Event Agencies

Oct 28, 2020, 3:12
Push To Talk ontwikkelt een digitale beleving voor preventieadviseurs

Push To Talk ontwikkelt een digitale beleving voor preventieadviseurs

15 september 2020

Prebes, de nationale vakvereniging voor preventieadviseurs, lanceerde deze week Prenne 55, een eerste digitale editie van hun driemaandelijkse beurs. Push To Talk begeleidde de vereniging bij deze omschakeling en zorgde voor een inhoudelijk sterk en bijzonder gebruiksvriendelijk platform.

Elke preventieadviseur in België moet voortdurend bijscholingen volgen. Daarom organiseert Prebes vier keer per jaar een Prenne, een beurs waar preventieadviseurs kunnen leren, netwerken en zich laten inspireren. Nadat de editie van maart om voor de hand liggende redenen werd geannuleerd, was het hoog tijd voor een nieuwe, aangepaste Prenne, zodat preventieadviseurs de kans zouden krijgen hun verplichte bijscholing alsnog te volgen.

Perfect match

Het team van Push To Talk bestaat zelf uit preventieadviseurs en kent dus als geen ander de thematiek waar Prebes mee omgaat. Bovendien is de digitale omslag voor hen geen nieuwigheid. Het agentschap was dus de perfecte partij om Prebes te begeleiden in de omschakeling naar een digitale cultuur, door processen aan te passen en de mensen mee te nemen in dit nieuwe verhaal.

Tijdens een Prenne staat content centraal. Dat is ook in deze digitale editie niet anders. Prenne 55 bestaat uit 18 webinars, overlegmomenten met sprekers, podcasts, een live preventiedebat gemodereerd door Wim De Vilder en sofagesprekken met Cath Luyten, die een kijk geven op het leven van preventieadviseurs. Push To Talk zorgde hierbij telkens voor de scenario’s, de draaiboeken en de begeleiding van de opnames.

Live event in digitaal platform

Het kloppend hart van Prenne 55 is het op maat uitgewerkte digitale platform, waar al deze content gedurende een maand heel eenvoudig geraadpleegd kan worden, op elk moment van de dag. Dit geeft preventieadviseurs meer waar voor hun geld, want ze kunnen zo meer sessies volgen dan tijdens een live event van 1 dag. Het platform registreert bovendien welke preventieadviseur welke content heeft geraadpleegd, wat belangrijk is voor het toekennen van attesten (zoals de handtekeningenlijst bij een fysieke sessie of workshop).

De inschrijvingen van de eerste digitale Prenne hebben de verwachtingen al overtroffen. En ook de volgende drie Prennes zullen via het digitale platform georganiseerd worden. “Ik geloof nog heel erg in live evenementen, maar wij embedden het live event hier eigenlijk in een digitaal platform”, aldus Tom Bellens van Push To Talk. “We helpen Prebes om informatie over te brengen op een aangename manier, zodat mensen geïnteresseerd zijn om te blijven kijken. Onze tagline ‘We organise your conversation’, is dus meer dan ooit van toepassing. Live én digitaal.”

Meer van pushtotalk :