meetings, opleidingen of workshops kunnen hier gecombineerd worden met een ontspannende wandeling, een grensverleggende activiteit of een leuke groepsuitstap. De Boskabanne biedt ook overnachtingsmogelijkheden tot 36 personen, verdeeld over 7 slaapkamers.

Een andere event- en meetinglocatie in het Scheldeland is de Edville Academy in Heusden-Destelbergen. De architecturale ruimte van deze polyvalente meetingspace is ideaal voor meetings, opleidingen, workshops, productvoorstellingen, teambuildings en recepties. Op het gelijkvloers vindt men een network space, uitgerust met een open bar. De bovenverdieping kan worden ingericht voor lezingen, opleidingen, workshops, etc. Deze work- en educationspace is voorzien van beamer, geluidsinstallatie en whiteboard. In Edville Academy kan men meetings en opleidingen koppelen aan relaxerende activiteiten. Het centrum beschikt immers over een silent room van 35m² die zich hier uitstekend toe leent.

Landelijke gezelligheid op en rondom de Leie

Ook in de Leiestreek zijn er heel wat meetingmogelijkheden. Avidof is een eigentijds en 'down to earth' vergaderconcept in De Pinte. Deze locatie koppelt de landelijke gezelligheid van de Leiestreek aan zakelijke soberheid. Meetings kunnen hier worden aangevuld met uitdagende indoor en outdoor teamactiviteiten zoals bijvoorbeeld schapen drijven, smeden, Highland Games, sjorren of een drone-introductie. Op vlak van food zorgt Avidof voor frisse, gezonde lunches met seizoensgebonden ingrediënten. 

Maar misschien gaat u met uw groep ook graag het water op. BOOOT.be lanceerde onlangs een volledig nieuwe vertrekplaats aan de steigers van restaurant Au Bain Marie in Deinze. Dit is de vierde vertreklocatie op de Leie, waarmee dit jong dynamisch bedrijf zijn groei van de laatste jaren gestaag verderzet. Deze prachtige locatie geeft u de mogelijkheid om te vergaderen, lunchen, dineren en te ontspannen op één locatie.  Booot.be biedt daarnaast ook een boottocht in combinatie met een vespatocht aan.

Kleine out-of-the-box vergaderlocaties

In het Waasland, in het dorp Bazel, kunnen bedrijven vergaderen in B&B BAZ. Deze voormalige dokterswoning heeft een modernistische stijl met frisse nieuwe toetsen. De leefruimte beschikt over alle nodige vergaderfaciliteiten voor een 15-tal personen. Het ruime zonneterras biedt uitzicht op het naastgelegen kasteelpark Wissekerke. Groepen die willen overnachten kunnen gebruik maken van de vijf kamers van het vakantiehuis en het appartement, die samen plaats bieden aan 22 personen. Leuke extra’s zijn de verwarmde zwemvijver, de sauna en tal van teambuildingmogelijkheden. Ook in het kasteel kan op aanvraag vergaderd worden.

In de voormalige dekenij van Evergem, in het Meetjesland, is Zelda&Zorro ondergebracht. Deze locatie biedt een uniek kader om teams in alle rust te ontvangen. Het stijlvol ingerichte salon, de unieke serre en de groene oase van de parktuin vormen dan ook een perfecte onthaastingsplaats. Managers en medewerkers kunnen hier even ontsnappen aan de dagelijkse rush en tot nieuwe inzichten komen. Zelda&Zorro biedt op die manier de ideale setting voor een brainstorm, een opleiding, een meeting of een inspirerend seminarie.

Een groene oase vol teamuitdagingen

In de Vlaamse Ardennen, meer bepaald aan de oevers van de Donkvijver in Oudenaarde, opende The Outsider onlangs een nieuwe eventruimte ‘The Lake House’. Hier kunnen groepen genieten van een geweldig programma middenin de natuur. Op hetzelfde terrein biedt The Outsider tientallen teambuildingsactiviteiten aan, zodat je meteen een totaalpakket krijgt. Van sportieve programma’s tot uitgebreide diners of een gezellige receptie, alles is mogelijk en alles valt te combineren. Nakaarten met een drankje kan zowel in de gezellige beachbar, als in de rooftopbar die een prachtig uitzicht biedt. Naast deze site in Oudenaarde heeft The Outsider ook een nieuwe locatie in Aalst. 

Kom het zelf ontdekken!

Hierboven kreeg u een reeks voorbeelden van locaties en activiteiten die men tijdens een ontdekkingsdag zou kunnen bezoeken. Elke ontdekkingsdag zit vol verrassingen en staat garant voor een rijk gevuld programma met mooie locaties, lekker eten, een pak inspiratie en netwerkmomenten. Het loont dus zeker de moeite om ook eens mee op ontdekking te gaan. Om op de hoogte te blijven van de kalender van de ontdekkingsdagen kan men zich best inschrijven op de nieuwsbrief van MeetinGent & Oost-Vlaanderen via www.meetingov.be, om zo als eerste de uitnodigingen te ontvangen. Op deze website staat tevens een groot aanbod van MICE venues ter inspiratie. Meer info nodig? Contacteer MeetinGent & Oost-Vlaanderen en vind de geschikte eventlocatie.

Contact:
Jessica Bonte
Toerisme Oost-Vlaanderen
MICE Consulent MeetinGent & Oost-Vlaanderen
hello@meetinovl.be
www.meetingov.be

Volg ons op Instagram (@meetingent_oostvlaanderen), Facebook, LinkedIn en blijf op de hoogte van de nieuwste locaties en tips uit de Oost-Vlaamse meeting- en eventsector. Inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief doe je via de website meetingov.be.

Meer van & MeetinGent & OostVlaanderen :